Nederland telt steeds meer vastgoedbeleggers. Mensen die hun vermogen liever niet op de bank laten staan, maar naar manieren zoeken om het te laten renderen. De lage spaarrente en negatieve rente leveren namelijk niets op. Beleggen in aandelen is daarentegen vaak riskant.

Ondanks de onzekerheden van de corona crisis zien veel mensen nog altijd kansen in het beleggen in stenen. Een belegging die zeer waardevast is en, gezien de huidige woningmarkt, alleen maar rendabeler wordt met de tijd.

Financiering voor vastgoed mogelijk

De krapte op de woningmarkt maakt dat woningen nog altijd in waarde stijgen en dat een vastgoedbelegger niet al te bang hoeft te zijn voor leegstand. Dat maakt ook dat woningen voor de verhuur goed te financieren zijn. Bijvoorbeeld met de Verhuurhypotheek van Mogelijk. Wanneer een vastgoedbelegger voldoende eigen middelen inbrengt – tenminste 20% van de waarde – zijn er weinig obstakels voor het afsluiten van een hypotheek voor de verhuur.

Meer dan alleen de aankoop van onroerend goed

Natuurlijk komt er nog wel het nodige kijken bij het beleggen in vastgoed. Naast de aankoop – wat in deze tijden al een behoorlijke uitdaging is – heeft de vastgoedbelegger ook te maken met verzekeringen, onderhoud en natuurlijk met huurders die de nodige eisen stellen aan wooncomfort. Maar een professioneel vastgoedbelegger draait zijn hand daar niet voor om en ziet in deze zaken misschien juist de uitdaging.

Scherp blijven in een dynamische markt

Een beleggingspand kopen en achteroverleunen is er daarom voor de meeste vastgoedbeleggers niet bij. Ook op gebied van financiering is het zaak scherp te blijven op de kosten en de mogelijkheden. Het kan lonen om regelmatig te kijken of de financiering van de panden nog wel passend is. Is er bijvoorbeeld sprake van waardestijging, dan kan herfinanciering van een beleggingspand voordelen opleveren. De maandlasten kunnen hoogstwaarschijnlijk omlaag en overwaarde kan zo vrijgespeeld worden om nieuwe investeringen te maken.

Kortom, de dynamiek van de vastgoedmarkt trekt nog altijd vastgoedbeleggers aan. Veelal zijn het ondernemende mensen die zoeken naar manieren om hun vermogen te laten renderen. En voor wie beslagen ten ijs komt en proactief met zijn vastgoedportefeuille in de weer is, zijn er zeker kansen. Dat maakt beleggen in vastgoed zo populair.

3 reacties

  1. Het is duidelijk dat beleggers door overbieding/prijsopdrijving de verhoudingen op de woningmarkt nog meer verzieken.
    Sommige gemeenten/corporaties eisen dan ook (terecht!) een contractuele zelfbewoningplicht bij verkoop, om beleggers te weren.

  2. De hoge huizenprijzen komen niet alleen door beleggers.
    Een reden die waar de politiek en branche over zwijgt is:
    Geldcreatie op grote schaal door de
    Europese Centrale Bank.

  3. Deze mensen halen kapitaal van de markt en stoppen die in stenen. Hierdoor stijgt de belasting op woningbezit, omdat de belastinginkomsten op peil moeten blijven.

    De regering moet huizen zonder zelfbewoning gaan belasten in box 3 en daarnaast verhuurinkomsten gaan belasten. Het vreemde huurwaardeforfait kan dan verdwijnen. Van deze opbrengsten moeten woningen worden gebouwd, zodat er weer een gezonde boel ontstaat op de huizenmarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: