Whales kochten bij tot de helft van alle bitcoins/BTC zit vast ook in uw pensioen

(uit: Cryptonieuwsbrief.nl) De grootgrutters in bitcoin, de whales – schatrijke partijen want met enorme aantallen coins – bezitten ondertussen 48,7 procent – wat een statement van vertrouwen! Wat weten zij meer dan u en ik? ´As per data on Santiment, Bitcoin ‘millionaire-tier’ addresses holding between 100-10,000 BTC have added a massive 90,000 Bitcoins just within the last 25 days. The Bitcoin holdings of this category of whales have reached a 7-month high taking the total holdings to 9.11 million. These Bitcoin whales hold around 50% of the total Bitcoin supply worth a massive $370 billion.´ Neen zij verkochten niet zoals zovele retail investors, kleine beleggers en traders, integendeel. Deze sterke handen namen over wat zwakke handen lieten vallen…

Inflatie en wat eraan te doen

De koers van BTC en de meeste andere munten leverde een beetje in, toen de Federal Reserve – Amerikaanse centrale bank – een renteverhoging aankondigde gisteren voor 2023. Dit wordt door de markt gezien als het aanpakken van inflatie, terwijl bitcoin net beschouwd wordt als een tegengewicht voor inflatie. 2023 Is nog heel ver weg en we maken ons daar nog geen zorgen om. 

Cars

General Motors gaat cryptomunten aanvaarden als betaling, wanneer klanten daarom vragen. De markt reageerde er nauwelijks op. Zo was het niet toen Tesla eerder dit jaar zoiets aankondigde, om dit vervolgens weer in te trekken toen Elon Musk vernam van het aanzienlijke elektriciteitsverbruik, dat het mijnen vergt. Ondertussen geschiedt reeds meer dan 50 procent van het bitcoin-mijnen op milieuvriendelijke manier, dixit de grootste Chinese mijner. En had Elon niet beloofd om in dat geval alsnog opnieuw de munt te aanvaarden als betaling? Ach, het zijn alles van die dingetjes in de zijlijn van ´hij doet dit en zij zegt zo en hij zal…´ Maar nogal vaak reageert de cryptomarkt er toch op; behoorlijk of zoals in dit geval – niet of nauwelijks.

Afleiding van het doel

´t Is allemaal slechts afleiding, vindt ook PlanB. De creator van het S2F Bitcoin Model, waar hij nog steeds aan toevoegt, komt met nieuwe data naar buiten. Het Model voorspelde reeds meer dan 2 jaar perfect de richting van bitcoin, en blijkt ook 9 jaar terugkijkend, tot 2010, te kloppen. Die nieuwe informatie blijkt nog meer bullish dan tevoren voor de toekomstige koers.  De waarschijnlijkheid van BTC aan ´meer dan $200.000´ is des te groter geworden, en voor 2022 zou dat zelfs $500.000 zijn. We zullen het nog meemaken – of niet. Dit wordt zeker en vast de ultieme test van het Model, want technisch ligt de koers er zwak bij, en het sentiment is behoorlijk negatief. Nochtans: BTC verrast altijd, en altijd wanneer je dat niet verwacht, net wanneer je niet kijkt. Alleen de whales, walvissen, die lijken te weten, en kopen bij in verwachting van nieuwe gloriedagen voor bitcoin, een herneming van de stierenmarkt in de tweede helft van 2021 dan…

Senatoren weten waarom 

Een Amerikaanse senator promoot bitcoin! Hier luistert de cryptomarkt wel naar, of zou dat best doen. Het is de 66-jarige Republikeinse Cynthia Lummis van de staat Wyoming, een staat die ook uiterst positief staat tegenover crypto en blockchain. ´Why I’m All In on Bitcoin´

Progressieve miljardairs

Nog iemand die uiterst bullish is over bitcoin – de Britse miljardair Alan Howard. Opvallend toch hoeveel schatrijke lieden zo positief staan tegenover een munt die in twee maanden halveert, maar ook maal zes gaat in zes maanden. Je zou toch denken: dit soort rijkelui is vast conservatief? Neen, net het tegenovergestelde is waar; ze blijken net progressief… 1,5 Procent van zijn hefboomfonds is reeds in crypto belegd en Howard gaat cryptodiensten aanbieden aan bedrijven en andere institutionelen.

U bezit ook bitcoin

Zonder dat we er weet van hebben zit bitcoin reeds in ons pensioen, schrijft deze auteur. Omdat pensioenfondsen vaak trackers kopen, indexen volgen, en bijvoorbeeld Tesla in heel wat indexen zit, terwijl de bouwer van elektrische voertuigen nog steeds voor 1,5 miljard dollar aan bitcoin aanhoudt.

Eeuwige twijfelaar

India, eeuwige twijfelaar over digitale munten (doen, niet doen, of toch toelaten?), onderzoekt opnieuw of de ban op cryptobeleggen eventueel opgeheven dient te worden. Dat is mogelijk omdat al twee landen zo pro bitcoin zijn: El Salvador dat het recent officieel tot geld benoemde en gaat invoeren naast de dollar; en Iran dat als overheid zelf bitcoin mijnt, om de Amerikaanse sancties, nog steeds niet opgeheven of versoepeld onder president Biden, te omzeilen.

Minder dan nul en gener waarde

Oh wist u dit al: de waarde van bitcoin gaat niet naar 0, zoals een bankier gisteren zei…en ook niet naar $250.000 dixit een miljardair. Neen, de waarde van bitcoin is nu reeds minder dan 0! Dat is dan volgens Dr. Doom. Professor Nouriel Roubini kreeg die bijnaam omdat hij de Kredietcrisis van 2008 voorzag en zich sindsdien alleen maar negatief uit. Over onder meer ook bitcoin. ´Roubini, a professor of economics at New York University’s Stern School of business, also stuck to his long-held view that Bitcoin is falsely being portrayed as a store of value.´ Tiens, net nu ik dacht toch iets te bezitten, in de vorm van wat cryptomuntjes, blijk ik volgens de geachte en geëerde hoogleraar in de min te staan? Nou breekt m´n klomp!

Saai

Voor de rest is de sfeer rond bitcoin et al. nog steeds licht negatief, er gebeurt weinig, het is behoorlijk saai, no fun. De koers van BTC is lichtjes gedaald tot $39.300, de dominantie is nog steeds 45 procent en ook de totale marktkapitalisatie, alle munten en tokens samen, ligt een beetje lager dan gisteren, namelijk 1,62 trillion – biljoen. Niks te beleven hier, dus ik ben ook weg. Tot maandag dan, 21 juni 2021, want morgen neemt collega Harm van Wijk het weer van me over. Take care, en geen financieel advies want ik vertel u alleen wat ik ondertussen doe en dat is: ´hodling´. Greetz, uw Joost van Buuren, a.k.a. Steun In Moeilijke Tijden

Maak er voor nu toch maar een fijne dag van!

7 reacties

 1. Het zijn de whales welke ons duidelijk maken dat de Bitcoin 1 grote scam en bedrog is. Laten we eerlijk zijn: er komt nooit een bitcoinstandaard. Waarom zouden zowel de elites als het volk ervoor kiezen om de whales de macht van de wereld te geven? Stel er zou een Bitcoin standaard komen dan is ineens de halve wereld eigendom van “the whales”. Waarom zouden we dit willen?

  De Bitcoin heeft alleen maar 1 doel: de onwetende mens uit het goud en zilver in de valstrik genaamd de Bitcoin te krijgen.

  1. Het is nu toch ook zo dat enkele walvissen (elites) alle vermogen bezitten. Of deze nu de koers van bijv. de USD manipuleren of de bitcoin (beheersing internet, giga aan- en verkopen of whatever), de burger heeft nog steeds het nakijken. Inzake goud en zilver; de jongere generatie weet nog nauwelijks wat het is, of dit toekomst heeft? Probleem blijft dat idem fiat valuta de bitcoin en aanverwant geen onderliggende waarde hebben. Verder zou het mij niet verbazen dat idem de geldpers er binnenkort bitcoins kunnen worden bijgemaakt.

   1. ´Het is nu toch ook zo dat enkele walvissen (elites) alle vermogen bezitten. Of deze nu de koers van bijv. de USD manipuleren of de bitcoin (beheersing internet, giga aan- en verkopen of whatever), de burger heeft nog steeds het nakijken.´ Mee eens, maar zo is het op alle beurzen hoor, grote partijen kunnen manipuleren en doen dat ook. De g & z prijzen zijn bv. niet de echte prijzen, u weet dat ook.
    ´Probleem blijft dat idem fiat valuta de bitcoin en aanverwant geen onderliggende waarde hebben.´ Fiatgeld is gebaseerd op geloof, vertrouwen, en bv. in landen met hoge inflatie als Venezuela, andere Latijns-Amerikaanse landen, Turkije,… verkiest men crypto boven de eigen munt; daar is dat geloof en vertrouwen al weg of tanend. Bitcoin als grootste munt en eerst is gebaseerd op wiskunde. Net zei een miljardair, heb er in de Cryptonieuwsbrief over geschreven en die werd op Biflatie ook weergegeven ´dan verkies ik wiskunde´… Wie zijn wij om deze heer tegen te spreken… Nog een prettige avond, Joost

    1. Uw ‘feiten’ dragen namen van Zuid-Amerikaanse staten met een nogal twijfelachtige reputatie.
     In El Salvador is de nationale munt overigens niet vervangen door crypto, maar is bitcoin DAARNAAST toegestaan als betaalmiddel.

     De reden voor de ‘rust’ rond bitcoin c.a. en het sterk verminderd oppompen van de koers zou deze keer weleens gelegen kunnen zijn in een vereende aanpak van de grootste witwasserij ter wereld bij de kraan, om criminele drugswinsten te bemoeilijken. Motto: controleren en beïnvloeden van de (criminele) geldstromen is efficiënter dan ze verbieden.
     Het is niet meer dan loggisch dat argeloze burgers die een graantje denken mee te pikken uit het crypto parallelcasino worden gewaarschuwd voor de grote risico’s die zij lopen.

     1. Dag Couleur, het leven kan best wat kleur gebruiken wat mij betreft dus dank voor uw bijdrage. U vindt El Salvador een staat met een ´twijfelachtige reputatie´? Dat klopt, en het geldt voor véle L-A staten. Dat komt mee doordat de noorderburen, de VS, zich altijd in de plaatselijke politiek gemengd hebben – en hoe. Ik vind de VS een twijfelachtige reputatie hebben, maar ieder zijn mening. U heeft gelijk dat bitcoin náást de USD in gebruik komt, en die niet vervangt. Dat heb ik ook nergens beweerd hoor, en als dit zo wel is of lijkt, dan zou ik fout zitten. Dus u heeft helemaal gelijk. Het zou politiek niet te doen zijn de dollar te laten vallen, en als overgang ook niet aangeraden. Hopelijk raakt het land nog zo ver dat het de dollar voorgoed buiten kan houden. Verder: dat vele overheden nu zo sterk gekant raken tegen bitcoin, er er inderdaad voor waarschuwen, is viervoudig:
      1. milieu – het elektriciteitsverbruik is qua omvang vergelijkbaar met dat van Noorwegen, hoewel al minsten 50 procent op groene energie zou draaien, aldus de laatste info die ik krijg
      2. criminaliteit – criminelen hebben digitale munten ontdekt en hoe. Het regent scams en oplichterij. (In de internet-wereld sowieso, maar dit is weer een nieuw speelveld voor snoodaards die technisch bijzonder goed onderlegd zijn.) Eens alle contant geld uit roulatie denken overheden de criminaliteit fors ingedijkt te hebben. Dat is inbegrepen de straathandel van drugs. Het zou echter kunnen zo zijn: verslaafden die via hun smartphone de straatdealer betalen…?
      3. een geldkwestie – overheden hebben vandaag meer dan ooit geld nodig, en eens alle cash uit roulatie is belastingontduiking en zwart geld aanhouden/uitgeven moeilijk tot onmogelijk, zo wordt gedacht
      4. digitalisatie – eens alle overheden een eigen digitale munt hebben, zit de populariteit van bitcoin et al. in de weg. Nu al is de populariteit ervan een zorg in verschillende landen. Dat wereldje moet strikt beperkt in omvang en belang worden dus. Daar is men nu mee bezig…
      Groetjes, Joost

  2. Met respect maar u ziet spoken, samenzweringen en complotten – die zijn er niet hoor! Het is niet bitcoin of edelmetalen maar bitcoin EN edelmetalen. Opvallend is dat BEIDE nu tegengewerkt worden door the powers that be. Vb. de prijzen van g & z worden gemanipuleerd, daar is officieel bewijs van en minstens één partij is daarvoor beboet, ik dacht met een minnelijke schikking. Bitcoin wordt echt niet door de CIA, het NSA of wie of wat van officiële kant gestuurd, die whales zijn…tja, ik zou daar eens een artikel over moeten schrijven, goed idee! Bitcoin mag inderdaad niet te groot, te belangrijk, te concurérend worden, zodat het een bedreiging voor het gebruik van de nationale munten wordt. Dat begint te wringen, en daarom zal het verschijnsel ´cryptocurrencies´ zo klein als maar mogelijk worden gehouden. The powers that be zien niet graag dat al 300+ miljoen burgers ze aanhouden, erin traden. Kijk hoe El Salvador (en dit is een game changer, als dit navolging krijgt, in Paraguay gaat bv. een prominent politicus in juli een wetsvoorstel indien om BTC daar ook als officiële munt te erkennen…!) tegenwerking krijgt van de Wereldbank en het IMF. Zo zit het hoor B, en niet anders. Maar ieder zijn mening, alleen is die dan liefst op feiten gestoeld, best, toch? Prettige avond nog, Joost

 2. Alle beurzen en alles wat daarmee samenhangt is en wordt gemanipuleert,. Het is 1 grote illusie en luchtbel.. Goud en zilver is echte waarde en geld en bitcoin zou moeten worden gekoppeld aan een nieuwe goudstandaard…Powers that be hebben alles in handen en kunnen en willen alles in hun handen houden en geven niets uit hun handen…Zij bepalen wanneer iets skyhigh gaat of wanneer stekker uit iets getrokken word.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.