Wat als de economische depressie uitblijft?

31

De recente daling van de goud- en zilverprijzen en controverses rond een aantal figuren in de ‘liberty movement’ heeft bij een enkeling een moment van bezinning teweeg gebracht. Heeft alle angst- en pessimisme-porno wel zin? En kloppen bepaalde aannames wel? Er wordt immers al jaren geroepen dat een complete ineenstorting van ons financieel-economisch systeem nog slechts een kwestie van tijd is. Maar laten wij eerlijk zijn, de pleuris is nog niet uitgebroken, ondanks de hoge werkloosheid, oplopende tekorten en immense geldcreatie. De bussen rijden op tijd, supermarkten zijn bevoorraad en de euro en dollar zijn nog steeds wettige betaalmiddelen.

Wat niet is kan nog komen

‘Dat komt nog!’ zegt de verstokte doemdenker. Maar al zou dat zo zijn; heeft het zin om je hele leven hier voor om te gooien en tegen welke prijs? Er zijn verhalen van depressies, scheidingen en zelfmoorden bekend van individuen die zich teveel lieten meeslepen door de duistere krachten van het internet. Een interessante discussie, die ik in zijn geheel heb bekeken, is de ‘hangout’ tussen George Hemminger en vlogger Entrepreneurial Patriot. Beiden zijn alleszins naïef over ons economische systeem en de huidige politieke situatie. Maar zijn zich desondanks langzamerhand gaan vervreemden van alle doom en gloom-verhalen. Deze kunnen in logische zin wel correct zijn, alleen wordt de wereld niet door logica geregeerd.

Hemminger heeft bovendien met eigen ogen gezien hoe misbruik wordt gemaakt van goedgelovige mensen in de vrijheidsbeweging. Als één van de oprichters van de National Inflation Association (NIA) maakte hij video’s waarin gewaarschuwd werd voor hyperinflatie, zonder te weten dat die als lokaas dienden om waardeloze aandelen aan te prijzen. (Christopher – Meervrijheid)

[youtube id=”gWT8W7o8iwk” align=”center”]

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie