Waarom wordt Nederland zelden vernoemd ivm crypto en blockchain?

Maar het is niet alleen Nederland dat ‘ontbreekt’, wanneer er over blockchain technologie gepraat wordt of crypto. Over cryptomunten geschreven wordt. Hetzelfde geldt voor België of Oostenrijk. Zelfs de grootste economie van de EU, Duitsland, wordt zelden of nooit met deze onderwerpen geassocieerd. Integendeel: nagenoeg alle nieuws, ontwikkelingen en actie komen vanuit de meest exotische plaatsen in de wereld. Afghanistan bijvoorbeeld, dat voorheen meest in het nieuws kwam als het over papavers en heroïne ging. Of all places! Anno 2019 is er een inderdaad een link tussen Afghanistan en digitale munten. Als licht in duistere, Middeleeuwse tijden aldaar, al zeker op gebied van vrouwenrechten.


“26-06-2016 153920”
 by Blomsma Fotografie is licensed under CC PDM 1.0 (Creativecommons.org)

Afghanistan en Tunesië

‘Afghanistan and Tunisia look to Bitcoin to revive their economy’, titelt een artikel. Fxstreet.com in april 2019. De gouverneurs van de centrale banken van beide landen hebben dit aangekondigd tijdens de ‘Spring Meetings of the Boards of Governors of the World Bank Group and the International Monetary Fund in Washington.’ Oorlog, burgeroorlog en het verdrijven van een dictator ook hebben een grote economische ravage veroorzaakt voor beide landen. Ze willen nu obligaties uitschrijven in bitcoin, omdat het reguliere lenen hen beperkt wordt. Ze zijn hiermee niet de eerste, maar gaan toch participeren in een markt met gigantisch potentieel.

UAE

De Verenigde Arabische Emiraten (UAE) zijn nummer één van de wereld op het gebied van token sales, de verkoop van tokens. Dat zijn cryptomunten maar dan alleen geschikt voor intern gebruik; binnen een markt. In 2018 stonden de Emiraten zelfs niet in de top tien, zo snel kan het gaan. Op twee staan in 2019 de Kaaimaneilanden en op drie Singapore.

Taiwan

Bitcoin wordt al sedert jaren verwelkomd in Taiwan. Meer dan 3000 zaken en winkels nemen de cryptomunt reeds aan. Ze is ook heel makkelijk te koop met de nationale munt. Een locale cryptobeurs maakt in april 2019 ook plaats voor ripple (XRP). Naar marktkapitalisatie de derde grootste cryptomunt. De beurs heeft meer dan 250.000 klanten. Ripple heeft trouwens een mijlpaal bereikt deze maand. Het magische aantal van 1000 markten is bereikt, waar ripple geïntroduceerd is. ‘Recently, it was announced by Today’s Gazette that XRP has surpassed 1000 market milestone across 318 exchanges around the world. Ripple’s XRP is going places.’

De meest exotische plaatsen

Dit zijn de meest exotische plaatsen op de wereld waar crypto pinautomaten staan, waar bitcoin en altcoins aanvaard worden.

En Nederland?

Van of over Nederland hoor je zelden of nooit in deze context. Dreigt het land nu achter te blijven? In de cryptomunten business en de blockchain technologie? Want er staat de wereld op technologische gebied nog heel wat meer te wachten. AI, kunstmatige intelligentie. VR, virtuele realiteit. Augmented reality. IoT, het internet van ‘dingen’. Quantum computing. Horen we hier toch allemaal bij te zijn, in méé te zijn, beste lezers? Wat is uw opinie in deze? We vernemen het als altijd graag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: