When lambo? When moon?

Het zijn maar twee voorbeelden van ‘slang’ in de crypto en blockchainwereld. Woorden en uitdrukkingen die alleen insiders gebruiken. Wie wil méé zijn hoort die dus ook te kennen. We vonden voor u de ‘volledige’ lijst (maar er komen er steeds bij) met dit soort terminologie. De opvallendste en meest gebezigde pikken we hier uit om nader te verklaren.

Insiders only

Zoals elk besloten (nou ja) wereldje heeft de crypto- en blockchaingemeenschap ook haar eigen ‘cryptische’ terminologie. ‘When lambo?’ maar eerst. ‘Wanneer koop jij je eerste Lamborghini?’ Waarbij inbesloten ligt: ‘van je cryptowinsten’. Eventueel zelfs betaald mét digitale munten. De supersportwagen staat in deze wereld (maar niet exclusief hier) symbool voor ‘geslaagd’ zijn. Schatrijk geworden met de handel in of als Hodler (lange termijn-houder) van cryptomunten. Zozeer dat jij je deze extravagante bolide kunt permitteren. Het merk kende in 2018 zijn achtste maal groei jaar op jaar.

Nog lang niet?

Vreemd genoeg zou naar verluid Lamborghini het zat zijn om louter met cryptowinsten geassocieerd te worden. Vanwege het risico om zijn imago te zeer aan één soort kopers gelinkt te zien. Aldus toch de marketing strategen van Red Peak. Ja ja, maar wel de stunt uithalen of laten uithalen door een resem Lambo’s tentoon te stellen voor de deuren van de Consensus meeting te New York in 2018… In ieder geval hoor je na een zeer teleurstellend 2018 de vraag ‘when lambo’ niet vaak meer. En ‘when fiat’ staat al helemààl niet sexy. (En dàt is onze persoonlijke insider joke, u begrijpt?) Maar het ziet er midden maart 2019 reeds uit alsof die nare periode stilaan verteerd raakt, dus wie weet. Wat zult ù antwoorden indien de vraag straks opnieuw zal gesteld worden…?

‘When moon?’

Deze uitdrukking of vraag is voluit: When do you think crypto is going to the moon? Het betekent: wanneer denk jij dat crypto als een raket omhoog schiet? Naar de maan toe zelfs. Een no-brainer kent u waarschijnlijk wel. Een makkie, een vanzelfsprekendheid dus. De cryptogemeenschap heeft haar eigen ‘nocoiner’ maar dit wil iets heel anders zeggen. Het is letterlijk iemand die (nog) geen digitale munten bezit, of ze net verkocht heeft. Cryptoslang is een groeiende taal, net als Nederlands of Turks of elke andere taal. Taal, woordenschat is in beweging met elke generatie die er bij komt. Hier is de complete lijst van A tot Z. En dit in september 2018. In feite maar tot X want er bestaat nog geen uitdrukking of woord dat begint met ‘z’. Of heeft u misschien suggesties? Wij vernemen het als altijd graag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.