Wat doet een 12 jarige met $1000: hij koopt er…bitcoin mee?

Dat is inderdaad wat Erik Finman deed in 2011. Dus niet de allernieuwste iPhone of andere smartphone kopen, bijvoorbeeld. De jonge Finman investéérde. Hij liet zijn oorspronkelijke bezit van 100 BTC, à tien tot twaalf dollar aangeschaft, aangroeien tot 446 BTC. Die zijn er anno 2019 zo’n $4,5 miljoen waard. Het maakt hem naar verluid tot de jongste cryptomiljonair. Een en ander doet denken aan Warren Buffett, die ook op heel jonge leeftijd belegde. Zij het in aandelen, om al decennialang de rijkste belegger ter wereld te worden.

Jong geleerd is oud gedaan

Businessinsider: ‘The Idaho tween who bet big on bitcoin is now a 20-year-old Silicon Valley millionaire with two new cryptocurrency ventures launched in 2019, including a competitor to Facebook’s forthcoming Libra cryptocurrency.’ Het maakt van Finman tegelijk de jongste cryptomiljonair in de (korte, sinds 2009) geschiedenis van bitcoin. En wat doet een twintigjarige met 4,5 miljoen dollar aan cryptomunten? Voor de rest van zijn leven gaan stil leven? Ook weer niet, want tezamen met een partner richt hij een investeringsfonds op van één miljoen dollar. Bedoeld om te investeren in crypto startups.

Finman Bitman

Die kreeg hij van zijn grootmoeder, om zijn studies van te bekostigen. Een studie die hij nooit zou afmaken trouwens. Neen, de jonge Finman was nieuwsgierig geraakt naar de term ‘bitcoin’ en deed verdere research. Op 15 jarige leeftijd stopte hij helemaal met studeren. Behalve dan op de digitale munt. Die afgelopen drie jaar had hij verdeeld tussen bitcoin verhandelen en school. Nog vanwege Businessinsider: ‘At age 15, Finman sold $100,000 worth of bitcoin, founded an education startup, and dropped out of high school.’ Dringender en meer lucratieve zaken riepen duidelijk om zijn aandacht…

Bitcoin miljardairs en miljonairs

Nog in oktober 2019 werd The Bitcoin and Cryptocurrency Rich List bekend gemaakt. Wie zijn de rijkste mensen berekend in december 2018, dankzij hun investeringen in cryptomunten? Op allerlei manieren dan, en meest door hun eigen bedrijf op te richten. Op nummer één staat de illustere onbekende ‘Satoshi Nakamoto’ natuurlijk. Zijn of haar of hun bezit aan bitcoin werd wel vaker geschat. Dan komt men aan een gemiddelde van 1.140.000 BTC. Hier ziet u wat dit aantal vertegenwoordigt in de tijd:

Cryptosaver.io

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: