Woke- en cancelcultuur is onderdeel van de Agenda 2030 (dag Johan)

Anno 2022 wordt er heel anders gesproken dan in 1972. Hoe kan het bestaan dat er in een halve eeuw zoveel verandert in het menselijk denken, in het communiceren en in het debatteren. We leven in een tijdvak van framen en cancelen van ‘foute’ personages. Natuurlijk, tijden veranderen en daarmee ook de mensen.

Oplaaiende discussies

Met de technologische vooruitgang hebben we behalve geautomatiseerde productielijnen ook gedigitaliseerde praatlijnen opgezet. Telefoon is smartphone geworden. Het duurt niet lang meer voordat we transformeren naar sprekende robots. We zijn al mooi op weg. Ons communicatiegedrag wordt getest en gestuurd in de talloze praatprogramma’s die op TV-zenders en Youtubekanalen voorbij komen. We kwekken er op genadeloos op los via sociale media die ons door Big Tech zijn aangereikt. Eindelijk kunnen we onze mening wereldwijd verkondigen aan iedereen die dat wil horen. De telefoon was een prachtige uitvinding maar via Whatsapp, Facebook, Instagram, Telegram, Twitter, en andere online platformen kunnen we onze mening en informatie met talloze belangstellende delen. Het gaat niet alleen om het delen van info maar ook om de meningen van personages te verafschuwen die afwijken van de mainstream mening. Dat geeft interessante en hoog oplaaiende discussies.

Woke- en cancelcultuur

In de talkshows heeft men ontdekt dat het slim is om mensen met confronterende meningen tegenover elkaar te zetten. De aloude humor-TV van 50 jaar geleden heeft plaats gemaakt voor emotie-TV. De traan van de lach heeft plaats gemaakt voor de traan van emotie. We zien een verandering in de manier van communiceren en debatteren, puur veroorzaakt door het digitale tijdperk waarin we zijn terecht gekomen. We kunnen elkaar nu publiekelijk terecht wijzen en dat past precies in het straatje van de hedendaagse woke- en cancelcultuur. De huidige polarisering speelt niet alleen in het politieke debat maar zien we ook terug in het publieke debat. Sociale media lenen zich prima voor het versterken van tegenstellingen tussen mensen met meningen. Niet iedereen loopt met zijn mening te koop maar juist degenen met een uitgesproken mening maken volop gebruik van de nieuwe wapens waarmee we elkaar met scherpe bewoordingen om de oren kunnen slaan. Het debat over racisme, seksisme en discriminatie is met de komst van sociale media volop gegroeid. De eigenaren van Big Tech maken daar slim gebruik van door termen zoals woke, inclusie en diversiteit en Build Back Better in de samenleving te verspreiden via hun eigen platformen, de sociale media.

Trollen

Toevallig is Elon Musk sinds kort eigenaar geworden van Twitter. Musk lijkt een andere denkrichting te hanteren dan de andere elitaire eigenaren van Big Tech, waarbij ik in één adem ook Big Farma, Big Banks en Big Brother wil noemen. Zie plaatje:

Het is de verzamelde elite aan de linkerzijde die via een gezamenlijke agenda de wereld wil omvormen naar een betere wereld naar eigen ideologie die staat beschreven in de bekende Agenda 2030. De agenda die wordt beheerd door het WEF i.s.m. de VN, WHO, IMF en al die andere supranationale organisaties. Als je eigenaar bent van de beursgenoteerde mediabedrijven heb je volop kanalen ter beschikking om je idealen mondiaal uit te rollen. Die geven je de macht om het publieke debat te beïnvloeden via sluwe stromannetjes en -vrouwtjes die zich als trollen op de sociale media begeven. Ze lokken emotionele reacties uit die leiden tot woede, irritatie, verdriet en scheldpartijen. De uiteindelijk ‘hoofdtrol’ stuurt de discussie op slimme wijze de “verkeerde kant” op zodat de conservatieve meningen onder druk worden gezet en daarmee de mening van progressieve aanhangers van de wokecultuur als mainstream mening geldt.

Johan Derksen

Zo worden de ‘believers’ van de Agenda 2030 gekweekt. Op deze manier staat de vrijheid van meningsuiting onder druk. Er wordt richting gegeven in het publieke debat. De eigenaren van Big Tech en consorten hebben hier een groot aandeel in. Het “mooiste” voorbeeld was onlangs de rel rondom voetbalanalist Johan Derksen. Hij biechtte een jeugdzonde op in het TV-programma “Vandaag Inside.” Zijn verhaal over een kaars die hij in plaats van aan te steken gebruikte om ergens tussen te steken werd niet gewaardeerd door het hoog geëerd publiek. De diepere details kan iedereen hier lezen. In plaats van de kaars werd Derksen totaal afgebrand door de sociale media. Misschien terecht om de aard van zijn jeugdzonde, maar onterecht als het gaat om de vrijheid van meningsuiting. In deze wokeness cultuur dreigt een talkshow onder druk van de cancelcultuur te verdwijnen van de beeldbuis. Of beter gezegd het platte scherm want de inhoud van TV-programma’s is wel erg platvloers tegenwoordig.

De waarheid

De diepere discussie over de inhoud van de Agenda 2030 wordt echter gevoerd op de alternatieve media. Daar waar de mensen met een eigen mening zich begeven, daar waar mensen in discussie gaan over feiten, meningen en leugens om de uiteindelijke waarheid boven tafel te krijgen. De waarheid achter de elitaire Agenda 2030 waarover wordt gedebatteerd door andersdenkenden met gezond verstand. Nog teveel mensen staan aan de kant in ons vaderland.

GW

28 reacties

 1. Even opmerking bij het plaatje.

  Er zijn wel heeeeeeeeeeeeeeeeel veel mensen uit de conservatieve hoek naar die linker woke flank overgesprongen.

  Van het NL parlement denk ik zo’n 90%

  Het plaatje past wellicht bij de burgers uit de samenleving.

  En daar zit dus ook het probleem

  Er bestaat juist geen links en rechts meer.
  Het is een totalitair systeem, dat ontstaan is, doordat het neoliberalisme totaal gefaald heeft.
  En de enige uitweg dus het is totalitarisme.
  De burger onder surveillance, de macht en de eigendommen gecentraliseerd.

  Eigenlijk hoort met in EU/VS als burger blij te zijn dat Rusland dit gaat proberen te voorkomen.
  Want de luie individualistische simpele “hoog” opgeleide woke sukkels uit het Westen, zijn ziende blind en horende doof.

  Dit kan uiteraard niet even een simpel een tweetje worden maar hopelijk komt het goed.
  Dan kunnen we eindelijk gaan nadenken over schulden kwijtschelden wereldwijd
  een ander systeem opzetten over handel en grondstoffen en productie.

  Ik ben dan hoopvol.
  maar vooralsnog niet.

  1. Wat gebeurd is dat puissant rijke miljardairs met behulp van gekochte NGO’s, universiteiten (Onderwijs) en neoliberale (WEF) politici opeens kunstmatig gecreëerde milieu crisissen worden gecreëerd ( stijgende zeespiegels, CO2, etc.) waarmee ze de steun van dom linkse politici verwerven die in die val trappen. Er is nl. een wereld gecreëerd waarin media, onderwijs en politiek zo’n impact op de beeld en opinievorming hebben dat er voor velen geen ontsnappen mogelijk is. De democratie functioneert alleen nog op papier maar praktisch niet meer.

 2. In Engeland heb je gigantische (islamitisch-gesgoolde) bendes aan het werk, met name in de pakistaanse gemeenschap aldaar, die complete “legers” aan
  MINDERJARIGE (vooral blanke) prostitueetjes voor zich hebben werken.

  De voorzichtigste schatingen beginnen bij zo’n 4 duizend blanke meisjes die uitgebuit worden door moslimbazen, die ook nog eens alle winst inpikken.

  Dit FEIT is meerdere keren aangekaart, ook in het Lagerhuis, maar wordt systematisch onder het vloerkleed geveegd.

  Lieve naïeve mensen : ALLES is politiek, voortkomend uit allerlei dwalende religies en ideologieën.

  Maar néé, ènkel aan de “autochtone blanke man” is de (onzichtbare) oorlog verklaard, voor (ook gore af en toe) feiten die vaak gewoon lachwekkend zijn, vergeleken met wat de “import” allemaal STRAFFELOOS uithaalt.

  Afijn, het zij zo hè ?

  “Lang Leve” het zgn “Culturele Marxisme” !!!

  ps : nèt zoals (talmoedische) joden zien ook moslims alle “niet-joodse cq niet-moslimse meisjes” als “hoerenvee”.
  Joden onder elkaar hebben zelfs een weidverbreid scheldwoord voor “heidense meisjes” (“shitska”?) , wat in hun jiddisch gebrabbel zoveel betekent als “een loops dier”.

  U hoeft mij niet te geloven voor de rest hoor.

  Doe dat nou vooral maar niet …

  1. De islamitische kijk op de aard van de mens is realistisch en evenwichtig. Mensen worden niet geacht inherent zondig te zijn, maar worden gezien in staat te zijn tot zowel goed als kwaad. De islam leert ook dat geloof en daden hand in hand gaan. God heeft de mensen met de vrije wil geschapen en de mate van iemands geloof wordt afgemeten aan iemands daden en handelingen. Mensen zijn echter ook zwak geschapen en vallen regelmatig in zonde en onrecht. Dit is de aard van de mens zoals door God geschapen volgens Zijn allesomvattende Wijsheid. Het is niet “corrupt” of gebrekkig op zich in die zin, dat het zou moeten worden herzien of aangepast. Dit is omdat de weg van bekering altijd openstaat voor alle mensen. En de Almachtige God houdt meer van de berouwvolle dienaar dan van iemand die helemaal niet zondigt. De ware balans voor een islamitisch leven wordt gevormd door een gezonde vrees voor God en een oprecht geloof in Zijn oneindige Genade. Een leven zonder vrees voor God leidt tot zonde en ongehoorzaamheid. Terwijl geloven dat we zoveel hebben gezondigd, dat God ons mogelijk niet zal vergeven, alleen maar tot wanhoop leidt. In het licht hiervan leert de islam: alleen de misleiden wanhopen aan de Genade van hun Heer.

 3. “Even the facts do not always tell the truth.” – Paul Auster

  There have never been so many opportunities to be told what to think by people who don’t think.

  “The recipe for perpetual ignorance is: be satisfied with your opinions and content with your knowledge.” – Elbert Hubbard

  1. “Niemand mag geloven dat het volk werkelijk wil dat wij precies doen wat het wenst” (Olav Scholtz, Bondskanselier Duitsland).

 4. Nederland is ‘dit jaar’ behoorlijk gezakt op de index van ‘persvrijheid’.
  We staan er nu (veel) slechter voor dan omringende landen.
  De oorzaken? O.a. een andere manier van meten, maar – volgens de mainstream – vooral door het molesteren, intimideren en bedreigen van journalisten door… het publiek.

  https://nos.nl/artikel/2427334-nederland-scoort-relatief-laag-op-nieuwe-persvrijheidsindex

  Het kan toch niet zo zijn dat de massamedia, in de ogen van veel burgers, verkeerd bezig zijn door hun opvallend partijdige en politiek-correcte berichtgeving en commentaren, waarbij de objectiviteit stelselmatig ver te zoeken is?

  De eindeloze Rutte-doctrine, falend coronabeleid en rechtsstaat, de knuppelbrigades, huisvestings- en migratiebeleid, energie-, klimaat- en Oekraïnecrisis: overheid & pers zijn twee handen op één buik. Het vertrouwen is weg, zowel in overheid als in de pers. De leugen verdient geen vrijheid.

 5. A-haa ..!

  Ook Biflatie doet dus inmiddels aan “zelfcontrole” met de tekst “je reaktie is in afwachting van moderatie”.

  Tis sund ..!

 6. Maar om even terug te komen op de sex & slav… ehh … “mensenhandel” die nog steeds SPRINGlevend is in “Israël” :

  https://davidduke.com/israel-still-center-of-human-trafficking-says-state-department/

  Af en toe komen er nog correcte rapporten uit de VS, gelukkig maar.

  En denk nou niet dat er sinds 2012 ook maar IETS is veranderd in dat geschifte landje ; nog steeds rijden er wekelijks honderden touringcars bomvol met shakende orthodoxe joden naar een soort prostituee-kampen binnen de eigen landgrenzen. BIG Business !!!

  Kijk, de talmoedische “redenering” is zeer simpel : zolang je je (joodse) vrouw niet bedriegt door te wippen met een andere joodse vrouw, is er géén sprake van overspel.

  De (vaak gevangengenomen) NIET-joodse vrouwen die er als sexslavinnen werken vallen nou eenmaal onder de noemer “een soort untermensch die dichter bij de dieren staat dan bij de mensen (=joden)” hè ?

  Maar geloof mij nou maar niet.

  Dat moet u vooràl niet doen nee …

 7. Een van de schuldige aan de woke en cancelcultuur is de media zelf.

  https://www.telegraaf.nl/financieel/1520365997/analyse-kampioen-werken-in-deeltijd-met-steun-van-fiscus

  Zo schrijft de Telegraaf, dat mensen niet meer WILLEN werken. Dit is natuurlijk onzin.
  Mensen werken liever deeltijd, omdat je dan een veel hoger netto uurloon overhoud, dat is de werkelijkheid.
  Iemand die een 40 urige werkweek heeft, betaald een vermogen aan loonbelasting, wordt gekort op de heffingskorting, verliest zorgtoeslag. etc. etc. kortom levert zo’n 30% netto per uur in!

  De Telegraaf verdraait bewust de werkelijkheid, en doet of de burgers liever lui zijn dan werken. Nee dus, een leugen!
  Dit is duidelijk ” framing” waarbij de media, burgers die maar een paar uur per week werken probeert af te schilderen als parasieten en profiteurs. De echte schuldige hieraan is het belachelijke fiscale systeem (stelen en roven) van dit land, schrijf dat op ipv een leugen.
  Dit is een KxT land geworden, met dank aan de walchelijke media !
  SCHRIJF DE WAARHEID….en stop met framing!

 8. Beste Gerrit,

  Johan Derksen vertelde in eerste instantie dat hij een stomdronken vrouw had gepenetreerd met een kaars en dat is technisch gezien een verkrachting. Ook in die tijd en ook op zijn leeftijd toen (20+).

  Later wijzigde hij zijn uiteenzetting van het voorval waardoor het verhaal flink werd bijgesteld en afgezwakt.

  Ik begrijp werkelijk niet waarom dit oké is en Johan zielig.

  Nu ja, zielig is het zeker wel, omdat hij (en blijkbaar velen met hem) niet snapt dat hij fout zit door dit verhaal te vertellen als werkelijk voorgevallen, terwijl hij dan achteraf na alle ophef die hierover is ontstaan, uitlegt dat het toch net even anders had plaatsgevonden.

  Daarnaast betrekt hij ook nog een oud-keeper in zijn naar eigen zeggen “leugenachtige verhaal” dat in de eerste versie een strafbaar feit blootlegt.

  Verder is er geen plaats voor wat de betrokken vrouw is (of zou zijn) overkomen. Het is alsof zij niet bestaat.

  Als men dit niet snapt en wegzet als een gevalletje “cancelcultuur” en “een jeugdzonde”, is er nog een hoop werk aan de winkel.

   1. Met de term “woke” kun je elke mening en elk voorval pareren. En dat dan steeds over en weer (“woker” en “wookst”).

    Waarschijnlijk voldoet deze definitie van het huidige “woke”:

    “In de overtuiging verkeren dat je een beter inzicht hebt dan de ander, omdat je vindt dat je wakkerder bent (of opener staat) voor de door jou verkozen werkelijkheid waarbij je de ander toedicht (en het gevoel geeft) minderwaardig te zijn aan jezelf.”

    Feitelijk valt de discussie dood en hoor je de ander niet meer, omdat diegene zijn mening niet meer geeft en/of omdat je niet meer luistert naar de ander. Je sluit je af voor andersdenkenden vanuit een superioriteitsgevoel.

    Hierbij laat ik in het midden wiens mening de juiste is.

    Ik vind dat iedere mening er mag zijn. Als dat niet meer geldt voor iemand, spreekt men van een dictator.

  1. Beste Laurie, ik schreef niet dat ‘het’ oké is, maar dat Johan misschien terecht werd afgebrand om de aard van zijn jeugdzonde. Daarbij vond ik het onterecht dat door de huidige cancelcultuur de vrijheid van meningsuiting onder vuur ligt waardoor populaire, voor sommigen misschien ordinaire, tv-talkshows verdwijnen.

   Het laatste nieuws is dat het programma mogelijk na alle ophef weer terug keert: https://nos.nl/index.php/artikel/2428356-onduidelijkheid-over-terugkeer-vandaag-inside-met-derksen

   1. Beste Gerrit,

    Het opbiechten van dit strafbare feit op tv en hierom onbedaarlijk hard lachen met de overige aanwezigen is geen vrijheid van meningsuiting in mijn optiek, maar vooral zeer onfatsoenlijk.

    Zeer onfatsoenlijk als het een uit de duim gezogen verhaal is en simpelweg een strafbaar feit als het waargebeurd is.

    Zo moeilijk is het niet, volgens mij.

    Blijkbaar is de cancelcultuur nodig om het fatsoen terug te brengen? Prima dan.

    Op bepaalde posities moet je je bewust zijn van, trots zijn op en handelen naar je voorbeeldfunctie. Kun je dat niet, begin er dan niet aan of stop op tijd. Wat een armoe.

    1. “Wat een armoe”. Inderdaad. Dat zo’n publiciteitsgeil boulevardtypetje (met meer vergelijkbare ‘stunts’ op zijn repertoire) weer zoveel aandacht krijgt. Past precies in zijn straatje en in dat van een armoedig roddelprogramma. Motto: is er geen nieuws, dan máák je nieuws. Ook een verzonnen ‘Man Bijt Hond’ verhaaltje is goed voor de kijkcijfers en dus voor de reclame-inkomsten.

     (We zouden haast vergeten dat het hier min of meer ging om de tegenwoordige hype inzake ‘grensoverschrijdend gedrag’)

 9. Ik denk niet dat er gelachen werd om een strafbaar feit maar om de beeldvorming. Juist omdat het idee zeer verwerpelijk en extreem is. In het theater van de gulle lach wordt om de meest extreme voorstellingen gelachen. Het programma VI is ordinaire kantinepraat van voetballers die elkaar onder het genot van een drankje sterke verhalen vertellen.

  De heren hebben ontdekt dat ze met hun extreme uitingen veel kijkers trekken. Zelf kijk ik af en toe en neem hun uitspraken met een korreltje zout. Diepgaande gesprekken zijn het niet, ze hebben alleen verstand van voetballen maar het juist voorspellen van wedstrijduitslagen kunnen ze niet eens.

  Ook de achtergronden van de vele vormen van coronabedrog en de perverse geopolitiek hebben de heren niet begrepen. Dat is wat ik bedoel, het programma heeft geen niveau. Dus trekt het kijkers die zich niet willen vermoeien met intellectuele debatten over de woke- en cancelcultuur en de verguisde Agenda 2030. Kijkers die mee lachen met de bulderende lach van René van der Grijp en meesmuilend lachen om de scherpe opmerkingen van Johan Derksen. Soms heb ik behoefte om mijn verstand uit te schakelen en zoek ik via Youtube wat fragmenten van VI op.

 10. Je hoeft geen fatsoensrakker te zijn om respectvol met je medemens om te gaan.

  Tussen een fatsoensrakker en zelfbenoemd verkrachter (dat ben je als je een kaars vaginaal penetreert bij een vrouw die onder invloed is en vandaar ook dat het OM de uitspraak van Johan Derksen in onderzoek nam) zitten nog heel wat tussenvormen.

  1. Ja, zoals de hersens van een koe en de spierballen van een mug.
   Heeft het OM (namens de samenleving!!) niets beters te doen dan van boulevardhype naar boulevardhype te hoppen, in opdracht van een paar omhoog gevallen BN-ers? In de Tweede Kamer bleek gisteren maar weer eens (in de nasleep van de toeslagenaffaire) hoe gammel de NL rechtsstaat in elkaar zit. Gewone burgers hebben hier – ten opzichte van het bestuurskartel – geen poot om op te staan en zijn overgeleverd aan de volstrekte willekeur van eigengereide ambtenaren, die door de hoogste bestuursrechter worden beschermd.

 11. @MyWay

  Derksen biecht op de nationale televisie een misdaad op. Niets meer, niets minder. Het zou pas vreemd zijn, als er dan geen reacties volgen.

  De toeslagenaffaire is inderdaad een vreselijk drama.

  1. Een storm in een glas water, veel ophef om NIETS. Want hoezo is opscheppen met een verzonnen pubergrap van vijftig jaar geleden een ‘misdaad’? Je zou Derksens ‘ontboezeming’ hooguit seksistisch, dus zonder respect voor het andere geslacht, kunnen noemen. Bedoeld om de – in zijn ogen – overdreven heisa rond ‘grensoverschrijdend gedrag’ te relativeren. In de geest van: ‘Kijk, zoiets (hahahi) deden wij vroeger ook al. So what?’
   Misschien is de mediaman een beetje geschrokken van de reacties van Calvinistische zedenprekers, zijn ‘reputatie’ zal er niet onder lijden. Integendeel!
   Zoals @Couleur al zegt: een boulevardvertoning!

 12. Inderdaad omdat er geen nieuws is wordt er nieuws gemaakt. Te triest voor woorden dat er meteen gecancelled wordt. Alles wat die linkse mensen niet aan staat moet weg zonder enige discussie. Dit met hulp van de politiek en media.
  Al hun ‘issues’ komen stuk voor stuk aan bod. Zwarte Piet, Gendergedoe, Immigratie, Discriminatie, Stikstof en Klimaat. Net zo lang door drammen tot ze hun zin krijgen terwijl de meederheid hier niet op zit te wachten en er helemaal niet zo veel aanleiding is voor verandering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: