Willem Middelkoop: ‘Kern van de crisis blijft bedekt’


Willem Middelkoop heeft weinig vertrouwen in de uitkomst van de commissie-De Wit. Volgens Middelkoop blijft op deze manier ‘de kern van de crisis bedekt.’

Deze week is de commissie-De Wit begonnen met de 2e week van openbare verhoren van deskundigen, in een poging het hoe en waarom van de financiële crisis te achterhalen. Willem, die de kredietcrisis en de economische crisis voorspelde is niet uitgenodigd.Waarom hebben ze u niet gevraagd?

Dat verbaasde mij ook. Vorig jaar is er een hoorzitting geweest van de vaste Kamercommissie voor financiën en toen hebben ze mij wel gehoord. Ik heb wel achter de schermen twee keer uitgebreid gesproken met de commissie en haar voorzitter Jan de Wit. Hij bekende me dat hij de documenten zelfs in het Nederlands maar amper kon bevatten, laat staan in het Engels. Jammer dat financiëel specialisten van de fracties niet in deze commissie zitten.

Zonder u heeft de commissie-De Wit dus weinig zin?
Ze zijn goed voorbereid hoor. En ze stellen goede vragen, maar aan de verkeerde mensen. Er zijn alleen autoriteiten uitgenodigd. Die hebben hun mond nooit open gedaan omdat ze daar geen belang bij hadden. Ze zullen dus nu ook proberen dingen toe te dekken. Outsiders, zoals ik, maar er zijn ook anderen, kennen deze reflex niet.

Verwacht u eigenlijk iets van deze commissie?

Niet zoveel. Er komt misschien iets meer inzicht, maar de kern van de zaak – dat bankiers onbeperkt geld uit het niets creëren – komt zoals zo vaak niet aan bod. Dus het is wachten op de volgende crisis, en de volgende commissie.

Via: Metro

2 reacties

  1. Er is een sneeuwbaleffect aan de gang, waarbij hoge functionarissen slechts een van de deelgebieden is die erdoor geraakt worden. Deze sneeuwbal breekt financiële inconsequenties af en maakt de weg vrij voor meer aandacht en respect voor de immateriële kant van de samenleving. We move to Less banking and less focus on money, and to more social and medical care…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: