Wetransfer aandelen

Sinds de start van 2021 werd er hier en daar al gefluisterd over de mogelijke intrede van het Nederlandse Techbedrijf WeTransfer op de Amsterdamse beurs. Volgens Sky News, een bekende Britse nieuwszender, zou deze vennootschap gebruik willen maken van hun stijgende populariteit door de hedendaagse lockdown om zo de aandelenmarkt te betreden. Aandelen van technologische bedrijven blijken namelijk als zoete broodjes over de toonbank te rollen wanneer we naar de beurs kijken, en WeTransfer zou geen uitzondering zijn. Of we het bedrijf ook daadwerkelijk binnen enkele maanden op de beurs kunnen verwachten, is nu nog de vraag. Dit is wat je moet weten over de WeTransfer IPO.

Wat is WeTransfer?

Voor zij die het onderwerp van de dag nog niet kennen, WeTransfer is met een maandelijks bezoekersaantal van 120 miljoen een van de meest gebruikte online file sharing services op de markt. Met WeTransfer kan je gratis tot maar liefst 2GB aan bestanden wereldwijd delen. Heb je een meer bestandsgrootte, opslagruimte, of andere persoonlijke instellingen nodig? Naast de gratis versie kun je ook voor de pro versie kiezen die al deze extra opties biedt. In de wereld van file sharing, is dat vrij indrukwekkend. WeTransfer is momenteel niet voor niets de grootste speler op deze markt.

Creativiteit boven alles

Maar WeTransfer staat bekend voor meer dan enkel het delen van documenten en bestanden. Creativiteit staat bij hen centraal en dit merk je ook aan hun andere producten. Onder dit platform heb je 4 verschillende applicaties: de eerder besproken WeTransfer, maar ook Paste (een tool om slides te ontwerpen), Collect (een app om online links, video’s, afbeeldingen, of url’s op te slaan), en Paper (om online ideeën en schetsen te maken). Elk van deze onderdelen heeft zo zijn eigen insteek op het bevorderen van de creativiteit van de gebruikers.

Wat maakt WeTransfer zo uniek?

Ondanks het grote aanbod aan online sharing platformen, blijft WeTransfer een belangrijke pion in deze sector, maar wat maakt dit bedrijf nu zo anders dan alle andere file sharing applicaties? WeTransfer is niet alleen gebruiksvriendelijk, efficiënt, en snel, maar biedt ook groot comfort. Met een gratis mogelijkheid om 2GB aan bestanden te transfereren, doet het beter dan veel andere concurrenten.

Daarnaast heeft WeTransfer de value proposition goed op orde: alles draait om creativiteit. Bijvoorbeeld, het eerste wat opvalt als je naar WeTransfer surft, zijn de prachtige creatieve projecten van verschillende artiesten die op de website worden vertoond. Deze werkjes kun je gaan bewonderen op de WePresent site waar ze verder worden uitgelegd en tentoongesteld. WePresent is een onderdeel van WeTransfer waar beginnende en opkomende artistieke gebruikers hun projecten kunnen projecteren, het idee erachter uitleggen en dit even in de kijker zetten. Deze mooie beelden zorgen voor een unieke User Interface (UI) die je op andere file transfer sites niet tegenkomt.

Wanneer gebeurt de WeTransfer IPO?

In 2018 deden er al speculaties rond het Nederlands bedrijf en zijn intrede in de aandelenmarkt de ronde. Gordon Willoughby gaf aan dat het een mogelijkheid was om over 2 à 3 jaar een voet in de beurs te zetten, maar ging er verder niet op in. In 2021 zou dat nu dus wel eens echt realiteit kunnen worden.

Nu thuiswerken de nieuwe norm is en de digitale communicatie en telewerk stijgen vanwege de pandemie, wordt WeTransfer meer gebruikt dan ooit. Dit zou wel eens de ideale moment kunnen zijn om aandelen op de markt te plaatsen.

De IPO zou WeTransfer wel eens 1 miljard dollar kunnen opleveren, zegt het Financieel Dagblad.

WeTransfer aandelen kopen bij de beste broker

Wil jij investeren in dit aandeel? Biflatie.nl heeft een vergelijking gemaakt tussen de beste online brokers. Het aandeel is te verkrijgen bij de volgende brokers:

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 data-lazy-src=

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 data-lazy-src=

Eenvoudig beleggen

Rating

9,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkeToro
 data-lazy-src=

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 data-lazy-src=

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
Beleggen is risicovol

Investeren in WeTransfer kan dus via bovenstaande brokers. Voor dat je wilt investeren in dit bedrijf, is het belangrijk om je goed in te lezen. Wij hebben daarom op deze pagina een overzicht gegeven van de WeTransfer koers, de verwachtingen en toekomst van WeTransfer maar ook feitelijke informatie zoals de jaarcijfers.

Heb je toch al besloten dat je wilt beleggen in WeTransfer aandelen? Via de eerder benoemde brokers kun je je vaak gratis registreren en direct na registratie WeTransfer aandeel kopen.

Koers WeTransfer de actuele waarde van de aandelen WeTransfer

De actuele koers van het bedrijf is te volgen via Biflatie.nl.

Via bovenstaande grafiek kun je zien wat het aandeel van WeTransfer kost. Het aandeel WeTransfer wordt verhandeld op (beursnaam) en is terug te vinden onder (afkorting). Via de Broker plus500 is het mogelijk om direct te investeren in dit bedrijf.

WeTransfer kopen of niet? Is dit het juiste moment?

Door de enorm lage rentes bij de bank, zoeken steeds meer mensen alternatieve. Beleggen blijft een van de populairste alternatieve om toch rendement te halen. Voor je gaat beleggen is het belangrijk om te bepalen wat voor een belegger jij bent. Wil je “snel” winst pakken om eens wat extra geld te hebben? Of investeer jij meer voor lange termijn zodat je wellicht eerder met pensioen kan gaan?

Dit zijn natuurlijk twee uiterste uitgangspunten, maar toch is het belangrijk om te bepalen waarom je wilt gaan investeren.

Als je je doelstellingen bepaald hebt, kun je je portfolio gaan samenstellen. Sommige mensen nemen grote risico’s, als het goed uitpakt kun je veel geld verdienen. Andere mensen investeren liever wat veiliger en zijn bijvoorbeeld blij met een rendement van 5%.

De vraag of investeren in WeTransfer een goede keuze is en of het een goede timing is om aandelen te kopen van WeTransfer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: