Willem Middelkoop: The War on Gold

Wie aan wil vallen kiest het moment waarop de tegenstander het minst alert is. Daarom valt een arrestatieteam meestal binnen tussen vier en vijf in de vroege ochtend. In de oorlog tegen goud en zilver is het niet anders, ik was erbij. De FED en haar banksters op Wall Street weten dat goud (en zilver) een cruciale rol spelen om het vertrouwen van de dollar als wereldmunt te behouden.

Na de persconferentie van Ben Bernanke, eind april, stegen goud en zilver naar nieuwe records nadat duidelijk was geworden dat de VS door zou gaan met het opkopen van eigen staatsobligaties. Dat gebeurt, volgens de Fed-baas, door de oude voorraad door te rollen naar nieuwe series.

Deze Zimbabwaanse financiering is al een paar jaar aan de gang en heeft ervoor gezorgd dat beleggers meer en meer uit de dollar vluchten, richting harde assets zoals goud, zilver en andere grondstoffen. China loopt daarbij voorop en is versneld 500 miljard aan dollars van haar financiële reserves in grondstoffen aan het investeren. Daarvoor heeft de overheid zelfs een investeringskantoor in de Canadese grondstoffen-hoofdstad Toronto geopend. Deze vlucht heeft ertoe geleid dat de dollar-index hierdoor de afgelopen tijd is gedaald naar het laagste niveau in tientallen jaren. Het laatste steunniveau van deze grafiek bedraagt 72. En daar kwamen we angstig dichtbij aan het begin van de week. Als deze laatste verdedigingslinie zou sneuvelen zou de vlucht uit dollars naar grondstoffen in een hogere versnelling komen. Lees verder op RTL Z.

 

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: