‘ We hebben het echt geprobeerd ‘

Jacob Schoenmaker, RTLZ | De afgelopen jaren hebben we geleerd dat de Europese muntunie in haar huidige vorm niet werkt. Alle lidstaten kunnen nu beter besluiten als goede vrienden uit elkaar te gaan. Noodfondsen zijn opgetuigd, staatsobligaties zijn opgekocht en er is afgestempeld. De 1000 miljard euro aan liquiditeitssteun van de ECB (LTRO) aan banken was al na 2 maanden uitgewerkt. Allemaal maatregelen die eerder niet voor mogelijk werden gehouden. Achttien eurotoppen in nog geen twee jaar hebben uiteindelijk helemaal niets opgeleverd. Kiezers zijn het zat. Regeringsleiders die flink bezuinigen worden niet herkozen.

Nog grotere bezuinigen zonder de economie de nek om te draaien is in landen als Spanje en Italië niet eens meer mogelijk. De Eurozone staat op knallen. We kunnen afwachten tot Griekenland al dan niet uit vrije wil de Eurozone verlaat. Dikke kans dat Spanje dan zal volgen met Italië een paar maanden later in haar kielzog. Een andere mogelijkheid is dat Duitsland niet langer voor de rest van Europa wil betalen. Hoe dan ook, de kans op een chaotische kostbare ontrafeling van de EMU is levensgroot. Lees verder op RTLZ.

5 reacties

  1. Jaja, de situatie begint nu echt nijpend te worden….maar helaas, de heren Eurocraten Bankenpoppen, zullen alles in het werk stellen om de banken en hun baantjes te blijven redden, en dit natuurlijk ten koste van het volk.

    Zoals meneer Schoenmaker zegt, is nu gewoon stoppen natuurlijk de beste oplossing, dat kan iedereen die een beetje logisch na kan denken zo vertellen..

    Achter de schermen spelen er echter andere belangen, de bankenelite en hun euromarionetten in brussel willen de centralisatie van de macht niet opgeven.

    Ik kan niet anders dan Nigel Farage gelijk geven dat er gewoon grote onlusten gaan uitbreken, volksopstanden, gewoon omdat het volk geen ander kant meer op kan, en niets meer te verliezen heeft..

  2. EU valt niet uit elkaar. Gisteren ESM door de TK. Eerste stap naar Eurobonds of vergelijkbaar. Daarna een paar QE’tjes, net als de VS. Nederland opheffen, iedereen Engels spreken, en volgende generaties verhuizen na Edam naar Athene zoals een Amerikaan van New York naar Seattle verhuist: binnenslands.

    Tijd van kleine prutlandjes a la NL is voorbij. Wereld wordt één. Rest is met achterhoedegevecht bezig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.