Weekly Crypto Digest: Wells Fargo lanceert Bitcoin Fund

(uit: Cryptonieuwsbrief.nl) Hierbij ontvang je van ons als service een weekoverzicht van de ontwikkelingen op de cryptomarkt. De cryptomarkt steeg de afgelopen week, waarbij de totale crypto market cap toenam tot $1.664 miljard, waarbij de marktdominantie van de Bitcoin verder daalde naar 45,5%. De market cap van nummer 2 Ethereum (ETH) consolideerde rond $300 miljard, waarbij de market dominance licht daalde naar 18,3%.

Wells Fargo lanceert Bitcoin fund

Waar tot een aantal jaren geleden institutionele en banksters nog hun neus ophaalden voor crypto’s, komen ze nu steeds meer in beweging.

Natuurlijk omdat ze zien dat er (veel) geld valt te verdienen. Amerikaanse grootbank Wells Fargo gaat een Bitcoin Fund lanceren. Als je diep in je geheugen graaft, dan is Wells Fargo inderdaad bekend van de megafraude in 2016 waarvoor ze een boete hebben gekregen van een slordige $185 miljoen vanwege ‘illegale activiteiten’.

Wells Fargo heeft bij de Amerikaanse toezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) een aanvraag ingediend om een Bitcoin Fund te lanceren. Daarbij werkt Wells Fargo samen met New York Digital Investment Group (NYDIG).

Naast Wells Fargo, haasten andere sectorgenoten zich om ook mee te doen met de cryptomarkt. Goldman Sachs aka ‘Goldmine Sachs’ heeft ook zijn crypto trading desk geheractiveerd en heeft ook maar even een filing ingediend bij de SEC om een Bitcoin ETF te lanceren.

BNY Mellon heeft digital asset custodial services voor zijn klanten opgetuigd. Last but not least heeft Morgan Stanley de mogelijkheid geboden voor klanten om in BTC te handelen via 3 fondsen.

Robinhood

Robinhood’s omzet komt voor 41% voor rekening van crypto handel
Niet alleen institutionele en banken bewegen zich op de cryptomarkt. Ook particulieren zijn bijzonder actief. De Amerikaanse broker Robinhood die onlangs zijn beursdebuut maakte, rapporteerde op 18 augustus de resultaten over het tweede kwartaal (Q2).

De omzetcijfers liegen er niet om! De omzet over het tweede kwartaal bedroeg maar liefst $565 miljoen wat een toename van 131% betekent ten opzichte van Q2-2020. De waarde van de assets (b.v. aandelen en crypto’s) die bij Robinhood worden aangehouden bedroeg zelfs $102 miljard.

De omzet uit crypto trading services bedroeg zelfs $233 miljoen ten opzichte van $5 miljoen over heel 2020. 62% van de cryptorevenuen kwam voor rekening van de handel in Dogecoin.

De winstcijfers over het tweede kwartaal van Robinhood waren echter minder rooskleurig: bottom line werd er een verlies gedraaid van maar liefst $464 miljoen.

Uit bovenstaande cijfers en nieuws blijkt desalniettemin dat crypto’s on the move zijn. En ben jij al op de rijdende trein gesprongen?

Met vriendelijke groeten,
 
Jan Robert Schutte
Harm van Wijk
Beleggen.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: