Willem Middelkoop in gesprek met Nout Wellink, ex-president van de DNB, bij Cafe Weltschmerz. De heren praten onder andere over de media, geopolitieke veranderingen, centrale banken, de huidige monetaire situatie, de huizenmarkt, technologische ontwikkelingen, koopkrachtontwikkeling, pensioenen, goud, een mogelijke crisis, en de SDR (Special Drawing Right).

9 reacties

  1. Op https://www.nrc.nl/nieuws/2018/12/28/het-jaar-dat-de-zenuwen-het-op-de-beurs-begaven- a3127282 “Het jaar dat de zenuwen het op de beurs begaven” lees ik dat onder de huidige omstandigheden een nieuwe economische recessie gemakkelijk onbeheersbaar kan worden.

    Op https://www.telegraaf.nl/nieuws/2967763/wetenschap-in-plaats-van-emotie “Wetenschap in plaats van emotie” het volgende:

    Tientallen experts laken indoctrinatie door verdedigers van klimaatplannen

    Wetenschap in plaats van emotie

    — Van een van de meest welvarende landen ter wereld naar een land waar armoede en kou de keiharde realiteit zijn. Het is een scenario waar niemand zich iets bij kan voorstellen, maar dat bij uitvoering van de huidige klimaatplannen het donkere toekomstbeeld van ons land kan worden.

    In een manifest – ondertekend door 24 professoren, ingenieurs en andere experts – wordt gesteld dat de voorgestelde klimaatwet regelrecht naar een ramp leidt. ’De doelstellingen zijn onhaalbaar’, valt te lezen. ’Handhaving ervan veroorzaakt een catastrofe van armoede, kou en honger. Economisch maakt het Nederland tot een derdewereldland’.

    1. Een duidelijk gesprek. Wellink is iemand die vanuit het establishment voorzichtige uitspraken doet. Hij stelt zich behoedzaam op in het doen van zijn uitlatingen. Geen hel en verdoemenis. Maar net als al die andere ex centrale bankpresidenten waarschuwt hij wel voor grote veranderingen. Geen paniek zaaien maar wel de bevolking wakker schudden. Uiteindelijk gaan dingen samenvallen en zet de neergaande spiraal vanzelf in. Nu beleggers het inmiddels hebben begrepen en straks de kapitaalvernietiging op de beurzen, na de neergang in de opkomende landen, ook voelbaar wordt in de westerse samenleving dan kan de ellende in een stroomversnelling raken. De zelfvervullende voorspelling van veel analisten gaat dan zijn werk doen en de hele zooi zakt als een plumpudding in elkaar.

      Eén troost, we ondergaan het met ons allen en we zullen noodgedwongen het individualisme loslaten en automatisch overgaan naar collectivisme. Als we verzinken in een chaos dan hebben we elkaar nodig. De lege kerken worden weer bezocht en voedselbanken worden genationaliseerd. Alles op de bon en door het consuminderen nauwelijks nog uitstoot van CO2. Klimaatdebat kan de kast in. De wereld geraakt in een algehele reset en een nieuwe toekomst gloort op voor onze jeugd. Een ideaal doemscenario. Kortom, na de dip weer op de wip.

      Ach ja, we gaan het meemaken. En hoe, ook dat zien we vanzelf. Het is als een spannende voetbalwedstrijd, de eindstand is onvoorspelbaar als partijen van gelijke sterkte zijn. Het is anders wanneer de onderlinge krachten sterk verschillen. En dat is helaas waar we momenteel vertoeven, te midden van een maatschappij met enorme scheefgroei en oneerlijke krachtsverschillen. Ik schat de ruststand op 5 – 0 maar na een donderpreek van de trainer in de rust en een heuse veldslag in de tweede helft een eindstand van 5 tegen 5. Ik blijf een eeuwige optimist in een wereld met soms een bittere realiteit.

      1. Als de economie in een depressie terechtkomt en er breekt chaos uit, zie ik nog veel meer het recht van de sterkste dan collectivisme. Chronisch zieken en gehandicapten zullen aan hun lot overgelaten worden, geen geld meer voor diegenen die geen werk meer hebben, enz.

        1. Niet mee eens. In tijden van nood heeft men elkaar nodig. Het individualisme is dan uitgewerkt. Je kunt niet in je eentje de strijd tegen de chaos aan. Wat de chaos dan ook mag zijn. Als chaos omslaat naar (burger)oorlog zal je het niet alleen redden. Wat betreft de hulpelozen ben ik het met je eens. Als het geld op raakt zal parallel de verzorgingsstaat afbrokkelen en zijn zieken en bejaarden meer dan eens aangewezen op mantelzorg.

          1. Of chronisch zieken en gehandicapten krijgen te maken met onvrijwillige euthanasie, omdat er dan helemaal geen geld meer is voor de zorg en al het mondjesmaat beschikbare geld besteed moet worden aan andere zaken.

  2. noutje wellink met zen dikke kop, eerst zen zakken gevuld door mee te doen met heel die corrupte bankenbende en nou komt ie t uitleggen.
    je moet t maar durven , vuile rat.

  3. Ik krijg een beetje het vermoeden, dat ze ons helemaal niet van het gas af willen. E.e.a is puur om forse kostenstijgingen door te kunnen voeren, die vooral goed zullen zijn om veel belasting te kunnen gaan innen om in een afgaande economie, het ambtenaren apparaat aan de gang te houden. De overheid is er al lang niet meer voor de burger. Puur alleen om zichzelf in stand te houden.

    1. zo is dat, allemaal dikke bullshit.

      maar t brave burgertje gaat gewoon weer betalen hoor.
      de koeien mogen best loeien, als ze maar melk blijven geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: