Waarom geavanceerde platformen slechts aangeraden zijn voor gevorderden in de crypto wereld.

Bij het handelen in cryptomunten kun je dit op allerlei manieren doen. De een is makkelijk en de ander kost meer moeite. Welk platform past het beste bij jezelf is altijd de vraag. Ben je al een gevorderde trader zorgt ervoor dat hij precies weet waar hij mee bezig is. Ze werken bijvoorbeeld met opties, leverage en shorts. Allemaal termen die je wel van hebt gehoord, maar niet per se bekend mee bent. Daarom leggen we in dit artikel uit waarom geavanceerde platformen slechts aangeraden zijn voor gevorderden in de crypto wereld.

Geavanceerde platformen extra mogelijkheden.

Op een simpel platform of hebt, kun je cryptomunten gemakkelijk kopen en verkopen. Bij de betrouwbare platformen heb je daarbij de mogelijkheid om een limiet order in te stellen. Dit is een mogelijkheid waarbij je een cryptomunt koopt of verkoopt bij een bepaalde prijs. Dit is een functie die handig is als je vatbaar bent voor fomo.

Bij het vooraf instellen van deze koop en verkoop limieten zorg je ervoor dat je de eigen afspraken na komt. Daarnaast mis je geen pieken of dalen terwijl je slaapt. Zo kun je wakker worden met een gesloten positie en een leuke winst. Het zorgt voor rust in je hoofd wetende dat je doelen ingesteld staan en als deze worden behaald jij er niks speciaals voor hoeft te doen. Begin jij vandaag met het instellen van je doelen en cryptomunten kopen?

Complexe crypto wereld en de mogelijkheden

Net als bij aandelen is het bij crypto mogelijk om in te spelen op de koers door middel van long en shortposities. Bij het innemen van een long positie speel je in dat hij in de toekomst meer waard gaat worden. Bij het innemen van een short positie speel je juist in dat hij minder waard wordt. Dit is een complex systeem waarbij je dus handelt met munten die je eigenlijk niet hebt.

Hierom wordt het alleen aangeboden wordt bij de geavanceerde versies van de meeste crypto beurzen. Maar doordat deze methode heel risicovol zijn worden ze slechts aangeraden als je een gevorderde bent binnen de crypto en aandelen wereld.

Werken met leverage trading

Bij het handelen met leverage handel je eigenlijk met geld wat je niet bezit. Dit is natuurlijk super gevaarlijk. Daarnaast kun je ook nog eens alles verliezen als je zo gezegd geliquideerd wordt. Hierbij gaat de prijs van een munt zo laag als je long gaat of juist zo hoog als je short gaat dat je het eigenlijk niet meer terug kunt betalen dus je positie wordt automatisch gesloten. Met als gevolg dat je alles kwijt bent.

Het handelen met een hefboom is echt alleen voor de experts die weten waar ze mee bezig zijn. Je kunt er veel geld mee verdienen, maar nog veel meer mee verliezen. Bij grote platformen moet je daarom ook eerst een aantal specifieke vragen juist beantwoorden voordat je de mogelijkheid krijgt om te handelen met deze zogenaamde hefbomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: