Weer 3 marktreuzen engageren zich in blockchain en crypto

0

Amerikaanse investeringsgigant Fidelity gaat een nieuwe firma oprichten, Fidelity Digital Asset Services (FDAS). Met meer dan 7200 miljard dollar onder beheer richt FDAS zich uitsluitend op institutionelen “like hedge funds, family offices and market intermediaries.” Fidelity zegt al verscheidene jaren de markt geobserveerd te hebben. Het haalt research from Greenwich Associates aan. Die stelt dat ‘70 procent’ van de institutionelen meent dat crypto een rol zal spelen in de toekomst van de financiële sector.

CC0 Creative Commons Pixabay

Groot nieuws

FDAS ‘will offer custody and trade execution services for digital assets’ zoals bitcoin, ethereum en andere. Ze zal alle krachten van een grote marktspeler aanwenden om de meer dan 13.000 institutionelen waarvoor ze nu reeds werken, warm te maken voor de cryptomarkt. Dit is wat je noemt groot nieuws voor de sector. 

Apple 

Steve Wozniak, medeoprichter van Apple, richt nu ook het durfkapitaalfonds EQUI Global mee op. Dat iemand die aan de wieg stond van succesverhaal Apple zich eveneens engageert in crypto/blockchain, is een enorme opsteker voor de sector. Wie met zulke bewezen kennis en kunde weet beter wat de markt wil en nodig heeft. EQUI Global is opgezet als blockchain en zal zich ook op die markt richten. Het fonds zal zogenaamde EquiTokens uitgeven. Daarmee kunnen investeerders zich inkopen in de “blockchain and tech stars of tomorrow.”

Verkozen uit tientallen voorstellen per dag

Zoals Wozniak zelf zegt is dit slechts de tweede keer in 20 jaar dat hij zich engageert in iets nieuws. Dit terwijl hij elke dàg wel tientallen voorstellen en ideeën voorgelegd krijgt. Dus tezamen met Fidelity zijn dit twee big boys, grote marktspelers, die hun schouders onder blockchain & crypto zetten. Dit zijn geen partijen die over een nacht ijs gaan. Des te belangrijker is hun engagement vandaag. Die de enorme toekomstmogelijkheden (h)erkennen en daar hun deel van willen. Hoe zou u zelf zijn…?

China maakt een Ubocht

De derde marktreus nu. Het is reeds sinds lang dat China officieel groot tegenstander is van cryptomunten. Maar wel fervent voorstander is van blockchain technologie. We zijn dan ook bijzonder verbaasd van diverse bronnen te vernemen dat het land zijn eigen cryptomunt gaat creëren! De nieuwe munt moet consumenten beschermen, goedkoper zijn om te gebruiken ook. Financiële stabiliteit garanderen en makkelijk te traceren zijn. Vooral dit laatste is van het grootste belang voor China, dat voor alles zoveel mogelijk wil blijven controleren. Vandaar dat zoals op zoveel vlakken in haar rijke verleden, het land eerst nauwlettend zal geobserveerd hebben. Geleerd heeft ook en vervolgens gekopieerd. Niet andermans munt overnemen of toelaten, maar onder de machtige reuzenparaplu een eigen versie creëren. Precies geschikt voor en dienend voor continue controle. 

Personeel gezocht

Bent u zelf misschien cryptograaf? Of Master in computerwetenschappen of beschikt u over microelectronica kennis? Ervaring met blockchain en big data is ook welkom. Dan mag u altijd solliciteren bij het Digital Currency Research Institute of the People’s Bank of China. Daar zoekt men namelijk dergelijk personeel, vier mensen om precies te zijn. Een mondje Chinees zal denkelijk ook wel handig zijn, dunkt ons… 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.