Wat beslist de ECB straks over cryptomunten, bitcoin et al.?/Sparen in euro en crypto voor hoge rente

Vandaag, 11 november 2020, start de tweedaagse jaarlijkse meeting van de Europese Centrale Bank (ECB). De cryptowereld kan ´a bombshell´ verwachten, aldus zakenblad Forbes. Dat zal nog best meevallen, o.i. Met Voorzitter Christine Lagarde die de lidstaten vorige maand al on alert zette. Deze “should be prepared to issue a digital euro,” terwijl Lagarde er gaat spreken over de ´implications of fundamental global changes for central banks.´ ´De wereld na Corona zal nooit meer dezelfde zijn´. Dat beseffen we allemaal wel en veranderingen, aanpassingen zullen noodzakelijk zijn. In gedrag en houding, hoezeer we ons daar ook ongemakkelijk bij voelen. Maar de bankenwereld zal misschien heel vlug ook nooit meer dezelfde zijn. Zowel die van centrale banken als de reguliere nationale banken. De eerste crypto/blockchain bedrijven zijn reeds omgevormd tot digitale banken. Zoals cryptobeurs Kraken en Avanti in Wyoming, VS.

Spaar eens in crypto

Digitale banken hebben tal van voordelen op brick and mortar, fysieke banken. Kostenbesparingen en het elimineren van tussenpersonen zijn daar twee van. De kennis van en vertrouwdheid met de digitale wereld met instante betalingen is een ander. Die traditionele banken zullen zich moeten aanpassen aan het veranderende landschap of het risico lopen onder te gaan. Er wordt al ontleend en uitgeleend in de cryptowereld, belegd, gekocht en verkocht. Er zijn de eigen kredietkaarten en nog een grote troef: spáren in crypto. Met spaargeld moet je bij een traditionele bank niet meer aankomen. Groot risico dat je nog financieel gestraft wordt ook met negatieve rente. Neen, dan bestaan er nu het bitcoin lending en bitcoin staking. Je kunt er zelfs bij aanbieders zoals NEXO hoge rente op euro vangen. Vanaf dag één. Rente = beloning voor spaargeld ontvangen in plaats van rente betalen = beboet, gestraft worden voor spaargeld. Tot wel 12 procent rente – zegt dat u iets…? Een miljoen klanten gingen u voor. Check it out! 

Eén reactie

  1. Zou zelf eerder kijken naar crypto’s die interest geven maar die je nog zelf in beheer hebt. Not your keys, not your coins. Mooi voorbeeld hiervan is WISE Token met een gecentraliseerde liquiditeitspool. Nu nog in de opstartfase en met een nette audit van coinfabric.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: