Wereld heeft dorst: 86,5 miljoen vaten olie per dag nodig in 2010


De vraag naar olie loopt in 2010 weer sterk op.  Volgens het IEA (Het Internationaal Energie Agentschap) zijn er gemiddeld 86,5 miljoen vaten per dag nodig in 2010. Dat is zo’n 270.300.000 liter olie meer dan in 2009 het geval was.

Een aantal maanden geleden ging het agentschap er nog van uit dat we met z’n allen ‘slechts’ 86,3 miljoen vaten per dag nodig zouden hebben. De aanpassing van de schattingen komen geheel voor rekening van de emerging markets.

De bijstelling van het IEA volgt op een positievere verwachting voor de groei van de wereldeconomie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). In de meest recente verwachting van het IMF komt de economische wereldwijde groei in 2010 uit op 3,8%. Eerder ging het IMF er nog uit dat de wereldeconomie met 3,1% zou groeien.

De lidstaten van de OESO, de dertig meest ontwikkelde landen van de wereld, hebben bijna geen invloed op de vernieuwde ramingen van de olievraag. In de geindustrialiseerde landen zal de vraag nagenoeg gelijk blijven. In China, India en Brazilië zal de vraag naar olie in 2010 flink stijgen.

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: