Willem Middelkoop: ‘Zilver is het nieuwe goud’

17
Goud wordt al jarenlang steeds meer waard. In de afgelopen tien jaar steeg de goudprijs van 300 dollar per troy ounce naar grofweg 1820 dollar op het moment van schrijven; een stijging van 600%. Vanmiddag werd een nieuw recordniveau bereikt van $1825 per troy ounce.

Analisten betwijfelen regelmatig of een dergelijke stijging door kan gaan. Deze week brachten analisten van de Amerikaanse bank Wells Fargo een rapport uit, waarin ze stelden dat de goudprijs door speculanten zo omhoog is gedrukt, dat de bubbel binnenkort wel moet barsten, zodra onzekerheid over de schuldencrisis en de economische groei afneemt.

Willem Middelkoop is oprichter van het Gold & Discovery Fund, dat belegt in aandelen van met name goudexploratie bedrijven. Denkt hij dat hier een bubbel wordt opgeblazen?  “Ik hoor al zes, zeven jaar dat goud een bubbel is. Maar je moet het omdraaien: géld is een bubbel aan het worden. De dollar wordt steeds minder waard. Goud heeft nog altijd dezelfde koopkracht als tweeduizend jaar geleden.” Lees verder op Belegger.nl.