Waarom zou je beleggen in vastgoed?

Er zijn mogelijkheden genoeg om te beleggen, maar laat men zich daardoor vaker juist in de verleiding brengen om grote risico’s te nemen. Risico’s die kunnen zorgen voor een enorm kapitaalverlies en niet zelden ervoor hebben gezorgt dat personen hun complete spaartegoeden zijn kwijtgeraakt. Bij beleggen in vastgoed zal het echter niet zo gauw een vaart nemen en maakt dat deze vorm van beleggen zo aantrekkelijk.

Wat zijn allemaal de mogelijkheden?

Beleggen heeft in principe maar èèn doel: winst maken. Het gaat anders wel gek zijn om het geld weg te halen van zo een veilige spaarrekening die ook nog rente oplevert. De winstverwachtingen moeten wel aantrekkelijk zijn en moeten de risico’s wel niet te hoog oplopen. Beleggen in vastgoed heeft al een voordeel, dat het vastgelegd is in iets tastbaars. Dat is weer wat anders dan beleggen in aandelen of cryptocurrency waar het grootste deel van de investering binnen èèn klap teniet kan worden gedaan door een daling van de koers. Vastgoed is niet onderhevig aan zulke grillen van de kapitaalmarkt en blijft de waarde op een bepaald niveau. Zelfs wanneer in het ergste geval de vastgoedmarkt door een dip zou gaan, zal de investering nog tastbaar aanwezig zijn, wachtende op beter tijden.

Vastgoed daalt zelden in waarde

Dat is het sterkste punt die personen laat beleggen in vastgoed en is de stijging vaker ook nog meer dan de inflatie. Bij verkoop kan er dus gerekend worden op een positief rendement en is dat lang niet altijd het geval bij andere vormen van beleggen. De kunst is wel om te beleggen in vastgoed waar de aankoop al gunstig is en de bepalende factoren zoals de ligging, toekomstperspectieven etc., gunstig zullen uitpakken. Wie daar niet zoveel ervaring in heeft, kan altijd nog het advies opvragen van organisaties die zich specialiseren vastgoed. Dat het mis zal lopen met zo een belegging is dus niet waarschijnlijk en moet er wel rekening mee gehouden worden dat zo een investering weggelegd is voor personen die er geen bezwaar mee hebben om hun kapitaal voor een aantal jaren vast te leggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.