Wereld heeft 85 Miljoen vaten olie per dag nodig in 2010


De wereldeconomie zal volgend jaar gemiddeld 85,25 miljoen vaten ruwe olie per dag nodig hebben. Dit blijkt uit het maandelijkse rapport dat het Internationale Energie-Agentschap (IEA) woensdag publiceerde. De versnellende industriële activiteit in China is de motor achter de toenemende vraag.

De schatting lag 70.000 vaten per dag hoger dan de laatste voorspelling. Ook de verwachting voor het olieaanbod werd verhoogd met 160.000 vaten per dag in 2009 en 200.000 vaten per dag in 2010. ‘Er zijn tekenen van leven, zeker in de Chinese economie’, verklaart IEA-topman David Fyfe. ‘Maar daar staat tegenover dat de industriële activiteit in de ontwikkelde economieën ondermaats blijft door de crisis. Wat het IEA het meeste zorgen baart, is het feit ‘dat de industriële productie in de VS zijn bodem nog niet lijkt te hebben bereikt’.

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten stegen de afgelopen week sterker dan verwacht. De olieprijs (Crude Oil Light Sweet) reageerde nauwelijks op het nieuws dat naar buiten kwam. Momenteel kost een vat ruwe olie (159 liter) $ 70,60.

Eén reactie

  1. Ik denk dat $70,- een fairre prijs is hoewel de oliebaronnen ons natuurlijk anders willen doen geloven bovendien zal een hogere olieprijs economisch herstel flink omlaag drukken.

    Voor de Amerikanen is de dalende dollar funest en zal de oilie duur maken wat zeker geen “Green Sprouts” op zal leveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: