Jeugdwerkloosheid Spanje: 41,2%

1

Het werkloosheidspercentage in Spanje is in het 1e kwartaal van 2010 gestegen tot boven de 20%. Het is voor het eerst in 10 jaar dat meer dan één op de vijf Spanjaarden werkloos is. Vorig kwartaal bedroeg de werkloosheid 18,8%. In maart 2009 was 17,4% van de Spaanse beroepsbevolking werkloos.

De jeugdwerkloosheid in Spanje is in de eerste 3 maanden van 2010 gestegen naar 41,2%. Een jaar geleden zat 36,3% van de Spaanse jeugd zonder werk.  Dit blijkt uit gegevens van Eurostat en het Spaans bureau voor de statistiek in Madrid.


De economie van Spanje is ondanks de hoge werkloosheid uit de recessie geklommen. De economie groeide 0,1% op kwartaalbasis. De recessie in Spanje duurde 7 kwartalen, zo’n half jaar langer in vergelijking met andere Europese landen.

Het werkloosheidspercentage in Spanje is momenteel twee keer het gemiddelde in de Europese Unie. De werkloosheid in Europa bedraagt momenteel 10%. De verwachting is dat de Spaanse werkloosheid in 2010 zal blijven toenemen. Dit feit maakt het voor Spanje des te moeilijker om het begrotingstekort terug te dringen. Het overheidstekort van Spanje is momenteel 11,2% van het bbp.

1 REACTIE

  1. De werkloosheid stijgt tot ongekende hoogten, net als de overheidsschulden, maar de resessie is voorbij.[b]
    Tuurlijk, logisch.[/b]
    Bij deze verklaar ik terloops de resessie in de hele Eurozone, inclusief Griekenland voor verleden tijd.

    We zitten allen in hetzelfde schip.
    Of de resessie in Spanje voorbij is of niet, ze zullen met ons ten onder gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.