(uit: Cryptonieuwsbrief.nl) Na elke serieuze opwaartse beweging binnen het crypto universum mag je min of meer winstnemingen verwachten. Kan interessant zijn voor traders groot en klein, edoch ondergetekende doet er sinds een weekje niet meer aan mee. Deze zitten we uit (wat u nooit als financieel advies mag interpreteren, you know the drill right?) Het $50.000 niveau dat afgelopen maandag aangetiktokt werd, bleek dus technisch nog teveel weerstand te bieden.

De Grote Sprong Voorwaarts

Er bestaat een Frans gezegde: reculer pour mieux sauter. Een pas terugzetten om beter te kunnen springen dus. In cryptobeleggen gaat dit eveneens op, al zou je er ook het volgende over kunnen zeggen: een sprong maken en dan een pas terug zetten. Just my 2 Satoshi´s opinion hoor, maar ik meen (en ik méén het) dat wie in de komende maanden net op het verkeerde moment zo´n pas achteruit zet, waarschijnlijk de Grote Sprong Voorwaarts gaat missen. Kunt u nog volgen of denkt u nou ´Ome Joost bazelt maar wat, hij héb ´t niet meer´?

Baby we were born to run!

Maar kijk eens wat een run we erop hebben zitten, sinds begin juli 2021…

Fool.com

Michael Bitcoin 

Wie did it again? Bitcoins allergrootste fan natuurlijk, Michael Saylor met zijn beursgenoteerde MicroStrategy. Een softwareleverancier als core business, die almaar meer op een bitcoinfonds lijkt. 3907 BTC kocht hij alweer bij tussen 1 juli en 23 augustus 2021, voor een gemiddelde prijs van $45.294. Dit brengt zijn totale bezit op – slik – 108.992 bitcoins! Overall bedraagt zijn gemiddelde aankoopkoers $26.769 voor een kleine 3 miljard dollar. Wie doet beter? Michael Saylor zeilt, surft op de bitcoin waves, golven, naar steeds hoger, steeds more, meer; zo zijn die rijkaards hé; nooit genoeg, nooit is genoeg ook genoég. U en ik zijn beslist héél anders, nietwaar…(?!)

Bubbels, maar geen champagne

Nog over die rijkelui – zij hebben het wel door hoor. In 2 minuten wordt ´t hier, op Twitter, hélemaal gezegd, perfect samengevat, hoe het zit, financieel-economisch. Moet u gewoon ff aanklikken, bekijken, behappen. Zij kopen vastgoed, goud, boten, kunst, aandelen, en, jawel, ook cryptomunten. En u, wat doet u, geachte lezer, geachte lezeres? En ik? Ik zie slechts twee van deze zes geldbestemmingen (´alles beter dan cash dat toch aan waarde verliest´) die niet in bubbel-territoria zitten; rara welke twee…

De winnaar is een winnares/Halvening

Hey, we´ve got a winner! Herinner u onze prijsvraag van een paar maanden terug ´Voorspel wanneer bitcoin aan $50.000 staat´? Mevrouw of juffrouw M.L. was hier het dichtst bij met 21 augustus 2021 als inzending, en zij wint 25 euro aan XRP, de Ripple munt. Zij wordt asap persoonlijk gecontacteerd. Gefeliciteerd M! Een andere beloning wacht de 4000ste lezer van deze Cryptonieuwsbrief. Grappig om te merken hoe ons abonneebestand stokte vlak voor die 4000ste, net toen bitcoin et al. ff in het slop zaten. Ons aantal lezers groeit en krimpt dus tezamen met het sentiment in de cryptowereld. Dat belooft dan voor de nabije en vééééére toekomst? Nou ja, de 18 tot 24 maanden na elke halvening (de halvering van het aantal BTC dat gemijnd wordt, elke vier jaar) zijn historisch de beste voor de beursprestaties van crypto in het algemeen. En bitcoin in het bijzonder. Dat brengt ons vanaf mei 2020 tot november 2021/mei 2022. Vervolgens doet BTC twee jaar lang weinig of niets, wat meanderen maar over het algemeen per slot licht dalen, tot de volgende halvening. Die er in de eerste maanden van 2024 dan weer aankomt. In die laatste twee jaar van zo´n vierjarige cyclus kan het dan weer heel lucratief zijn om de bodems mee te pikken. Zo gezien zijn we hier nog wel ff bezig, en hopen dat u er dan nog bij zult zijn?

Pay your pal

De Amerikaanse betaalprovider PayPal, die in de VS al toelaat om rechtstreeks crypto te kopen en ermee te betalen, rolt zijn diensten uit naar het Verenigd Koninkrijk. Dat belooft want de Britten zijn fervente fans van bitcoin et al. Het grootste investeringsfonds voor digitale munten ter wereld, Grayscale Investments, dat meest werkt voor institutionelen, is trouwens ook op dat eiland gevestigd.

Chance voor Binance?

Nog een berichtje dat afgelopen maandag net van m´n werktafel was gedwarreld: de wettelijke, reglementaire problemen van Binance, het grootste cryptoplatform ter wereld, zijn misschien dra van de baan. De nieuw benoemde CEO van Binance Singapore, die stichter Changpeng (´CZ´) Zhao´s plaats inneemt (die teveel heat aantrok) is ´Richard Teng – former chief executive officer (CEO) of Financial Services Regulatory Authority at Abu Dhabi Global Market (ADGM)´ Kort tevoren was reeds ´former US treasury criminal investor, Greg Monahan, as global money laundering reporting officer (GMLRO)´ aangenomen. En dat alles zal de Monetaire Autoriteit Singapore vast wel behagen, waar Binance naar verluid mee in onderhandeling is. ´Geef ons bescherming, en als het even kan ook de participatie van het Singaporese staatsfonds?´ 

Bitcoin volgens Elliott

De technische analyse (T.A.) van de Elliott Waves is nog steeds heel populair. Tot op vandaag, hoewel Ralph Nelson Elliott (1871 – 1948) al lang geleden de pijp aan Joo… aan Maarten gaf. ´Het Elliott-golfprincipe is een vorm van technische analyse die financiële handelaren gebruiken om financiële marktcycli te analyseren en markttrends te voorspellen door extremen in de beleggerspsychologie, hoogte- en dieptepunten in prijzen en andere collectieve factoren te identificeren.´ Zo luidt de definitie van deze theorie, die uitgaat van waves of golven. Een aanhanger van de EW T.A. maakte de berekening waar BTC zich momenteel bevindt. En dat is: temidden van de vierde golf, richting de vijfde. Kijkt u hier zelf zo u wilt. En laat die vijfde golf nu net de krachtigste zijnWe sail, we surf, we fly…?  

Bitcoinist.com

Ik vlieg nu al trouwens, ff de deur uit, van moetens want de rosé champagne is net op zie ik. Of zou ik maar spa blauw kopen? Nou ja, zoals Lil’ Kleine rapt in ´Patsergedrag´:

Als ik win, boek een trip naar Sri Lanka

Gaat het mis, moet ik effe naar de Gamma

De markt ondertussen…

De totale marktkapitalisatie, van alle 11.000+ munten en tokens tezamen, vergeleken met maandag jl., 23 augustus 2021 bedraagt vandaag 2,048 trillion – biljoen – dollar (was 2,182 trillion). 

BTC noteert aan 47.357 dollar (was 50.147). 

De bitcoin dominantie is momenteel 43,47 procent (was 43,19). De markt corrigeert. FF. No more, no less, YES! 

Binnen twee dagen – op vrijdag 27 augustus a.s. – is de Cryptonieuwsbrief weer bij u terug met meer crypto/blockchain nieuws. Dan vanwege geachte collega Harm van Wijk. Voor vandaag wensen we u alvast een zeer fijne dag! 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: