Wat verlangt u voor Kerst: een drukpers of toch liever bitcoins?

5

Ondergetekende heeft zijn keuze reeds gemaakt. Die drukpers natuurlijk. Wel liefst één van hetzelfde merk als de Federal Reserve bezit. Dat type is namelijk in staat om maar liefst $425 miljard te printen aan knisperende groene briefjes. In enkele weken tijd! Pakweg tegen het begin van het nieuwe jaar, 2020, zal de klus geklaard zijn. Stel je voor: da’s drie keer de marktkapitalisatie van bitcoin?!

Risico’s

Zo omschrijft de Fed haar plan en bedoelingen:

“In accordance with the most recent FOMC directive, the Desk will conduct repo operations to ensure that the supply of reserves remains ample and to mitigate the risk of money market pressures around year end that could adversely affect policy implementation.”

Cointelegraph.com

Toveren

Maandje drukken

Ook de precieze data weten we nu: ‘(…) the schedule of repurchase agreement (repo) operations for the monthly period from December 13, 2019 through January 14, 2020.’ Doe het maar na: 425 miljard dollar tevoorschijn toveren in een maandje tijd. Daar kan bitcoin niet aan tippen, toch? Neem nu de koers van 17 november 2017 tot 17 december 2017. In deze dertig dagen ging BTC van $7.571 naar $20.089. En de marktkapitalisatie van ruwweg 128 miljard dollar naar 320 miljard dollar. Zie je wel? Met die drukpers verdienen we 425 miljard, tegen slechts 200 miljard met bitcoin. En dan alleen nog maar in een goeie maand, wanneer de digitale sterren gunstig staan. Onze keuze is dus vlug gemaakt. (PS: Eens die 425 miljard binnen zijn, kopen we er wel bitcoin voor, of wat dacht u?!)

Party pooper

Dr. Ron Paul is natuurlijk weer pessimistisch gestemd, voor de zoveelste keer. Hij ziet een crisis van seismische omvang op de drempel naar 2020. Waar maakt hij zich druk om? De beurzen halen record na record. De werkloosheid in de VS staat op een historisch dieptepunt. Er staat een sterke man aan het roer van het land en de economie. En we hebben meer dollars in het vooruitzicht dan ooit, toch? Of… Nou ja, party poopers kunnen we, zeker met de feestdagen in het vooruitzicht, best missen hoor doctor!

5 REACTIES

 1. Haha, die Joost; je begint nu wel erg cynisch te worden de laatste tijd. Maar even serieus, het is ook om moedeloos van te worden. Soms denk ik wel eens; De Amerikaanse staatsschuld staat nu op ruim 23 biljoen dollar oftewel 23.000 miljard. Duizelingwekkend. Echter, maakt het nu wel zoveel uit of de debt-clock op 23 biljoen, 46 biljoen, 69 biljoen of 138 biljoen …. enz staat. Zolang het orkest op de Titanic doorspeelt ……

  Oh ja Joost, nog 1 ding: kan die bitcoin beursbalk, onderaan de pagina nog weggedrukt worden? Zooo irritant als je een artikel zit te lezen en die balk wandelt door je scherm heen; leidt te veel af. Ik zet m’n muis er maar op, dan staat ie stil, maar kunnen jullie dat anders instellen?

  • Heer Stalin! Man van staal. Goeiemiddag, ja u zegt het zelf hé, de Titanic, en we weten allemaal dat die ijsberg ergens wacht hé? Nou, de cryptobalk, ben net zo blij dat we die hebben? Vrees dat er niets anders te doen valt dan inderdaad, cursor er op zetten. Toch niet teveel moeite? Scrollen gaat immers ook met de toetsen ‘omhoog’ en ‘omlaag’ hé? Ik heb maar één cryptopagina, laat me aub toch ook die balk houden? (Maar als u met Goelags komt te dreigen dan gààt die hoor!)

   • Haha, nee hoor, geen enkel probleem Heer Joost; er zullen genoeg forum-liefhebbers zijn, die op de hoogte gehouden willen worden van de actuele stand van zaken. Ik vroeg me alleen af of het technisch/programmatisch mogelijk was of je die balk tijdelijk kan onderdrukken of zoiets. En wat betreft die ijsberg: er doen allerlei verhalen de ronde in de alternatieve media, wanneer het boeltje gaat “schuiven”. Enkelen zien het deze maand nog gebeuren, anderen in 2020, maar ook een aantal die de klap pas na 2021 verwachten. Degene die het juiste moment weet te voorspellen, wordt multimiljardair (alhoewel, dat geld “verdampt” dan meteen weer naar 0, hahaha).

 2. Yes! Doe mij maar een bitcoinmachine onder de kerstboom. Nu voor een ramsjprijs van nog geen 100 dollar per stuk, omdat het niet meer zou lonen.
  Mooie zwarte kast met asics. Dat zijn volgens de folder: ‘application-specific integrated circuitlders ‘.
  Geen flauw idee wat het is, hoe ’t werkt en nog nooit zo’n munt gezien, maar ga
  zelfstandig bitcoins ‘minen’.
  Alle waarschuwingen aan mijn laars. We zijn afstammelingen van een delversgeslacht. Geen grafdelvers, maar mijnwerkers. Voor geen kleintje vervaard. Pikhouweel hangt nog boven de kolenkachel.
  Dure stroom? Op IJsland is de elektriciteit bijna gratis. Dure koeling? De echte ‘gamers’ zitten bij min 50 in een tochtige schuur in Siberië. Delven maar!
  Mocht ’t niet lukken, hebben we nog steeds onze krakende Underwood (en een pikhouweel).

  (Deze reactie werd mede mogelijk gemaakt door de onbaatzuchtige medewerking van Joost van biflatie.nl en een desbetreffend artikel in het FD).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.