‘Waarom plegen bankiers opeens zelfmoord?’

Wanneer we het hebben over bankiers die zichzelf van het leven beroven, roept dat herinneringen op aan de tijden van de “Grote Depressie” in het begin van de vorige eeuw. Maar het gebeurt gewoon nu in Londen, Engeland, in januari 2014. Een vice-president bij het hoofdkantoor van JP Morgen in Londen sprong vanaf de 33e verdieping zijn dood tegemoet en viel 165 meter lager te pletter. Een ooggetuige meldde dat er “heel veel bloed was”. Dit volgt op het nieuws van afgelopen zondag dat een voormalige manager van de Deutsche Bank zichzelf had opgehangen in zijn huis in Londen. Waarom gebeurt dit? Oké, de markten zijn in 2014 flink gedaald, maar zijn zéker niet gecrasht.  Zit er méér achter deze sterfgevallen dan het zo op het oog lijkt? Je weet het maar nooit. Het is wel zo dat er de laatste tijd een heleboel rare dingen zijn gebeurd in de wereld. Maar vóórdat we hier verder op ingaan, nemen we eerst een kijkje bij deze sterfgevallen.

JP Morgan

De JP Morgan bankmanager die afgelopen week zijn dood tegemoet sprong ging door het leven als Gabriel Magee. Hij was 39 jaar en zijn dood heeft in Londen een shock veroorzaakt. Hij was vice-president van JP Morgans “Corporate and Investment Bank Technology Department” sinds 2004 en verhuisde in 2007 vanuit de Verenigde Staten naar Groot-Brittannië. Wat kan een man, die in zijn eerste werkjaren zit en ongelofelijke kapitalen verdient, bewegen om zoiets te doen?

Deutsche Bank

De dood van afgelopen zondag van de voormalige Deutsche Bank manager, Bill Broeksmit, is ook een mysterie. Volgens de “Daily Mail” beschouwt de politie zijn dood niet als ‘verdacht’, wat zoveel betekent dat ze geloven dat het een zelfmoord is en geen moord. Het lichaam van William ‘Bill’ Broeksmit werd afgelopen zondag kort na de middag in zijn woning door de politie gevonden vanwege een melding dat er een opgehangen man was gesignaleerd. William Broeksmit was februari 2013 met pensioen gegaan en was een voormalig top senior manager die nauwe banden had met de co-CEO van Deutsche Bank, Anshu Jain. De hoofdstedelijke politie zei dat zijn dood als ‘niet verdacht’ is verklaard.

Swiss Re AG

Bovenop deze gegevens meldt “Business Insider” dat een Britse directeur communicatie bij de Zwitserse verzekeringsbank “Swiss Re AG” vorige week plotseling is overleden. De doodsoorzaak is niet bekend gemaakt.

Toeval of….?

Misschien is het gewoon toeval, deze sterfgevallen zo dicht op elkaar, mensen sterven immers de hele tijd. En Londen is deze tijd van het jaar nogal somber. Mensen worden gemakkelijk depressief van het eindeloos druiligere weer, zéker als ze uit meer zonnige en warme gebieden afkomstig zijn.  Wanneer de beurzen vorige week gecrasht zouden zijn dan konden de zelfmoorden wel verklaard worden. De wereld herinnert zich zeker wat er gebeurde tijdens de crash van 1929. Historisch gezien kunnen bankiers worden gestereotypeerd als de meest waarschijnlijke om zelfmoord te plegen. Dit heeft alles te maken met de beruchte beurscrash van 1929, die resulteerde in 1.616 banken en méér dan 20.000 bedrijven die failliet gingen. Het aantal bankiers die zelfmoord pleegden direct na de crash wordt geschat op ongeveer 20, met nog eens 100 zelfmoorden van mensen die hun geld verdienden in de financiële sector, binnen een jaar. Maar de markt is op het ogenblik nog niet aan het crashen, we lijken zeker te zijn aangekomen op een keerpunt, maar de markten zijn op zijn minst gezegd nog enigszins stabiel. Een goede vraag die dus gesteld kan worden is: “Waarom plegen bankiers nu zelfmoord?”. Lees verder op Gewoon-Nieuws.

35 reacties

 1. There were 166606 investment bankers employed worldwide by the top 8 investment banks as of June 2012…..dus alleen al bij die 8 banken 166k bankiers…..tel die van alle andere banken erbij en je komt wellicht op 300.000 of misschien nog veel meer, miljoenen wellicht…..en dan 3 zelf dodingen…..komkommertijd?

  1. We hebben het niet over kassiers…
   Maar inderdaad zeggen die paar niet veel.
   Kan ook in de relationele sfeer hebben gezeten.

   1. Ik heb het ook niet over kassiers, ik heb het over bankiers….de top 8 investment banks hebben meer dan 1,3 miljoen werknemers….

    1. Het zou mij niets verbazen als dit alles te maken heeft met wat De Rijken te horen hebben gekregen in Davos…

     Something big is coming…

 2. “Wat kan een man, die in zijn eerste werkjaren zit en ongelofelijke kapitalen verdient, bewegen om zoiets te doen?”

  Beseffen dat hij ze niet verdiend heeft.

 3. Geen crash ?
  Je ziet weer gebeuren wat voor 2007 ook gebeurde.
  Heel langzaam laat men de beurs zakken.
  In de ochtend een beetje en gedurende de dag wordt het verlies groter.
  Bang als ze zijn voor paniek.
  Wie daar achter zit weet ik niet, maar het gebeurt, let maar eens op.

 4. omdat de banken niet deugen.

  nu op zerohedge http://www.zerohedge.com/news/2014-01-31/why-harvard-economist-pulling-all-his-money-bank-america

  waarin het verhaal wordt verteld van een Harvard economie professor die zijn geld van de bank haalt

  redenen: geen rente meer en het is niet veilig op een bank
  je weet niet of je je geld van de bank kan halen, of de bank het afroomt ect,,

  kortom de redenen om je geld op een bank te zetten zijn er niet meer, beter een kluis thuis

  Harvard is een zeer gezaghebbende universiteit wereldwijd, als een Harvard economie professor publiekelijk zegt dat hij zijn vermogen van de bank haalt, dan is dit wel een statement.

  misschien dat die zelfmoordbankiers nachtmerries hebben over bijltjesdag?

 5. Als je geld op de bank zet wordt dat tienvoudig uitgeleend door de banken. Het omgekeerde is ook waar, als je geld van de bank haalt moet je onderpand hebben voor die tien leningen.
  Dat is er dan niet en heb je een probleem.
  Laatst las ik, dat er ingeteerd werd op de spaar tegoeden. Dat kan betekenen dat het water bij de consumnten aan de lippen staat, of de banken worden niet meer vertrouwd. (de grote geldroof ).
  In ieder geval hebben de banken voor de opnames een tienvoudig probleem.
  Op die 166000 zullen er allicht enkele zijn, die in psychische problemen zijn.
  Afgelopen jaar zullen er ook wel drie metselaars gesprongen zijn, maar om daar de hele bouw aan te koppelen lijkt me wat ver gaan.

 6. Tja, mijn eerste gedachte is dat dat aantal zelfdodingen op zich niet zo bijzonder is gezien percentages etc, maar toch zegt mijn onderbuikgevoel mij iets anders…
  Ook dat de FED weer is gaan taperen en geen enkel geluid op de tv en in de kranten te horen is, vindt ik raar. Dat was in september vorig jaar het onderwerp van gesprek in iig de financiele wereld… En nu niets!
  Maar stel dat er iets “groots” isgebeurt in de bankenwereld, waar wij (nog) geen weet van hebben… Dan staat ons wel iets te wachten aankomende tijd als mensen er zelfmoord voor plegen!
  Eigenlijk zou je het aantal zelfmoorden moeten vergelijken met de tijd vlak voor de beurscrash van `29…

  1. Hoi Teun,

   We worden bewust slaapwandelend de volgende fase van deze crisis ingeleid. Een handjevol mensen zoals de meeste biflaten is wel wakker maar kan de boodschap aan het volk maar moeilijk overbrengen omdat men de problematiek maar nauwelijks begrijpt. In mijn omgeving begin ik er zelf maar niet meer over. Dit om ruzie te voorkomen.
   De banken komen in steeds diepere problemen door de waarde van de onderpanden. In Nederland hebben we de problematiek van het commerciële onroerend en de huizen die steeds minder waard worden, maar het echte probleem zijn de derivaten die met hun astronomische bedragen de balansen van de banken vervuilen. Als de prijsexplosie van het goud niet meer kan worden tegengehouden gaat de boel los en stort de zooi snel in. Denk maar niet dat je dan met edelmetalen “goed” zit want daar hebben ze de Noodwet Financieel Verkeer voor.

   1. Nogmaals, zoals ik net hierboven heb gemeld…ik denk dat die rijken iets hebben gehoord in Davos kort geleden. Ik denk dat ze zich bewust zijn geworden dat als ‘De Geheimen’ naar buiten treden, ze gelyncht worden door het publiek…

    We gaan het zien. Erg spannend allemaal!
    Japan zwaar onderuit vanmorgen…vandaag bloedbad op de AEX 🙂

 7. Weet iemand waarom Oanda uit de lucht is?
  Mijn koersen gadget doet het ook niet meer.
  Waarschijnlijk betrekt ie zijn info weer uit Oanda?
  Het zal toch niet net als met die zelfmoorden een coverup zijn?

 8. Omdat, biflaten, elke sukkel weet dat je bij een vlam in de pan nooit een bak water er overheen moet gooien, maar het deksel erop of een natte theedoek.

  Wat die bankiers hebben gezien echter, is dat de vlam al lang de afzuigkap is ingeslagen en inmiddels het kastje met wasbenzine en terpentine heeft bereikt, en dat de brandweer inmiddels in fysieke vorm naar Azie is gevlucht.

  Duh… biflaten.

  1. Waarmee ik, eigenlijk, wil zeggen dat de meest ambitieuzen, de wereldveroveraars, de wannabe moneychangers, met bijtelling uiteraard, hun front seat in het circus van de eeuwige groei aan hun neus voorbij zien gaan.

   Jump motherfuckers……

  1. Veel mensen zijn sluipenderwijs gevangene geworden van het schuldensysteem, hun opgebouwde schulden zijn een economische gevangenis geworden.
   een deel van deze mensen ziet geen perspectief meer in de toekomst en vindt de dood een gelukkiger optie dan de rest van het leven slavernij.
   denk eens aan ouders die zelfmoord plegen en daarbij hun kinderen meenemen, mislukte huwelijken waarbij een scheiding financieel niet haalbaar is. ZZP-ers met hypotheek en geen opdrachten,
   indien de huidige tendens doorzet en meer mensen hun baan verliezen, dan zullen er meer horrorverhalen in de kranten staan

   1. Helemaal waar. Ik ben zelf schuldenvrij omdat ik heel bewust niet heb gekozen voor een koopwoning, juist om de reden om niet afhankelijk te zijn van financiële instellingen. Ik ben zelf graag flexibel. Vaak wordt me verweten dat ik niets opbouw. Ik heb geen kinderen dus niemand om het na te laten en eenmaal de hypotheek afbetaald ben je oud en kan je het opgebouwde vermogen, voor zover het dan waard is, gebruiken voor betalingen aan zorginstellingen. Heb je wel kinderen dan loop je de kans dat ze na je overlijden elkaar de tent uitvechten om je geld.

 9. Pas wanneer Gerrit Zalm het verkeer in de Gustav Mahlerlaan blokkeert door van 30 hoog zonder parachute op het asfalt te landen ga ik mijn geld van de bank halen. Zal dan wel te laat zijn….

  1. Als ik Zalm een beetje moet inschatten dan klimt hij uit het gat dat hij in het trottoir heeft geslagen al mompelend: “Goed dat het trottoir daar was, dat brak mijn val’.

 10. Haha, het “yes cowards, jump” wordt werkelijkheid. En rust vind je dan helaas niet. Dat wordt spoken door je oude bankgebouw en gebruikt worden als kinderschrik.

 11. Aus der reihe: make my day

  7 maart 2014 is er een stakingsdag gepland. Men wil alle snelwegen in nederland blokkeren.
  deze oproep komt vanuit de chauffeurswereld. Iedereen mag meedoen.
  De reden voor dit protest komt door de inflatie en achter blijvende looncompensatie.
  terwijl de grenzen wel zijn open gegaan voor veelal oost europese werknemers die voor 3 euro netto per uur willen werken. Als je nu een leeftijd hebt voor de 40e levensjaar grens en ook nog een hypotheek hebt dan weet je dat je binnenkort bijstand kunt aanvragen en je huis met een restschuld kan gaan verkopen.
  ook hoog opgeleide artsen zijn nu vervangbaar voor goedkopere artsen uit andere landen.
  iedereen is nu vervangbaar.
  toen de grenzen waren bereikt van de geldproductie,besloot men omgoedkope slavenarbeid binnen nederland toe te laten.
  pikken we dat?
  willen we naar de dam?
  dan gaan we naar de dam!

  Willen we op 7maart 2014 de snelwegen blokkeren?

  Dan gaan we die snelwgen blokkeren!

 12. Piet Pineut. Die 1000 euri kun je gewoon laten staan. Voor de rest van NEEderland , koop edelmetalen en een vuurwapen. Vergeet niet een voorraad voedsel.

  1. NEEderland probeert alvast vriendjes met Rusland te blijven door een volslagen overdreven delegatie naar Kotsjie te sturen want Rusland zal eerdaags militair het verzwakte en failliete Europa inlijven. In dat geval heb je aan een vuurwapen en goud niet genoeg maar moet je voor die tijd maken dat je wegkomt. Laf? Wellicht, maar het is ook zelfbehoud.

  2. En waar halen we dat schietstaal? Alle lijnen zijn bewust en subtiel afgesloten. Tips welkom want van de politie en legert verwacht ik in tijden van oproer he-lu-maal niets. Dan is het recht van de sterkste aan de orde.

 13. We doen zelf mee met dit verscheurde plaatje.. in hoeverre is dit een probleem maar gezien de reacties lokt het in ieder geval een discussie op.
  Hoe triest is het dat als dezelfde kop schrijft dat boeren massaal zelfmoord plegen er niet of zeer weinig gereageerd word ?
  Op deze manier maken wij als biflaten ook de financiele wereld alsmaar groter.

  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1393575

  Nogmaals.. Kijken en leef je eens in.., in de persoon die zo gepakt en belazerd word dat je je eigenwaarde beetje bij beetje ingeleverd heb en er weinig anders meer op zit.
  Hoe wakker dat wij denken te zijn sluipt toch dagelijks het dooie gevoel naar binnen . schouder ophalend de feiten tot je nemen met het idee van , wist ik wel.. zei ik toch..
  Maar ondertussen geen actie.., niets

  Mensen zijn kuddedieren.
  Om bij de boeren te blijven vergelijk ik mensen met koeien en ik weet hoe makkelijk de boer een hele kudde kan sturen en leiden..
  Biflaten zijn koeien die overdag over het slootje springen maar savonds gewoon weer tussen de rest staan te eten..

  Eet smakelijk

  1. Bas, wat wil je nu eigenlijk zeggen? Dat wij ons moeten realiseren ook deel uit te maken van dit systeem? Weten we! Dat wij ook elke dag moeten eten? Weten we ook. Dat wij de aarde niet kunnen redden. Check. Maar misschien kunnen we onszelf een beetje redden Bas, jij met je familie bijvoorbeeld. En dan vertoef ik liever hier dan op http://www.mainstream.nu

 14. Bas

  3 februari 2014 op 17:39 | #

  Volgens mij zit je op het verkeerde forum.
  Van mij wil je ook al niks aannemen…
  Afijn, je hebt genoeg tips gekregen…
  Trouwens, ben jij niet diegene die bij de kudde blijft staan en ’s avonds alleen staat te eten?

 15. In Biflatie lezen we genoeg over hoe het financieel systeem in elkaar zit en ik blijf erbij dat in de leiding van bedrijven en ook banken, veel mensen werkzaam zijn met een flinke gedragsstoornis. Het wil niet zeggen dat dit officieel gediagnosticeerd is , nee daar zorgen zij wel voor, maar het is aan hun handelingen te zien dat het aanwezig is. Psychopathie komt veel voor, het zijn trouwens vaak goede zakenlui deze psychopaten. Als je als niet gedragsgestoorde hier tussen zit ja dan kan ik me voorstellen dat je het niet meer ziet zitten. En ieder zelfmoord heeft een rede die anders is ,dus beroepsgroepen kun je niet vergelijken. Neemt niet weg dat het bewijs dat we in een ziekelijk, krankzinnig systeem zitten waar een mensenleven niet telt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: