Weer twee wereldleiders in de blockchain

0

Ticketmaster koopt Upgraded, een blockchain bedrijf dat diensten verleent aan ‘live events’. Daarmee stapt ’s werelds grootste ticketbedrijf als zovele voorgangers in de blockchainwereld. Zelf is Ticketmaster dan nog onderdeel van de grootste ‘live-entertainment business’, het Amerikaanse Live Nation. Blockchain betekent voor Upgraded en nu dus Ticketmaster tal van voordelen.

CC0 Creative Commons Pixabay

Controle

Meer zichtbaarheid op en controle van distributie van tickets of toegangskaarten. Minder (of geen) fraude meer ook. Deze technologie zal nu toegepast worden op de andere inspanningen die Ticketmaster reeds deed. Zoals Presence, Verified Fan en gezichtsherkenning Blink Identity.

Veiligheid voor allen en alles

De Engelse beveiliger G4S stapt eveneens in de blockchain. G4S is ook een wereldleider, net als voorgenoemde Ticketmaster. Dan wel op het gebied van beveliging van personen, gebouwen, evenementen en goederen. Hij lanceert een zogenaamde ‘Crypto custody service.’ Daarmee kan hij digital assets (lees: cryptomunten) voor eigenaars, bezitters, beveiligen tegen grote criminelen en kleinere (nou ja) zoals hackers. En dat blijkt dringend nodig ook.

Houd de dief!

Zoals G4S zelf zegt: een online wallet is maar zo veilig als uw computer is. Zoals blockchain security firma CipherTrace berekende, werd er in de eerste negen maanden van 2018 voor wel 1 miljard dollar aan digitale waarden gestolen. Dus aan alle toegewijde cryptobezitters: let op uw kindjes, pardon, cryptotjes! (En maak ook gebruik van de blockchain natuurlijk.)