Weekly Crypto Digest: Bitcoin bereikt all time high van $67.000

(uit Cryptonieuwsbrief.nl) Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer, Hierbij ontvang je van ons als service een weekoverzicht van de ontwikkelingen op de cryptomarkt. De koersontwikkelingen en marktverhoudingen van de cryptomarkt van de afgelopen 7 dagen dus. De totale crypto market cap steeg verder naar $2.619 miljard. Daarbij steeg de marktdominantie van Bitcoin naar 47,7% en bereikte de nummer 1 cryptocurrency zelfs een all time high van $67.000. De market cap van nummer 2 Ethereum (ETH) steeg ook, maar iets minder hard naar $493 miljard, waarbij de market dominance van Ethereum licht steeg naar 18,9%.

Bekijk hier de analyse van de correctie op BTC & ETHhttps://cryptonieuws.nl/analyse-correctie-bitcoin-en-ethereum/

Bitcoin vol op stoom richting $70.000

De lancering van ProShares Bitcoin ETF op de New York Stock Exchange werd goed ontvangen door de markt. De Assets Under Management (AUM) in deze ETF met tickersymbol BITO steeg al snel tot boven $1 miljard. Bitcoin zelf kreeg daarmee ook vleugels en bereikte al snel een nieuwe all time high en is daarmee hard op weg naar de $70K. Voor het sentiment is dit uiteraard goed voor de cryptomarkt, maar we hebben toch wel zo onze bedenkingen. Zo is BITO niet een echte Bitcoin ETF want deze wordt ‘gedekt’ door futures op de Bitcoin in plaats van Bitcoin zelf.

Doorgaans noteren de futures op de Bitcoin een premie die er in de loop van der tijd eruit loopt. Kortom, als belegger doe je weliswaar (enigszins) mee met de Bitcoin, maar het echte geld wordt zoals gewoonlijk verdiend door fondsbeheerders van de ETF. En uiteraard door futurehandelaren die verdienen aan het verdampen van de premie.

De Bitcoin dominance is onlangs dus sterk pgelopen richting de 50%. In september noteerde deze nog 40%. Samen met ETH hebben beide belangrijkste coins dus een market dominance van ongeveer 2/3. Dat betekent dat de andere ruim 12.000 coins 33,33% uitmaken van de markt. Of de Altcoins ook de weg omhoog blijven vervolgen, zal nog moeten blijken. De voortekenen zijn evenwel gunstig en wij zetten in op een ‘Altcoin Summer’ in plaats van een ‘Altcoin Winter’ tot aan het einde van dit jaar.

Met vriendelijke groeten,

Jan Robert Schutte 
Harm van Wijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: