Wij mensen hebben gelukkig een ingebouwd veiligheidsmechanisme. Als iets te lang duurt, het maakt niet uit of het om geluk of onvrede gaat, dan zwakt ons gevoel er over af. We willen verder, zoeken aan de horizon naar nieuwe impulsen en inspiratie.

Wat hebben we de afgelopen tijd kunnen leren?

Na een periode van relatieve rust en stabiliteit hebben we vooral de laatste tien jaar kunnen leren dat veel dingen absoluut niet waren wat ze leken te zijn. Banken die qua gebouw naar buiten toe een robuuste en solide indruk moesten maken bleken van binnen bevolkt te zijn met geldgierige oplichters.  Politici blijken over een ingebouwd draaideurmechanisme te beschikken. Wat vandaag als wit wordt voorgesteld is morgen grijs en overmorgen zwart. Voorspellingen en berekeningen over tekorten, teruglopende groei en “bezuinigen”  blijken nooit uit te komen. De tegenvallers zijn altijd groter dan genoemd en de behaalde besparingen lager dan voorgenomen. Zeker niet als laatste blijkt de drang om meer geld uit te geven dan er binnenkomt zo langzamerhand een universele ziekte, die epidemische vormen heeft aangenomen.

Wat ook duidelijk werd is dat er geen deskundigen zijn wat de economie en het financiële systeem betreft. De meningen en adviezen gaan alle kanten op. Het is net als met de staatsloterij. Je wint wel of je wint niet en hebt dus zo gezien 50% kans.

Groot en centraal is goed voor u

Ook goed te zien was is dat wie éénmaal van de politiek/bestuurlijke macht geproefd heeft deze in veel gevallen niet meer los wil laten tenzij er een lucratief baantje wacht. Europa blijkt zo qua machtshonger een onstilbaar monster. Er moeten altijd meer kolen in de trein om het geheel rijdend te houden onder het motto: Groot en centraal is goed voor u en ons. Hebben we dat niet eerder meegemaakt bij de Romeinen, Napoleon, Dzjengis Khan, de Grieken met Alexander de Grote en het wereldrijk Babylon?

Op naar persoonlijk bestuur en geluk in een eigen wereld

Gelukkig en tevreden zijn ligt in het eigene van ieder van ons besloten. Verover en creëer de eigen wereld, vorm het beste bestuur over je zelf en eventuele naasten. Regel je financiën zo dat je minder uitgeeft dan er binnenkomt. Sta er bij stil dat het leven, zeker als je terugkijkt, met een sneltreinvaart blijkt te verlopen. Als laatste, zorg dat je lichamelijk en geestelijk in beweging blijft, vernieuw, blijf alert en zoek aan de horizon naar nieuwe impulsen en inspiratie. Zo zijn we weer terug bij de inleiding en is de cirkel rond. Een nieuwe dag, de zon komt op.

13 reacties

  1. “Zo zijn we weer terug bij de inleiding en is de cirkel rond. Een nieuwe dag, de zon komt op.”

    Ofwel alles is ijdelheid 🙂

  2. Tja, hier kan ik me bij aansluiten, helemaal juist en precies zoals ik het ook propageer.
    Realiseer je, dat je goed voor je zelf moet zorgen, niet kapitalistisch bedoeld Madman, niet in de zin “als iedereen goed voer zichzelf zorgt wordt er goed voor iedereen gezorgd”.
    Nee, ik bedoel dat de maatschappij steeds verder afglijdt richting een door Khazaren geleide financiele dictatuur, waarin het de bedoeling juist is dat we consumptiejunkies worden en we ons in de schulden steken, zodat we onze vrijheid en menselijkheid zullen verliezen. Alle zekerheden worden langzamerhand volledig afgebouwd.
    Als je niet oppast kun je alleen nog maar werken en consumeren. Er hoeft dan maar weinig fout te gaan of je kunt op straat wonen, over ongeveer tien jaar is een sociaal vangnet verleden tijd.
    Een jaar uit de roulatie zal dan voldoende zijn om zo’n beetje alles kwijt te raken. Kans op langdurige werkeloosheid zal dan levensgroot zijn, pensioen kun je dan verder wel vergeten,
    En daarom is het zo belangrijk wat Ben zegt, maak geen schulden en zorg dat je gezond blijft zowel geestelijk als lichamelijk.
    Dat is de beste verzekering, want de maatschappij slaat de verkeerde richting in, waarin mensen niet of nauwelijks meer naar elkaar omzien, iederéén bezig is te overleven. Verlies dus van wat mensen onderscheidt van dieren, verlies van beschaving. En daarom moeten we alles doen om een Europese superstaat te voorkomen. Ik vind dat het doel alle middelen heiligt. We moeten goed begrijpen dat het democratische gat vrij spel betekent voor kwaadaardige krachten die maar één doel hebben en dat is het volk knechten en onderdrukken.

  3. Ik kan me vinden in het eerste gedeelte, de laatste alinea is leuk geschreven, maar als je in je eigen leventje/omgeving/micro-economie catastrofaal geraakt kan worden door de buitenwereld, denk ik dat je beter wegkomt met verder kijken dan Den Neus Lang Is, ofwel kop in het zand steken.
    Om het te houden zoals het nu is en om het in de toekomst beter te hebben zouden we juist iedereen moeten waarschuwen voor het grote gevaar, The Bond Bubble. Want die gaat volgend jaar leeglopen als een plots losgelaten half opgeblazen ballon…
    En dan gaat het even niet zo leuk zijn vrees ik, ook niet in je eigen micro-economie.

  4. &4 gaengphed, klopt maar je kunt wel meer klappen opvangen. Komt nog bij dat je al de betere levensstijl hebt waardoor je makkelijker overleeft.
    Maar je hebt gelijk, het maakt je niet onkwetsbaar.

  5. @moon : Alles is ijdelheid der ijdelheden…

    Een hele ware (bijbelse) waarheid…

    Wanneer je dat beseft en reflecteert op je eigen leven komt de waarheid naar boven.

    Wat heb je werkelijk nodig en wat is ijdelheid….

    Een goed punt om over na te denken voor iedereen.
    Daarom vond ik het ook zo mooi geschreven van Ben.

  6. Kapitalisme is het nastreven van het kapitaal…ten koste van alles…anders zou het anders heten…

    Ik denk dan dat het nieuwe systeem een andere naam moet krijgen….

    Menselijkheidisme, Humanistme. Is dat een goede naam?
    Ik zou het niet weten maar het lijkt me wel wat…
    De definitie is er ook nog niet. Maar het lijkt me wel beter voor ons allen.

    Zoals Spock al zei in star trek…

    The needs of the many outway the needs of the few…or the one.

    http://www.youtube.com/watch?v=Xa6c3OTr6yA

    En zoals we allemaal weten leven we nu dus in de omgekeerde wereld die zou moeten zijn.

    Opoffering voor het algemeen belang versus grijpen wat je grijpen kan…

    De tegenovergestelde manier van denken…
    maar wel de manier van denken die de ziel vrede geeft…

    Nogmaals Ben, heel mooi geschreven.

  7. @9
    Je maakt een klassiek (propaganda) fout!
    Kapitalisme is simpelweg een filosofie waar je recht hebt op de vruchten van je eigen arbeid en kapitaal zonder dat je de rechten van een ander daarmee schendt.
    Maar onze propaganda media hebben er een soort van ikke ikke en de rest kan stikken aan gehangen wat nu helaas een zeer groot deel van de mensen gelooft. Die hebben nu liever dt iemand die hard werkt onder dwang van de vruchten van zijn arbeid wordt ontdaan onder welke noemer dan ook.

  8. Kapitalisme is een politiek-economisch systeem dat in het algemeen gekenmerkt wordt door privaat eigendom van productiemiddelen en vrije markten. Voorts worden het streven naar winst en kapitaalaccumulatie veelal als kenmerken van het kapitalisme gezien.

    Dit systeem inclusief alle wetten gemaakt voor en door de banken en industreelen zorgt ervoor dat alle middelen langzaamaan naar een elitetop stromen. Wat mij betreft mag je best blijven geloven dat kapitalisme een mooi en eerlijk systeem is, alleen zie je het wereldwijd instorten vanwege voorgenoemd feit. Grote armoede van een steeds grotere onderlaag en een miniem percentage van supperrijken.

    List en bedrog, alles voor de winstmaximalisatie….

  9. @ 10 Het probleem is uiteindelijk het geloof in de noodzaak tot groei. En zoals iedereen geloof wordt nergens verantwoort waarom dat noodzakelijk is. Het is hezelfde als Jezus zegt dat en Jezus vertolk het woord van god en daarom moet het.

  10. @9 en @ 10 Overigens als we het over Nld hebben, hebben we natuurlijk niet echt et maken met een kapitalistisch systeem, maar eerder met een kapitalisch, socialistische mengvorm. Deze mengvorm is tot stand gekomen omdat de mensen die aan de touwtjes trokken zagen dat een puur kapitalistiche vorm van wedijveren hun hun eigen kop zou kosten.
    Het fase waar we nu echter in zitten is dat het sociale aspect niet meer te betalen lijkt, door politiek wanbeleid, een gigantisch uitdijende overheid (bureuacratie) en corruptie waar niets tegen ondernomen wordt of kan worden.
    De enige optie om het systeem voorlopig nog even op de rails te houden lijkt lastenverzwaring. Echter mensen zijn ook niet gek…

    Zojuist op nu.nl
    ‘Belastingopbrengsten vallen tegen’
    http://www.nu.nl/economie/2926379/belastingopbrengsten-vallen-tegen.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: