Dat zou al zeker een vloertje leggen onder de bitcoin koers, die op 10 juli 2020 $9150 doet, nietwaar? Maar het klopt, want iemand heeft een order ingelegd aan $0,01. Eén cent voor één BTC! Zo´n vijftig miljoen crypto adepten hopen dat het nooit zo ver zal komen natuurlijk. Ach, de cryptomarkt overleefde wel de halvering van de bitcoinkoers, zo kort geleden als maart 2020. En we kijken al niet meer achterom. Het vergt wel een stevige maag en een sterk hart, je investering met 50 procent te zien dalen in een paar dagen. Niet te panikeren maar integendeel te blijven hodlen. Dat maakt crypto beleggen dan ook niet geschikt voor watjes of gevoelige zielen. De risk/reward is er echter ook naar. Zoals we zopas nog schreven bracht bitcoin niet minder dan 305 miljoén procent op. Sinds de notering op een cryptobeurs in 2009/2010. De Britse ondernemer en investeerder Alistair Milne hoopt natuurlijk wel de zaak van zijn leven te doen.

Paypal

´In tweets on July 9, entrepreneur and outspoken Bitcoin bull Alistair Milne revealed that he had placed an order for 18.52 million BTC ($174 billion) — more than the current supply — on exchange Bitfinex.´ Op z´n 17de richtte de nu 42 jarige Brit zijn eerste bedrijf op. ´Hierbij bevestig ik dat bitcoin nooit naar 0 zal gaan´, schrijft hij in juli 2020. Dat klopt want als BTC ooit aan 1 cent noteert, verwerft Milne de hele voorraad op de markt. Dat zal hem dan slechts $185.000 kosten. Maar no kidding: wel meer prominenten zijn absolute tegenstanders van deze en andere digitale munten. Goldbug Peter Schiff, Warren Buffett,… Jim Rogers is er niet per se tegen maar wijst op de macht die de VS zouden hebben om bitcoin illegaal te verklaren. Wat in zijn theorie de munt naar nul dollar kan en ook zal brengen. Ex-PayPal CEO Bill Harris verklaarde hetzelfde in 2018. En wat brengt 2020 dr cryptofans? Datzelfde Paypal gaat waarschijnlijk zijn 350 miljoen gebruikers de mogelijkheid bieden bitcoin te kopen! En dit nog voor einde 2020. Kunnen we ons de reikwijdte van dit nieuws eigenlijk wel voorstellen? Het is een zeer sterk gerucht vooralsnog, en niet officieel bevestigd. Maar we mogen daar denkelijk toch wel reeds van uitgaan. (Hopen maar dat de wens hier niet de vader van de gedachte is…) Dan zullen we toch al kunnen stellen dat bitcoin mainstream is, niet?

8 reacties

    1. Joepdekat, mijn huiswerk? Onzin schrijven? Ik doe anders niks dan van huis uit werken hoor. 7 Op 7. En als het allemaal ´onzin´ is dan zou ik het maar niet meer lezen, als ik u was? Maar ik weet er toevallig héél veel van. Het is ook de reden dat ik schrijf en u leest, en het niet omgekeerd is. Groet, J.

      1. U schrijft 3 A 4 artikel per dag leg mij dan eens uit hoe u gedegen onderzoek heeft gedaan.
        Een onderzoekjournalist is weken bezig met een artikel u leest wat en geeft u mening dat is wat u doet.
        Of u heeft zelf geïnvesteerd in BC en probeert de prijs te beïnvloeden door u artikel.
        Luister dit maar eens: https://www.bnr.nl/player/audio/10146818/10403658

        1. ´It always reminds me of the story about the woman who approached Picasso in a restaurant, asked him to scribble something on a napkin, and said she would be happy to pay whatever he felt it was worth. Picasso complied and then said, “That will be $10,000.”

          “But you did that in thirty seconds,” the astonished woman replied.

          “No,” Picasso said. “It has taken me forty years to do that.”

          Picasso died in 1973; hence, the above citation provides only weak evidence. Interestingly, a thematically similar remark was made by the well-known painter James McNeill Whistler during court testimony in 1878. Whistler was asked by a lawyer about the stiff price he had set for an artwork he had created in two days: 2

          “Oh, two days! The labour of two days, then, is that for which you ask two hundred guineas!”

          “No;—I ask it for the knowledge of a lifetime.”´

          Bron: https://quoteinvestigator.com/2018/01/14/time-art/
          Dit, beste Joepdekat, is de ook weer ´beste´ manier waarop ik u kan antwoorden. U merkt: u leest en reageert, en ik lees vervolgens en reageer; hoe mooi kan communicatie zijn. (En zonder beledigingen over en weer, hoe fijn…) Beleggen doe ik sinds bijna 30 jaar. In zowat alles dat er maar bestond, bestaat. Er over schrijven sinds ongeveer 20 jaar. Je begint pas (eventueel) over iets te schrijven wanneer je denkt (!) er iets over te weten. Uitgeleerd ben je in deze nooit. Het allemaal echt weten en ook perfect toepassen…niet dus. Het gaat in beleggen ook niet om perfectie. Alleen maar zo min mogelijk fouten maken. Wie het minste aantal fouten maakt wordt het rijkst. Ik vervolg dadelijk in een volgende post…

        2. Heb ik de waarheid in pacht? Neen, beweer ik ook nooit. Zit ik (en zo´n 50 miljoen andere cryptofans) ditmaal ´juist´? Dat zal de toekomst uitwijzen. Bezit ik zelf bit- en andere coins? Jazeker en dat schreef ik ook meermaals. Kan dit de koers beïnvloeden? Natuurlijk niet. Slechts heel zelden zeggen of schrijven heel belangrijke mensen in de crypto- en blockchainwereld iets wat een béétje invloed heeft op deze of gene koers. Het is ook een markt van bijna 300 miljard dollar tegenwaarde, moet u weten. Dat beïnvloed je misschien wanneer je zelf miljarden bezit (niet dus in mijn geval). Ben ik soms misschien te over-enthousiast? Dat kan, jawel, en vergeef me dat dan maar. De laatste tijd schrijf ik er meer waarschuwingen bij, dat beleggen risico´s met zich meebrengt, dus ook in crypto, en dat je heel goed alles kunt verliezen. Ik probeer elke dag (schrijf over veel meer dan digitale munten en blockchain technologie hoor, dat merkt u toch) het belangrijkste wat er gebeurt als onderwerp te nemen. Of ik schrijf er in het algemeen over. (ik vervolg in laatste post)

        3. Maar uw opmerking was: hoe kan ik geen weken op iets studeren en toch erover schrijven, nietwaar? Wel, er is dus genoemde ervaring van decennia. De eigenschap om me snel iets eigen te maken. Ik lees en denk nogal snel, sneller dan ik het kan neerpennen, typen. Ik kan vlug hoofd- van bijzaken onderscheiden ook. Dat betekent alles samen dat ik nogal vlug mee ben, en er het belangrijkste over weet. En dan is er de praktijk natuurlijk, ik beleg zelf al lang in digitale munten. Dat geeft je ook kennis en ervaring. Maar nogmaals: niet de waarheid in pacht, niet alle mogelijke bestaande kennis (wat ook onmogelijk is, zo veelzijdig is dit wereldje), en natuurlijk ook ´geen financieel advies´. We merken wel, en dan spreek ik uit naam van Biflatie, dat het onderwerp ´crypto/blockchain´ minder lezers trekt dan vele andere onderwerpen. Dat is niet vreemd want misschien één op tien mensen in de wereld is er nog maar mee bezig, in geïnteresseerd, bezit er of wil er meer over weten. Biflatie heeft toch vooral een informatieve functie, rol, als ´alternatieve´ media, en we doen allemaal hier ons best die rol zo goed mogelijk te vervullen. We kunnen maar hopen dat het wordt geapprecieerd, al is het maar door een minderheid van onze lezers. Hopelijk volstaat dit alles als antwoord? Dank voor uw bijdrage en opmerkingen! J.

          1. Beste Joost bedankt voor u antwoorden.
            Ik lees ook veel maar ben totaal geen schrijver.
            Mijn ervaring is hoe meer je weet hoe moeilijker het wordt om door de bomen het bos te zien.
            Als de centrale banken morgen een mailtje uit Bazel, Zwitserland krijgen is het binnen 24 uur gebeurd met de cryptocurrency. Bij de grote centrale banken liggen al lang draai boeken klaar om zelf met een digitale munt te komen maar wel gecontroleerd door de centrale banken.
            Daarom geloof ik niet in de huidige vorm van digital geld raad ieder aan verkoop en koop goud of beter nog zilver staat histories laag op het moment.
            Men mag van mening verschillen is alleen maar goed zo houw je elkaar scherp.
            Gr.Joep

          2. U zegt het heel correct: hoe meer je leest, hoe meer je weet, en tegelijkertijd ga je meer twijfelen, en ik zou ook zeggen – hoe meer je beseft hoe weinig je eigenlijk weet! Zelf besef ik dat maar al te goed. Zalig zijn de onwetenden, wordt wel eens gezegd, en dat klopt helemaal. Ik schreef onlangs nog over de kwetsbaarheid van bitcoin en ook de altcoins. Haalde Jim Rogers aan die zei dat bitcoin naar nul zal gaan. Niet kan gaan maar ZAL gaan! Dan is er het feit dat de meerderheid van bitcoin gemijnd wordt in China, en dat de positie van dat land versus bitcoin op zijn minst dubieus is. Allemaal risico´s en ook u wijst daar terecht op. Trecht wat u schrijft over de CBDC. Ik heb trouwens ingezet op een munt die daar wel eens big time van zou kunnen profiteren… Met goud en zilver kun je in feite niet slecht zitten, ook mee eens. Maar ik zit bewust in crypto omdat er nergens anders (maar misschien slechts tijdelijk, inderdaad, wie weet?!) zo vlug zo grote winsten mee te behalen zijn. Ik haalde in de afgelopen twee weken 60, 24, en op twee maanden wel 100 procent winst met sommige. Vandaar. Met dien verstande: het is slechts papieren (of digitale) winst zolang je niet casht. Maar bedankt dus voor uw bijdrage weer, prettige zondagavond nog! J.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: