Woningbouwcrisis in Nederland kan uitgroeien tot megacrisis

Het ziet er slecht uit met de woningbouw vooruitzichten voor 2023 en volgende jaren. Voor u verder leest, deze column leest als een misplaatste kerstboodschap met uitzichtloze voorspellingen. Echter zijn mijn voorspellingen gebaseerd op aannames en kunnen onvoorziene ontwikkelingen de boel een totaal andere wending geven. ‘Let’s hope so.’ We hebben dat al eerder ervaren tijdens de coronacrisis waarbij onze regering de meest idiote scenario’s uit de kast trok om ons te behoeden voor het uitroeien van de mensheid. Wetenschappers van door de overheid gesubsidieerde instituten werden massaal opgetrommeld om in adviesorganen zitting te nemen. Deze materiedeskundigen werden veelvuldig gevraagd aan de talkshowtafels om de kijkers te waarschuwen voor naderend onheil. Ineens werden ze nationale helden.

Vertrouwenscrisis

Lockdowns en zelfs een avondklok werden gretig door de angstige bevolking geaccepteerd, maatregelen uit de oorlogstijd. Ach ja, we waren in oorlog tegen een virus. Er vormden zich lange rijen in de prikstraten van de GGD en alle evenementen werden afgelast. Een feestje vieren deed je stiekem in de hoop dat de buren niet gingen klikken. De coronajaren werden de meest donkere jaren van na de WO2. Nu is het tijd om te evalueren. Om te weten of de schadelijke maatregelen terecht zijn afgekondigd, of alle aangeprate angst terecht was, of de vaccinatieschade nu eens echt onderzocht gaat worden, en vooral om te weten of Rutte 4 niet finaal de weg kwijt was. Daar is zoveel twijfel over dat we al spreken over een vertrouwenscrisis. Een crisis die we kunnen bijplaatsen in de lange rij van onopgeloste crisissen. Het meervoud van crisis is crises, maar het woord crisissen legt meer de klemtoon op het meervoud.

Met excuses

Er zijn talrijke onopgeloste dieptepunten ontstaan in deze 21ste eeuw. Echter is onze regering alleen druk met historische dieptepunten en is besloten om excuses en geld aan te bieden aan de nakomelingen uit het slaventijdperk waar voormalige regenten kennelijk schuldig aan waren. Het opgerakelde slavernijverleden is een gecreëerde crisis. Ik had op school al geleerd dat slavernij niet past in het heden waarbij voortschrijdend inzicht ons heeft geleerd dat fouten uit het verleden worden vergeven vanuit de wijsheid van het heden. Een waarheid als een koe. Als je alleen maar omkijkt loop je kans tegen een lantaarnpaal op te lopen. Het voltallige Kabinet loopt nu met een blauw oog met Rutte en Kaag voorop. Ze vliegen van hot naar her om deel te nemen aan klimaatconferenties waar de Agenda 2030 op tafel ligt. Niet mijn agenda. Afgelopen week heb ik een nieuwe ouderwetse zakagenda 2023 gekocht om daarin mijn afspraakjes met een pen te noteren. Zag in de boekenwinkel geen Agenda 2030 liggen. Die is alleen bekend bij elitaire regenten die de wereld willen redden van de ondergang waar we allen schuldig aan zijn. Dat wordt ons momenteel stevig ingepeperd anders gaan we ten onder.

900.000 huizen

De coronalockdowns waren een prima testcase om te zien of we braaf zouden gehoorzamen bij groot alarm. Nu ben ik benieuwd wanneer het volgende alarm afgaat. We hebben al flink geoefend dus zijn we er helemaal klaar voor. De kritische WAPPEN(Wakker Alerte Personen) verwachten een klimaatlockdown. We gaan het zien. Hoewel, ik zie al een alarmsignaal waar we ongemerkt al een tijdje in vertoeven. Alleen heeft onze regering nog niet de noodklok geluid. Zal niet gebeuren want de oorzaak van deze woningbouwcrisis waar ik op doel is de schuld van falend overheidsbeleid. Ik wijs naar de verantwoordelijke minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Zijn plannen om conform het tijdspad van de Agenda 2030 in Nederland 900.000 woningen te bouwen zal faliekant mislukken. Hij kan alvast frikandellen gaan bakken en een snackbar in Verweggistan beginnen want net als met zijn vaccin aanprijzingen gaat zijn belofte om Nederland te redden van de (gecreëerde) woningbouwcrisis in rook op.

Greta waarschuwde al

Ik hoop dat die rook van Hugo zwaar wordt belast als in 2027 ook hij als belastbaar burger gaat betalen voor de uitstoot van zijn broeikasgas. Dat geld gaat dan naar de EU-kas in Brussel naast de hoge belastingen voor onze eigen Schatkist in Den Haag. Vanaf 2027 gaan we betalen voor broeikasgassen, voor de stikstof, voor de NO2, voor de gebakken lucht die we met ons allen veroorzaken door de delfstoffen van Moeder Aarde af te fikken. Het is maar hoe je het onzichtbare ‘luchtje’ wil noemen. Het is net een virus, je ziet het niet maar toch vernietigen wij daarmee “ons klimaat.” How dare you, zei Greta, een meisje dat op puberleeftijd werd misbruikt door klimaatalarmisten en een podium kreeg voor de hele globe. Gefinancierd door de elites die hun ideologische plannen op de Bilderbergconferenties en aan de VN/WEF-klimaattafels hebben bewierookt.

Woningbouwcrisis in kwadraat

Nu het er op aan komt om onze aardkloot te behoeden voor het wegsmelten uit het heelal is het zaak dat we ons wat minder vermenigvuldigen. Echter belooft Hugo ons polderlandje vol te bouwen met beton en asfalt waardoor er nauwelijks landbouwgrond overblijft waarop de boeren voor onze voedselvoorziening kunnen zorgen. Dit gaat Hugo niet lukken durf ik nu al te beweren. De tijdgeest werkt tegen hem. Je zou het niet kunnen bedenken maar Hugo wel, hij heeft namelijk bedacht om voor de huurders van woningbouwcoöperaties een prijsplafond in te voeren. Net als Rob Jetten dat deed voor onze energierekening. Daardoor zal de huurprijs van ruim 300.000 woningen dalen met gemiddeld 190 euro per maand. Dat lijkt gunstig voor de huurders maar is een dolksteek in de rug van investeerders. Deze waren al geraakt door de stikstofcrisis waardoor investeringen in de woningbouw al met 25% zijn afgenomen. Tegelijk is de rente aan het stijgen waardoor de financiering van woningbouwprojecten in gedrang komt. Tel daarbij op de verplichting voor verhuurders om te investeren in verduurzaming, want vanaf 2030 mogen woningen met een slecht energielabel niet meer verhuurd worden. Zie hier een woningbouwcrisis in kwadraat.

Tegeltjeswijsheden

Daar kunnen we de immigratiecrisis aan vast koppelen want doorstromen wordt onmogelijk. Uitgekochte boeren kunnen beter Europees subsidiegeld aanvragen voor het bouwen van vluchtelingenkampen naar Turks model. Volgens Hugo, Mark, Kaag en Eric van der Burg is er plek zat. Dit zijn de ministers die het contact met de bevolking zijn verloren. Ze hebben meer oog op de ideologische Agenda 2030. Ze lachen mij uit met mijn zakagenda van 3 euro 50 waar ik afspraken in noteer voor wat oudjes die ik help met hun belastingaangifte. Die ik voorzichtig bijpraat over het vernietigende beleid van “ons” Kabinet waardoor hun reserves worden aangetast die ze al aanbreken voor de eigen bijdrage op de zorgnota’s. Soms vergeet ik dat ik tot dezelfde doelgroep behoor die onze regering op het oog heeft om compleet uit te kleden. Mijn geklets geeft hun een gevoel van verbinding en levert leuke reacties op van tachtigplussers die de wijsheid in pacht hebben. Onlangs zei iemand tegen mij onder verwijzing naar zijn favoriete Boeddha tegeltjeswijsheden: “Blijf niet hangen in het verleden, vlucht niet in de toekomst, maar concentreer je op het heden.” Exact! Daarom wens ik alle lezers hier fijne feestdagen. Na de kerst nog één keer een column hier. Daarna vlucht ik in de toekomst.

GW

18 reacties

 1. Bedankt Gerrit, je bent een interessante man en ik wens je het beste na dit biflatie avontuur. Ik lees al jaren je artikelen en frons wat bij de comments maar ook hier staan af en toe goede reacties tussen. Een leuke website om eens te bezoeken is electroverse.co mbt GSM, grand solar minimum.

  Voor nu fijne dagen gewenst en ik kijk uit naar je laatste column!

  1. En dat geeft de armoedige staat van de intelligentie van onze bestuurders aan. Men roeptoetert zonder onderbouwing. Wil je zo’n maatregel nemen, moet er dus direct een wetswijziging bij.

   Helaas is men vooral druk in overleg met imagocoaches en marketeers om de schade te beperken van het geroeptoeter. Een diepere laag is er niet, lijkt het.

 2. Bedankt, Gerrit, voor je onstuitbare babbelbox op Biflatie, sinds Piet Pineut ‘still going strong’.
  Gelukkig slechts virtueel en vluchtig, zodat niet de halve Amazone moest worden gekapt om je van papier te voorzien.
  Eén hack, storing of druk op de knop en alle moeite is spoorloos verdwenen.

  Wijsheden over ‘verleden, heden en toekomst’ hebben alleen waarde als we er in het heden metterdaad voor zorgen dat de onvoorstelbare horror en barbarij uit het verleden niet (weer) onze toekomst worden.

  In die zin wens ik jou en iedereen nieuwe inzichten en een nieuw elan.

 3. Een overzicht van kunstmatige crisissen die NL overheid veroorzaakt:

  1.Woon crisis
  2. Stikstof crisis
  3. Co2 crisis
  4. Toeslagen crisis
  5. Klimaat crisis
  6. Gender crisis
  7. Water crisis
  8. Vluchtelingen crisis
  9. Corona crisis
  10. Politieke crisis
  11.Koopkracht crisis
  12. Zorg crisis
  13. Aarbevings schade crisis Groningen
  14. Jeugdzorg crisis
  15. Pensioen crisis
  16. Corruptie crisis

  Ik zal er vast wel een paar vergeten zijn. De huidige politieke klasse blinken uit
  in vriendjes politiek, inkompetentie en openlijke korruptie. Ze denken er gewoon mee weg te komen omdat meeste mensen niet eens doorhebben hoe
  zeer ze beroofd gaan worden. Klimaat is perfecte manier om allerlei onzinnige
  maatregelen door te drukken waardoor de burger angst wordt aangejaagd dat het echt noodzakelijk is. Het zijn gewoon neo kommunisten enkel mooi verpakt in hun 17 mooie sgd communistisch doelen. Ben benieuwd wanneer ze met genocide beginnen want de kommunisten kunnen geweldige propaganda maken maar voor de rest zijn het erbarmelijke prutsers ze kunnen echt niets zonder hulp van de belastingbetaler.

  Nog wat nieuws over de gifprik:

  U.S. Doctors warn the world to stop taking the Covid Vaccines, they are toxic, lethal, ineffective and must be stopped. They damage the brain, heart, liver, bone marrow, fetus, causing all sorts of harm in the body. CDC, FDA misinformation causing death and injury.
  Dec 2022

  German Doctors warns that all mRNA vaccines are dangerous and are going to threaten life. WHO plans on using mRNA for all vaccination on Earth. This cannot be allowed to happen. Every injected mRNA vaccine will cause severe damage in our body.

  Goede kerst toegewenst en een voorspoedig 2022

 4. “…zelfs een avondklok werden gretig door de angstige bevolking geaccepteerd…”

  Dit is slechts jouw perceptie van de werkelijkheid, Gerrit. Angst is een slechte raadgever. Gezond verstand lag hieraan ten grondslag, want als je elkaar niet ontmoet, kun je elkaar niet besmetten. Een tijdelijke, zeer ingrijpende en onwenselijke maatregel met effect.

  De huidige besmettingsaantallen in China zonder beperkingen laten zien hoe het gierend uit de bocht had kunnen vliegen. NB dealt men in China nu met de milder geëvolueerde variant.

 5. Laurie het blijft een ongekende hoax deze griep hoe is het toch mogelijk dat
  in Afrika geen honderden miljoenen mensen zijn overleden want ze zijn voor
  de grote meerderheid niet gevaxed met de gifspuit! Het was niets anders dan
  een gecoordineerde actie van de globalisten Who, Wef, centrale banken etc, die deze nep griep gebruikt hebben om onwaarschijnlijke hoeveelheden geld te creeren om hun banken “te redden”, alles was nep aan deze griep hoax. Er is niets wat ze niet hebben gelogen. Maar van mag je de 6 booster nemen natuurlijk.

  1. Dag Laurie : En wat je van het verbod van de (binnen 3 dagen na begin ziekte) uitstekend werkende ivermectine en hydroxychloroquine ? Eenvoudig te maken medicijnen die al een superreputatie hadden sinds 50+ jaar ! Kompléte WAANZIN !

   In India en Japan hebben ze op een gegeven moment gewoon làk gehad aan dat verbod en de covid19-ziektegevallen implodeerden onmiddellijk exponentieel !

   Kijk, wanneer je de (goedkope !) oplossing ineens illegaal maakt wéét je dat het een PLANdemie betreft !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: