Wat brengt 2020 voor Bitcoin?

Om alvast de eerste te zijn in een ongetwijfeld ellenlange rij van voorspellingen. Prognoses, schattingen en analyses zullen dra volgen naarmate 2020 nadert. Tot vanuit de verste uithoeken der aarde, vast! Van nattevingerwerk en puur gokken vanwege een bepaald soort commentatoren. Al dan niet professoneel en zelden gehinderd door al te veel kennis of ervaring. Tot de meest doorwrochte en intelligente berekeningen, al dan niet met behulp van technische analyse. Alleen de wichelroede en de pendel worden nog niet gebruikt. Maar voor wat het waard is: de two cents opinion van ondergetekende.

Who? Woo

Die komt in feite grotendeels overeen met hoe ‘Adaptive Fund Partner and analyst, Willy Woo bitcoin ziet evolueren. Woo onderscheidt zich o.i. door zijn intelligente inzichten en vele rake opmerkingen en observaties. Ze duiden op heel wat ervaring ook. Hij wordt op Twitter omschreven als:

‘on-chain analysis | partner @adaptivefund | crafting @hypersheet with great love | investor and advisor to @levelinvest

De X factor

Zij het dat schrijver dezes geleerd heeft altijd toch rekening te houden met een deus ex machina. Iets totaal onverwacht en ongedacht dat plots opdoemt, plaatsvindt, out of the blue. Dat alle volkomen logische verwachtingen en berekeningen met één beweging van tafel veegt. En iedereen back to the drawing board stuurt. Maar verder sluiten we ons aan bij Willy Woo, die drie fases voorziet.

Drie fases, stadia, hordes

De drie fases voor BTC zijn dan: ‘accumulation, steady climbing phase, and the bullish breakout phase.’ De accumulatie fase is degene waarin we vandaag, eerste week van november 2019, nog steeds zitten. Deze gaat gepaard met een redelijk op en neer gaande koers, wat logisch lijkt. Zonder veel extremen van grote stijgingen of diepten te tonen. Deze fase opent de weg naar die van de geleidelijke stijging van de bitcoin koers. Fase 2. En dit bij lage volatiliteit. De aanvang hiervan pint Woo op ‘enkele maanden voor de halving van mei 2020′. Pakweg dan januari/februari 2020. Daar kunnen wij het ook mee eens zijn, met de nadruk dan toch op januari. Aan het begin van een nieuw jaar worden portefeuilles, portfolio’s en ook wallets herschikt. Tijd voor schoon schip maken. Of nieuwe strategieën implementeren.

Voorspellingen

Willy Woo durft het zelfs aan een koers te kleven op dat moment, de start van fase 2. Namelijk wanneer BTC de $14.000 doorbreekt. Gewaagd, en daar wagen we ons zelf niet aan. Maar: respect! Zovelen zijn al roemloos ten onder gegaan op sociale media door man te paard te noemen. Waarschijnlijk goedbedoelde, opvallend nauwkeurige ‘voorspellingen’ afgevend. Voor bitcoin et al. Maar er heerst ook veel aandachttrekkerij, vast. Het lijkt wel alsof hoe hallucinanter en onwaarschijnlijker je ‘voorspelling’ is, des te meer aandacht je krijgt. Maar niet voor lang dan toch. In die weinig benijdenswaardige klasse hoort Woo toch zeker niet thuis. En ondergetekende abosluut niet.

Source- Trading View

The great beyond

Eens dat niveau van $14.000 gehaald en voorbij gestreefd, wat dan? Daar wachten Willy Woo en wij nog even, om daarover uitspraken te doen. Persoonlijk zouden we liever géén ‘to the moon’ fase meer meemaken zoals in december 2017. Maar laten we allemaal misschien eerst maar eens afwachten wanneer precies die $14.000 aangetikt wordt. Want dat betekent vanaf de huidige koers van rond $8.800 een te maken sprong van wel plus 60 procent…. Toitoitoi!

Eén reactie

  1. Het is trampoline springen op de koersen van crypto. Dus waarom zou de voorspelling voor 2020 van BTC zo gewaagd zijn? Letterlijk alles is mogelijk. Ook dat je niks meer overhoudt van je ‘geheime’ digitale spaarpot.
    Door ‘natuurlijk’ koersverloop, handige wizz-kids, een raid op de beurs van,
    eh, Taipeh of zomaar een stroomstoring.
    Mijn voorspelling? 2020 Wordt vast nog meer ‘amazing’, en dus weer een geweldig jaar voor bookmakers, gokkers en speculanten (waarschijnlijk wel minder virtueel en meer fysiek).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.