Ether is dan de correcte naam voor wat ´ethereum´ is in het gebruik, met symbool ETH en de tweede grootste cryptomunt naar marktkapitalisatie. De aandacht gaat de laatste dagen vooral uit naar bitcoin. BTC als grootste dan, en oudste munt. Het is deze munt die vooral bij institutionelen geliefd is. Een beweging die gestart is met de aankoop door MicroStrategy in de zomer van 2020. En in ernst is losgebarsent sinds Elon Musks Tesla voor 1,5 miljard dollar coins aankocht. Eergisteren dan en we schrijven vandaag 10 februari 2021. Wat niet wil zeggen dat niet ook ETH de nodige aandacht krijgt van het beleggerspubliek. Ether, Ethereum haalt dag na dag inderdaad een nieuw hoogtepunt op de cryptobeurzen. Op moment van schrijven is dat 1700 dollar, maar intraday gaat het vandaag zo hoog als wel 1839 dollar!

DeFi

Op het moment dat ETH over de 1800 dollar gaat, wordt de marktkapitalisatie wel 200 miljard dollar. Het is dan ook niet zomaar de tweede grootste munt. Ook de tweede belangrijkste? Dat hangt ervan af hoe je ´belangrijkheid´ definieert. In ieder geval is ether de voornaamste munt waarop DeFi teert, de sector van de gedecentraliseerde financiën. Je moet bijna altijd ETH kopen om op zo´n DeFi platform te geraken. Wanneer de toestroom naar DeFi projecten en platformen heel druk wordt, verhoogt de transactiekost in ETH ook aanzienlijk. Dat is een praktisch nadeel, waaraan de techniek op termijn waarschijnlijk nog zal verhelpen. Er wordt aan gewerkt, laat ons het zo stellen. DeFi is gegroeid sinds januari 2020 tot wel meer dan 35 miljard dollar. In 14 maanden, dus ook geen klein bier, en er wordt verwacht dat deze trend nog fors zal toenemen dit jaar.

Ondergewaardeerd

Een andere reden van de aantrekkelijkheid van en belangstelling voor ether is vast ook het recente lovende commentaar dat de munt kreeg vanwege Cameron Winklevoss. De helft van de beroemde Winklevoss Twins. Hij benoemde ether als ´´undervalued´´, ondergewaardeerd. En dat toen de munt rond 1700 dollar noteerde. Wat prominenten als hij en zijn broer publiek zeggen, doet er wel degelijk toe. Ze zijn beiden miljardair en eigenaar van de Amerikaanse cryptobeurs Gemini (what´s in a name…) Zo stelde Cameron het precies: ´´It’s really hard to put a ceiling or a framework on creativity, and what that means. So how do you value that? …The amount of work that’s gone on, and the development in the maturity of the network in the past three years, you’re looking at Ethereum basically at its all-time high, it feels really undervalued where it currently is. ´´

Smart

Als derde reden…die vloeit eigenlijk deels voort uit de twee voorgaande. Er wordt meer ETH gekocht, en tegelijkertijd worden aanzienlijke aantallen van de beurzen weggehaald. Zozeer zelfs dat er weinig aanbod is. Weinig liquiditeit. Meer vraag en minder aanbod doet vanzelf een waarde, in dit geval die van ethereum, toenemen. In de week tot 9 februari jl. alvast bestond de vraag voor wel 80 procent uit institutionelen. Het mag als bewijs gezien worden dat deze grote partijen dus niet alleen het bezit van bitcoin ambiëren. Maar dat ze ook ether kunnen smaken. ETH, ethereum is dan niet zozeer een betaalmiddel, veel minder dan bitcoin in ieder geval, wat zelf een zogenaamde store of value is. Zoals goud al eeuwen is, een ´veilig en stabiel´ (nou ja…) opslagmiddel voor waarden; lees: fiatgeld, dollars. Het is een munt die daadwerkelijk nut heeft, gebruikt wordt, onder meer of voornamelijk met genoemde toepassing, als blockchain waarop smart contracts geschreven worden.

Onderstaande YouTuber, BitBoy Crypto, met wel 300.000 volgers, is een bijzonder intelligent man, die sinds jaren heel goed ingewerkt is in de cyrptomarkten. Deze Amerikaan, zeg maar Ben, houdt staande dat ETH dit jaar nog naar 10.000 dollar zal gaan. En alvast 2500 dollar tegen Valentijn, of toch zeker einde februari? Gedurfd! Maar we helpen het hopen (want ondergetekende bezit ook voor klein bedrag aan ETH).

De beide heren van DoopieCash – Traden & Investeren hebben het trouwens net over de vraag in onze titel: ´Wat is beter – bitcoin of ether´. Het blijft natuurlijk wel een beetje appels met peren vergelijken, toegegeven. Watch and learn:

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: