Wat een dollar per dag in bitcoin betekent/Plan van 1 miljoen

…is behoorlijk indrukwekkend! Laat ons u dat alvast meedelen. Nu hadden we hier zo graag een rijmpje op gemaakt. U kent het Engelstalige gezegde waarschijnlijk wel: ‘An apple a day keeps the doctor away.’ In het Nederlands klinkt het al minder smeuïg: ‘Een appel per dag houdt de dokter weg.’ Rijmen doet het dan al helemaal niet meer. Wat denkt u van ‘Een dollar per dag in bitcoin betekent…dat u zich slapend rijk heeft gerekend.’ Zoiets? Hmm, helemaal tevreden is ondergetekende er toch niet mee. Dus laat ons volstaan met u gewoon het resultaat mee te delen. Eén dollar per dag in BTC geïnvesteerd gedurende vijf jaar, van 2015 tot 2020, had u $22.263 opgeleverd. Anders gesteld: voor de prijs van een kopje koffie kon u een heel aardig bedrag in bitcoin hebben verzameld. Geheel ongemerkt dus, a.h.w. in uw slaap.

Je leven veranderen

Maar…is het wel praktisch mogelijk dit te herhalen? Zeg van 2020 tot 2025? Want we moeten ook rekening houden met de kosten, van het aankopen van zulke kleine hoeveelheid bitcoin. Nu, daar hoeven we niet echt van wakker te liggen (!) Op Binance bijvoorbeeld, een van de prominentste cryptobeurzen ter wereld, kunt u handelen voor 0,1 procent. Dat is één duizendste van de inleg. Peanuts dus, toch? Maar zelfs het mooie bedrag van iets meer dan 22.000 dollar gaat je leven niet veranderen. Niet echt ingrijpend, toch? Echter: het tienvoudige daarvan misschien wel. Zonder financieel advies te geven, want dat mogen we niet en u bent zelf verantwoordelijk voor uw doen en laten, kopen of kopen: ondergetekende verwacht aanzienlijk veel méér van bitcoin et al. in de komende vijf jaar.

De vraag van één miljoen

Een hypothese, louter speculatief dus en nogmaals: geen financieel advies. Gesteld: iemand belegt geen dollar maar tien dollar per dag. In bitcoin of een andere munt waar hij/zij heel veel van verwacht. Als de bitcoinkoers dan hetzelfde zou doen van 2020 tot 2025, dan zou je afgerond $220.000 kunnen verzamelen. Echter, ook weer louter speculatief, BTC zou wel eens veel hoger in waarde kunnen gaan in de komende vijf jaar, relatief. Je zou je zo rijk kunnen rekenen, op papier natuurlijk of op het scherm. Indien de stijging de volgende vijf jaar vijf keer zo hevig zal zijn, word je meer dan 1 miljoen dollar rijk. In bitcoin. Dàt is nu eens een som die iemands leven wèl kan veranderen. Want we houden allemaal van geld en hebben allemaal wel alvast tien bestemmingen ervoor, niet? Het is een idee, nietwaar, zo’n ‘plan’ om binnen vijf jaar ‘rijk’ te worden? Wel, we doen hier de boeken voor u open en stellen: net dàt is het plan van ondergetekende. Alleen op eigen risico te volgen uiteraard. Alle risico’s zijn voor u zelf en wij dragen in deze geen enkele verantwoordelijkheid. Dus: interessant? Het risico waard? Doén? Got bitcoin…?

Eerste investering van 48

Wat als we nu samen e.e.a. zouden berekenen, uitrekenen, en effectief investeren. Wat als we onze theorie zogezegd in de praktijk zouden zetten. En hier in dit artikel, elke maand aangevuld, de aankopen zouden plaatsen. Voor iedereen zichtbaar. En te controleren. Zonder nog te kunnen aanpassen, veranderen. Dan is het net alsof onze portefeuille, wallet, in de blockchain zou zitten, ja? Oké, BTC staat op moment van schrijven aan $9224. Het is wel niet het begin van de maand, februari 2020, maar dat is niet erg. We zullen elke maand, van februari 2020 tot februari 2025, een hypothetische aankoop doen. Van $300 (de tien dollar per dag waarover we eerder schreven). We kopen vandaag, 5 februari 2020, voor 300 dollar bitcoin en bekomen zo: 0.03252385 BTC. Afspraak begin maart, volgende maand. Bent u er dan ook weer bij? Al was het maar uit nieuwsgierigheid? Tot dan!

4 reacties

  1. Wat ik vandaag behoorlijkindrukwekkend vind is het feit dat een overheidsinstelling als de Universiteit va Maastricht 30 bitcoins (ca. € 200.000) aan losgeld betaalde aan cybercriminelen, di in staat bleken om het hele digitale landschap + backups van de instelling te gijzelen.
    Het zeht wel iets over onze verslaving aa de digitale ‘voortuitgang’ en de toenemende ‘dekking’ van de onderwereld onder de cryptoparaplu.

  2. Lad os være realistiske her. Hvis du ønsker at gøre fremskridt økonomisk, er dagshandel med cryptocurrency som bitcoin en god måde at opnå dette på. Jeg vil anbefale dig at tale med Sarah Barton.Jeg har gjort det godt i flere måneder nu, og det er alt sammen takket være hendes vejledning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.