“We hebben een globale, stabiele munt nodig voor consumenten, bedrijven en investeerders”

7

Het lijkt maar van gezond verstand en intelligentie te getuigen, zo’n uitspraak. Daarin is ze niet bijzonder, wel omwille van wie dit en nog veel meer zegt. Namelijk niemand minder dan Stephen Moore, door president Trump nog genomineerd voor een zitje bij de Federal Reserve. (Waarvoor Moore al snel meldde niet beschikbaar te zijn.) De man werkte nog voor wijlen president Reagan, zat in politieke think tanks en stelde mee Trumps recentste belastingwet op. De uitspraak die ook de titel is van dit stuk, kan in die zin van officiële zijde misschien wel gezien worden als nestbevuiling. En zeker dit: Moore komt met een eigen cryptomunt!

Frax

Het wordt een zogenaamde stablecoin, dus een cryptomunt gelinkt aan een of meer fiatmunten. In dit geval de Amerikaanse dollar. Frax zal deze heten, een initiatief van Moore samen met ‘former Reagan deputy general counsel Ralph Benko and Everipedia co-founder Sam Kazemian’. Aldus Theblockcrypto.com. De mede oprichter geeft daarbij nog een ferme sneer naar diezelfde Federal Reserve, ei zo na zijn nieuwe broodheer:

Bye bye monopoly

“Central banks will soon feel the competition from private currencies such as Frax,” said Moore in a statement. “The days of government monopoly of currencies by central bankers is coming to a screeching halt. Currencies are intended to retain their value over time, but given the wild gyration in values of currencies and the struggle in many countries with hyperinflation, we need a global currency that has a stable value to benefit consumers, businesses and investors.”

Theblockcrypto.com

Up, up and away!

‘Wild gyration’, dus met grote hoogtes en diepe dalen, wild op en neer bewegen. Dat zullen we niet tegenspreken. Maar: de richting in de afgelopen tien jaar tot 2019 was wel omhoog. Miljoenen procenten omhoog zelfs, van de bitcoin! Wat niet bepaald gezegd kan worden van het verleden van die dollar. De ‘good ole’ greenback’, de ‘mighty dollar’? Die verloor wel 96 procent van zijn koopkracht, in iets meer dan honderd jaar tijd. Wat zou u verkiezen…?

7 REACTIES

  1. Misschien is een devaluatie grafiek van de Euro sinds haar bestaan ook op zijn plaats en dan daarnaast voor het gemak een grafiekje hoeveel miljarden euro’s onze ongekozen leiders van Brussel er hebben bijgetoetst.

  2. Daarnaast, ter vergelijking, ook nog even een grafiekje over de ‘koopkracht’ van de Bitcoin, of een ‘mok’ vol andere crypto?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.