Wat is blockchain?/´Leven van en met cryptomunten is nu al mogelijk´

Wie hier zijn licht over laat schijnen is een medelander, Nederlander en hij heet Amadeo Brands. Brands bezit een indrukwekkend palmares en een serieuze achtergrond qua studie en ervaring in blockchain, de blokketen. Een term voor te velen nog onbekend, al heeft waarschijnlijk elke sterveling wel eens gehoord van ´bitcoin´. Wanneer er iets rond deze grootste en oudste digitale munt gebeurt, haalt dit zelfs het avondjournaal. Om maar te zeggen. Laatst nog, toen zo recent als eergisteren El Salvador bitcoin officieel als geld erkende, d.d. 7 september 2021. (Trouwens, het gaat daar best goed hoor, en het land kocht ook bitcoin bij in de recentste crash!) Ja, ook een zogenaamde crash van de munt wordt soms al publiek belicht op radio of televisie (één van de zoveelste crashes dan, maar het vult weer zendtijd en een immer groter publiek raakt in ´crypto´ geïnteresseerd, dus…) 

On the (block)chain gang

Met de blockchain of ´een´ blockchain ligt dat nog heel anders. Er bestaat ook niet één blokketen, maar er zijn er talloze. Mega grote zoals die van bitcoin of ethereum, maar ook hele kleine, zelf voor bedrijven of bedrijfstakken onderling. Zie het als een reuzegroot logboek, waarin álle transacties, álles wat er met een munt gebeurt, automatisch genoteerd wordt. Die inhoud kan nooit meer gewijzigd worden, dat is nou net het meest aantrekkelijke. Geen gefoefel, geen manipulatie, geen ff-terug-in-de-tijd-aanpassen zoals antidateren, weet u wel? Het is er, het staat er, en het blijft aldus voor eeuwig. De mogelijkheden, potentiële toepassingen zijn ook haast oneindig. Zowel voor (internationale) handel en economie, als op het micro vlak. Techtarget.com: ´Enterprise production use cases are expected to grow by double-digit percentages in 2021. However, different use cases require different types of blockchain. There are four main types of blockchain networks: public blockchains, private blockchains, consortium blockchains and hybrid blockchains. Each one of these platforms has its benefits, drawbacks and ideal uses.´

Hoe dit in de praktijk dan wel verloopt? Laat ons eens luisteren naar een man van het vak, een vakman dus. Here comes…Amadeo Brands. Nog ff over zijn achtergrond, wat werkervaring en studie, kennis en kunde betreft:

´WORK EXPERIENCE

 • EOI Digital: CTO & Co-Founder, 2018 – Present
 • Cyber Capital: Freelance IT manager and Fundamental Analyist, 2017-2018
 • Appronto: Senior Business engineer/Mendix consultant, 2016-2018
 • Pink Elephant: Medior Mendix developer, 2016-2017
 • Gappless: Junior Mendix developer, 2016-2016
 • Capital Partner Group: Technical Delivery Manager, 2014-2016
 • Mediacake: web developer, 2013-2014

EDUCATION & SKILLS

 • Mendix Certified Advanced Developer, Mendix – 2017
 • AgilePM Foundation, Pink Elephant – 2016
 • Advanced Ethereum Developer course, Udemy – 2016
 • Mendix Certified Rapid Developer, Mendix – 2016
 • Bachelor of Commerce and IT, Zuyd University – 2013
 • Courses PHP, MYSQL, HTML5/CSS and PSD, AI, Architecture and PM, Technical University, Eindhoven – 2012´

´´Omdat het iets belangrijks is voor deze wereld´´

Nu ú! Pff… Dus als er iemand ons wat wijzer kan maken over het begrip ´blockchain´, is dat de heer Brands wel, vast, zou je denken. Nou ja, hopelijk doet hij dit wel in mensentaal, want met die hooggestudeerden en hun typische slang en de vaak vereiste voorkennis, weet je maar nooit! Dit gesprek verloopt in ieder geval in het Nederlands, en da´s al een plus voor velen:

´Amadeo Brands: DeFi en de weg naar een nieuw financieel systeem? | GoudKoorts Gasten´

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: