Wereld Economisch Forum publiceert Cryptocurrency Rapport/Laatste crypto nieuws

´Crypto, What Is It Good For? An Overview of Cryptocurrency Use Cases´ is de titel van het 38 pagina´s tellende rapport. Op vrijdag 18 december 2020 komt het WEF ermee naar buiten en u kunt het hier (pdf) desgewenst volledig inkijken. Wist u dat de internationale organisatie, gebaseerd in Zwitserland, zowel in digitale munten investeert als de blockchain gebruikt? (Biflatie berichtte hierover reeds als primeur in oktober 2019).

Goede doelen

Het UNICEF CryptoFund investeerde reeds in 12 projecten in 8 landen, dankzij beleggingen in bitcoin en ethereum. Het World Food Program (WFP) gebruikt blockchain technologie voor Syrische vluchtelingen in Jordanië te helpen. ´More than 106,000 Syrian Refugees in Jordan received food assistance through blockchain technology. So far, refugees received around $23.5 million worth of entitlements through 1.1 million blockchain transactions with 98% savings on bank fees.´ Van munten als bitcoin tot litecoin, van tezos tot zcash; over cryptobeurzen als Gemini en tot protocollen als uniswap en compound – het World Economic Forum lijkt bijzonder goed ingelicht en up to date. 

Hoofd Crypto

Het WEF richtte ook een Global Future Council on Cryptocurrencies op. Deze ´to evaluate important opportunities and challenges of the digital assets.´ De Raad bestaat uit belangrijke figuren uit de crypto- en blockchain wereld die advies verstrekken. Samen onderzoeken ze (ik vertaal) ´wat er allemaal nog mogelijk is met deze nieuwe technologie, die mogelijkheden biedt op sociaal, economisch en politiek vlak´. Onder hen ook Cuy Sheffield, Head of Crypto at Visa (het feit alleen al dat VISA een ´Hoofd Crypto´ hééft is veelzeggend!): “Cryptocurrencies have the potential to create new markets and forms of value exchange that can fuel growth in the global economy.”  Sheffield is ook de man die nog in juli 2020 verklaarde dat de komst van CBDC´s, central bank digital curency, wel eens een van de belangrijkste ontwikkelingen van het komende decennium kan worden. 

Coinbase IPO 

Wat de belangstelling voor de sector van crypto & blockchain nog kan aanwakkeren einde december 2020, is de bekendmaking van de geplande beursgang van Coinbase. Het is de grootste cryptomakelaar van de VS en de waarde wordt geschat op 28 miljard dollar. Fortune noemt het ´een mijlpaal voor de crypto industrie´. 

PlanB 

PlanB – omdat plan A al lang niet meer werkt! Bedoelend dan wel: de huidige monetaire constellatie. De anonieme Nederlandse econometrist publiceert vaak en veel interessants op Twitter, geïnteresseerden zouden hem beslist ook daar moeten volgen. Hieronder een reactie op een van zijn posts, met een interessante relativering van de koers/waarde van bitcoin. De marktkapitalisatie wordt zo vergeleken met onder meer topbedrijven, banken. de balans van de Fed en de goudmarkt:

All time high

De reactie van ons aller Nederlandse Madelon Vos op het hoogtepunt na hoogtepunt van bitcoin mogen we u ook niet onthouden natuurlijk. ´Het is zover´ titelt ze, want geheel onverwacht komt het allemaal niet voor de technisch analiste:

Bitcoin en centrale bank-balansen

Tenslotte nog een tweet van een Duitser met een onuitsprekelijke naam: Holger Zschäpitz. Journalist, redacteur van Welt en schrijver van een aantal boeken. Onder meer over Staten die ten onder gaan aan geldhonger, of moeten we het schuldhonger noemen. De geknipte persoon om iets zinnigs op te merken over de relatie tussen ongebreidelde fiatmunten creatie en cryptomunten. Zo houdt de bitcoinkoers gelijke pas met de aanzwellende balansen van de Fed, de ECB en de Bank of Japan. Hoe toevallig (?!) 

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: