We zien ze vliegen: een nieuwe angstpsychose na corona, wat een toeval…

Hier is al jarenlang naar uitgekeken, op 25 juni a.s. volgt de publicatie van de geheime UFO-documenten van het Pentagon. Het is John Ratcliffe, het voormalig hoofd van de inlichtingendienst onder toenmalig president Donald Trump die de vrijgave van de geheime documenten afdwong. UFO’s worden waarschijnlijk al honderden jaren waargenomen maar door overheden en geheime diensten gewoon weg gemoffeld onder het voorwendsel dat iets wat onverklaarbaar is niet kan bestaan.

Sciencefiction

Iemand die met een ‘vliegende schotel verhaal’ een andere persoon probeert te overtuigen van zijn vreemde ‘buitenaardse’ waarneming werd 100 jaar geleden doorgestuurd naar de psychiater. Tegenwoordig wuiven we fantastische verhalen wat makkelijker weg met het idee dat iemand teveel naar futuristische youtubefilmpjes kijkt. Met de nieuwste computertechnologie is filmmateriaal eenvoudig te manipuleren. Zo bracht Steven Spielberg al in 1982 de Amerikaanse sciencefictionfilm “E.T. the Extra-Terrestrial” uit. Nu worden de UFO-verhalen ineens serieus genomen en a.s. vrijdag 25 juni zelfs openbaar gedeeld met de wereldbevolking. Voormalig presidentskandidaat Bernie Sanders van de Democraten beloofde alle informatie over ufo’s en aliens met het volk te delen als hij in 2020 verkozen zou worden tot president. Hiermee waren de ‘aliens’ onderdeel van de Amerikaanse verkiezingen geworden.

ET

Wat zouden politici er mee willen bereiken om Jan Publiek deelgenoot te maken van staatsgeheimen waar burgers totaal machteloos tegenover staan. Waar zelfs inlichtingendiensten en luchtmachten geen raad mee weten. Er is alleen beeld- en audiomateriaal verzameld van piloten maar voor zover bekend, het was geheim natuurlijk, is er nooit een marsmannetje of een alien ‘opgepakt’ en ‘verhoord’ door geheime diensten. Tot nu toe moeten we het nog steeds doen met ET. We zouden er allerlei speculaties bij kunnen halen waarom juist nu in 2021 militaire geheimen openbaar moeten worden gemaakt. Oké, het is misschien naar aanleiding van verkiezingsretoriek van een presidentskandidaat, maar zoals ik eerder al opmerkte zouden wij onnozele burgers van generlei betekenis kunnen zijn om de luchtmacht en hun piloten helpen te voorkomen dat een piloot wordt gekidnapt door een alien. Of zou een dergelijk voorval misschien daadwerkelijk zijn voorgevallen en zouden enkele piloten op onverklaarbare wijze vanuit het luchtruim heimelijk zijn ontvoerd.

Elon Musk

Zoals u ziet speculeer ik er maar op los. We kunnen van alles bedenken maar weten helemaal niets. Tot a.s. vrijdag. Een andere speculatie zou kunnen zijn dat er zogenaamde bewijzen zijn gevonden dat aliens een aanval voorbereiden op moeder aarde. Een veronderstelling waar ik niet in geloof omdat ik denk dat eventuele buitenaardse wezens nooit van plan zouden zijn om onbeduidende bewoners van een andere planeet aan te vallen. Om de simpele reden dat wij aardmannetjes en -vrouwtjes nooit andere planeetwezens hebben aangevallen. Van vijandigheid tussen planeten en moeder aarde kan m.i. geen sprake zijn, behalve in sciencefiction. Of het zou moeten zijn dat Elon Musk in het geniep wat raketjes heeft afgevuurd naar voor ons onbekende bestemmingen. Nogmaals allemaal bespiegelingen. Ik blijf voorlopig van mening dat de mensheid niet hoeft te vrezen voor vijandige aanvallen uit het universum. Het zit eenmaal in de natuur van mens en dier op aarde om zich te beschermen tegen vijandige aanvallen van agressieve (dier)soorten. Daarvan is op aarde zoveel bekend dat we ons automatisch beschermen tegen roofdieren en vijandige mogendheden. Hoeveel oorlogen zijn er al gevoerd tussen landen en werelddelen.

Kim Jong-un

Een onbekend wezen uit de ruimte zal de mens op aarde zien als een onbekend weerloos schepsel. Een UFO met z’n onmetelijke onaardse snelheden moet wel een enorme voorsprong hebben op de aardse technologie en zal onze creaturen en vliegende creaties zien als machteloze nietige schepsels. Wij zouden onszelf alleen maar angst aan jagen als we massaal gaan speculeren over de bedoelingen van buitenaardse wezens. Nu gaat dus de Amerikaanse overheid dat doen via het openbaar maken van hun geheime UFO-informatie. Moeten we ons voorbereiden op een buitenaardse aanval van vijandige wezens, of is het totaal iets anders. Is er een bewijs gevonden dat bijvoorbeeld Kim Jong-un over ultra moderne (aanvals)wapens beschikt, of zelfs de Chinezen of de Russen? U ziet het, alle speculaties berusten op aannames met bijhorende risico’s. Niet om vrolijk van te worden. Zouden we dan op 25 juni worden gerust gesteld? Niemand die het weet.

Onrust

Wat mij opvalt is de hoeveelheid angst die er is gecreëerd door elitaire clubjes. De waarschuwingen die zijn gedaan door VN, WEF, IMF enzovoort, dat we ons moeten voorbereiden op een grote systeemreset. De onrust die is ontstaan op valutamarkten na de opkomst van cryptovaluta, de onrust die is ontstaan na de verspreiding van een besmettelijk virus, de onrust die is ontstaan vanwege de sterk opkomende censuur op de sociale media, Youtube, Twitter, enzovoort. De onrust over agressieve vaccinatieprogramma’s van overheden waarvan pas in de winter duidelijk wordt of deze effectief zijn zonder teveel bijwerkingen. De onrust onder beursexperts die door falend beleid van centrale banken een totale instorting verwachten van het monetaire systeem. En last but not least de onrust onder de elitaire clubjes WEF, VN, IMF voor een revolutie in de landen waar de inkomensongelijkheid gierend uit de klauw loopt. Kortom, teveel gebeurtenissen die niet eenvoudig zijn op te lossen door regeringen van democratische landen waar in de oppositie de invloed van populisten voelbaar wordt.

Bangmakerij

Misschien zie ik ze al vliegen, de marsmannetjes die onze aardkloot gaan bezetten. Misschien sla ik door als ik speculeer op nog meer bangmakerij van de Amerikaanse overheid. In de VS is in feite al behoorlijk wat onrust in de grote steden onder een verarmde bevolking die in het openbaar drugs dealen in de straten van Los Angeles en San Francisco. Daar waar daklozen de straten bevuilen met hun eigen poep. Zou er zoveel kennis over ufo’s zijn vergaard door de inlichtingendiensten dat er een waarschuwing wordt gedaan om op onze hoede te blijven. Waarvoor? Tsja, dat is pure speculatie, of zeg maar bangmakerij. Komt mij goed uit, ik kan er een column mee vullen. Ik zou zeggen, laat u niet bang maken, en zeker niet door geheime diensten. Ik hoop er niet vaker over te schrijven want ik houd niet van sciencefiction.

GW

8 reacties

 1. Het lijkt mij beter om bang te zijn voor de overheid, big corporate en diens Ngo´s; waarschijnlijk moet na Big Pharma nu de kas van de oorlogsindustrie gevuld worden. Overigens, voorheen kon ik mij wel voorstellen dat er zoiets als ufo´s rondvliegen maar nu zelfs de overheid ermee komt, slaat de twijfel toe……

 2. Maak het volk bang, heel bang en datzelfde volk denkt zelf niet meer na, gelooft alles wat van bovenaf uitgekraamd wordt. Als speelbal in handen van…..?
  Mag u zelf invullen. Doel is dan bereikt.
  En daar ging het toch om!

 3. Man, man,

  “hoop er niet vaker over te schrijven want ik houd niet van sciencefiction.”

  Sciencefiction ? Geweldig juist ! Om hier over na te denken en te fantaseren kunnen we ons juist bedenken hoe we verder kunnen komen in de toekomst.
  Natuurlijk, er is ook een hoop onzin in sciencefiction maar er zijn zelfs artikelen te vinden waarbij aangetoond wordt dat het heden de ‘sciencefiction’ op bepaalde punten al zijn voorbijgestreefd.

  Ik, als voormalig computer-nerd zit zelfs weleens te broeden op een beeldschets op basis van sciencefiction wat ik zou kunnen indienen als een artikel voor biflatie. Alleen heb ik dat nog niet gedaan omdat ik zelf de economische meerwaarde (nog) niet heb kunnen vinden, waar deze site voor is bedoeld. Toch denk ik dat deze meerwaarde wel gevonden kan worden.

  1. “….want ik houd niet van sciencefiction, ha, ha, ha.” Is uiteraard cynisch bedoeld. Net zoals ik ook niet van economische wantoestanden houd, schrijf ik telkens opnieuw over de chaos die monetaire beleidsmakers aanrichten. Bij alle bewegingen die mij niet aanstaan heb ik nog steeds de neiging om daarover mijn onvrede te uiten in de hoop anderen wakker te schudden.

   Ik zou zeggen, kom maar op met je beeldschets op basis van sciencefiction. De economische meerwaarde komt vanzelf tot uitdrukking als de lezers het onder ogen krijgen.

 4. De marsmannetjes zullen mooi uitkijken voor dat aardse speldenknopje in het heelal. Dat planeetje, bewoond door achterlijke steekmieren, is niet blauw van de zuurstof, maar van het gif. Gelukkig heet de Schepper er voor gezorgd dat er een isolerende, dubbelwerkende dampkring omheen zit, waardoor de kans op een kosmodemie niet groot is, zolang tenminste aardbewoners niet massaal door hun dampkring worden geschoten.

  Ach, ach, wat had het ooit ook op aarde mooi kunnen zijn, als… We onze hersens beter hadden ontwikkeld dan onze instincten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.