Welke vormen van consumptief krediet zijn er? Wat is niet handig om te doen

Bij een consumptief krediet wordt er krediet verschaft door een financiele instelling om te betalen voor goederen en diensten met een beperkte houdbaarheid. Omdat er een aantal soorten kredieten verschaft kunnen worden met een consumptief karakter, is het goed om een onderscheidt te kunnen maken en zo ook voor de juiste te kiezen.

Waar zal het krediet voor gebruikt worden?

De vraag die het eerst gesteld wordt en kan daarmee ook gericht worden gestapt naar de bank, maar ook bedrijven. Banken zullen altijd kijken naar de ruimte die het inkomen biedt en het bestedingspatroon. Een persoonlijke lening afsluiten is aantrekkelijk omdat er geen onderpand voor vereist is en er doorgaans geen eisen worden gesteld aan de wijze van besteding. Ook is zo een lening snel gesloten en biedt het een aardige uitweg om kleine uitgaven mee te doen zoals de aankoop van een nieuw bankstel of reparaties verrichten aan de auto. Een doorlopende krediet kan gezien worden als een optie geboden door de bank om steeds weer een beroep te kunnen doen op een bepaald bedrag. Het ligt echter geheel aan jou wanneer en of het bedrag opgenomen kan worden. Wel handig wanneer je plots een uitgave moet doen en daar het extra geld van de krediet voor kan gebruiken.

Aan mogelijkheden dus geen gebrek

Er wordt dus van alles gedaan om de drempel zo laag als mogelijk te plaatsen en is rood staan bij de bank er ook een goed voorbeeld van. Meer opnemen dan tot een bepaalde limiet en aan het eind van de maand weer terugbetalen, het wordt al door velen gebruikt. Maar niet alleen de banken bieden mogelijkheden tot het nemen van krediet, maar ook bedrijven.  Kopen op afbetaling is er de meest bekende van en worden de voorwaarden ook zo soepel als mogelijk opgesteld. Wie wereldwijd gebruik wil maken van kredietmogelijkheden moet een creditcard aanvragen en zijn er verschillende limieten waar er voor gegaan kan worden.

Eén reactie

  1. Buitengewoon interessant, ware het niet dat je het volkje met de hoogste particuliere schulden niet echt hoeft te vertellen hoe ze schulden moeten máken. Hoe komen ze er tijdig vanaf, zonder dat ze hun pofbezittingen ook nog moeten belenen in het pandjeshuis en zelfs hun achterkleinkinderen de kans lopen dat ze worden ‘weggesaneerd’? Door hun eurokrediet om te zetten in crypto, misschien? 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.