Wat kosten al die vaccins nu eigenlijk?

De vergelijking wordt gemaakt tussen Europa en de Verenigde Staten. Blijkt dat wij als Europese landen voor 4 van de 5 belangrijkste vaccins…minder betalen dan over de Atlantische oceaan. En het zijn ook geen kleine verschillen maar soms tientallen procenten. Da´s toch mooi meegenomen, want het gaat vaak over honderden miljoenen dosissen. Dat verschil is opvallend, en nu komen we tegelijk de precieze kostprijs ook te weten. Hoe het kan dat de VS voor een product van een Amerikaans bedrijf wel 32 procent meer moeten betalen dan wij als Europa? Omdat het Duitsland is dat de ontwikkeling van het Pfizer/BioNTech betaald heeft. 445 Miljoen dollar, om precies te zijn. De VS trachten onder Donald Trump dan wel met de eer te gaan lopen, maar de waarheid komt toch altijd wel aan het licht, zij het soms rijkelijk laat.

De waarheid en niets dan de waarheid, zo help mij…

´Vice President Mike Pence was among Trump administration officials saying support from the government’s Operation Warp Speed program helped accelerate the development of the vaccine, which was found to be more than 90% effective in preventing symptomatic COVID-19 infections in an interim analysis. The truth is that Pfizer didn’t receive any funding from Operation Warp Speed for the development, clinical trial and manufacturing of the vaccine. Rather, its partner, BioNTech SE, has received money — from the German government.´

klikt u op Visualcapitalist zo u wilt voor de ware grootte

3 reacties

  1. We zien nu al in de UK dat de vaccinaties geen nieuwe uitbraken van nieuwe varianten in z’n geheel kan tegenhouden omdat een flink deel van de bevolking dat niet gevaccineerd is het virus zal laten blijven circuleren. Ook de mensen die maar 1 vaccin hebben gehad kunnen nog flink ziek worden. Let maar op mijn woorden dat als eind augustus alle scholen na de vakanties weer zijn geopend het virus weer hard zal toeslaan en dat de angstpsychose bij het OMT, RIVM en het kabinet ons nog voor 1 oktober aanstaande weer in een nieuwe lockdown zullen storten, wellicht met avondklok. Met de Indiase variant zou het ook zomaar kunnen zijn dat de versoepelingen per 28 juni niet doorgaan omdat de openstelling van de scholen per 31 mei weer voor een besmettingsgolf gaat zorgen. We zullen het zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.