Wat gaat de Fed bij monde van Jerome Powell doen vandaag?

Het Federal Open Market Committee (FOMC) vergadert op 15 en 16 december 2020, zoals het dat acht keer per jaar doet. Met vandaag, woensdag 16 december, een publieke verklaring van Federal Reserve Voorzitter Jerome Powell. Het is een gebeurtenis waar alle financiële markten steeds naar uitkijken. De Voorzitter spreekt dan over de staat van de markten, over de Amerikaanse economie, de rente en over eventuele verdere quantitative easing (financiële waarden opkopen om liquiditeit aan de markten te verschaffen). En ditmaal vast ook over de invloed van het Coronavirus/COVID-19 op die economie. De markten vragen zich onder meer af wat zwaarder zal wegen, wat zal prevaleren: het feit dat er een vaccin beschikbaar is, of het feit dat het aantal besmettingen en overlijdens nog immer oploopt. Nationaal en internationaal…  

´The FOMC holds eight regularly scheduled meetings per year. At these meetings, the Committee reviews economic and financial conditions, determines the appropriate stance of monetary policy, and assesses the risks to its long-run goals of price stability and sustainable economic growth.´ We hebben hier de kijk van gewaardeerd beurs- en edelmetalen expert Maarten Verheyen voor u, die o.m. verwacht dat de correctie van de goud- en zilverprijs ten einde loopt. Plus een video over de verwachtingen van de markten. Dat zijn er in hoofdzaak drie.

´Heeft de Fed nog wel een andere keuze?

Nagenoeg overal in Europa worden burgers geconfronteerd met strengere Coronamaatregelen, en in diverse gevallen zelfs complete lockdowns.

En ook in de VS klinkt de roep voor strengere maatregelen steeds luider. 

Dat zou een nieuwe klap betekenen voor de economie waardoor de overheid weeral in het enorme gat moet springen om cash in het rond te strooien.

Er zal met andere woorden weer flink geld geprint moeten worden.

In de VS staat een nieuwe stimulusronde van net geen $1.000 miljard op de planning. Geld dat de VS niet heeft en ook niet meer kan lenen via de financiële markten. 

Enkel de Federal Reserve kan nog betalen voor dit feestje.

Het is dus sowieso uitkijken naar de FOMC-meeting van vandaag. Zal de centrale bank nieuwe maatregelen bekend maken om de economie te ondersteunen?´

Leest u hier verder zo u wilt…

´Final FOMC meeting of 2020: Here’s 3 things to look out for´

3 reacties

  1. Wat dat betreft mag Trump blij zijn dat hij in 2021 niet op zoek moet naar 5800 miljard om de Treasuries af te lossen / door te rollen. Nu mag Biden gaan uitzoeken waar het geld vandaan moet komen om de schulden welke (mede) onder zijn vicepresidentschap gemaakt zijn om o.a. de banken te redden.

    Ben benieuwd hoeveel geld er over gaat blijven om “Build Back Better” te financieren zodat de globalisten en de linkervleugel van de democratische partij tevreden blijven.

    1. Interessant artikel inderdaad. In dat geval mag Trump al helemaal blij zijn dat hij als hij zodadelijk geen president meer is zich “slechts” bezig zal moeten houden met het bij elkaar krijgen van een paar honderd miljoen dollar. i.p.v. de 10 triljoen dollar of meer in het geval dat hij zijn 2e termijn had gekregen.

      Wat wel een verschil is dat Trump zich als zakenman persoonlijk zal moeten verantwoorden voor zijn eventuele wanbeleid, en daarvoor zal moeten betalen of failliet zal moeten gaan (met alle gevolgen voor hem vandien). Een politicus die wanbeleid pleegt heeft deze zorgen niet. Die went deze kosten af op de samenleving, en als dat niet genoeg is dan kan hij nog altijd de geldpers aanspreken (waarvan de gevolgen ook voor de sameleving zijn). Over verschil gesproken tussen het establishment en de normale wereld waarin wij leven…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: