‘Westerse schulden aan China oorzaak crisis’

7

ron paulZaplog | Senator Ron Paul heeft de Federal Reserve Transparency Act van 2012 (HR459) geïntroduceerd tot ergernis van Ben Bernanke, voorzitter van de Federal Reserve Bank. In augustus aanvaarde het Huis van Afgevaardigden het wetsvoorstel met een stemming van 327-98 dat de nodige 2/3de meerderheid overschreed. Ron Paul, die aandringt op “transparantie” in de relatie van Amerika met de Fed, zei dat de Amerikanen “ziek en moe zijn van wat er gebeurde in de reddingsoperatie en waar de rijken werden gered en de armen hun baan en hun huizen verloren”.

De balanswetgeving zal de Government Accountability Office (GAO), een onafhankelijk congresbureau, dwingen tot een volledige herziening van het monetaire beleid van de Fed en tegelijkertijd het uitvoeren van een boekhoudkundig onderzoek daarover en hun beslissingen zullen worden overgedragen aan het Federal Open Market Committee.

In juli werd de eerste controle van de Federal Reserve Bank of New York (FRBNY) gepubliceerd door het Government Accountability Office (GAO). Volgens senator Bernie Sanders: “Als gevolg van dit boekhoudkundig onderzoek weten we nu dat de Federal Reserve meer dan 16 biljoen dollar aan totale financiële bijstand leverde aan een aantal van de grootste financiële instellingen en bedrijven in de Verenigde Staten en over de hele wereld. Dit is een duidelijk geval van socialisme voor de rijken en machtige, en je zoekt het maar uit individualisme voor alle anderen “. In 2007 – 2010 verstrekte de Federal Reserve banken “hulp” van meer dan een biljoen dollar in “noodleningen” om het financiële stelsel te stabiliseren.

Een bron in de Deutsche Bank legde uit dat in 2008 ons financiële en monetaire systeem volledig was ingestort en sinds die tijd hebben de bancaire kartels “het systeem overeind gehouden” om het te laten lijken alsof alles in orde was. In werkelijkheid zijn beurs en monetaire systemen nep, wat betekent dat er niets is dat ze in stand houdt, behalve de illusie dat ze gestabiliseerd zijn sinds de Stock Market Crash bijna 5 jaar geleden. Lees verder op Zaplog.nl