Worden complottheorieën werkelijkheid, of gaan de WEF-papers ook in de doofpot

In het kader van “The Great Reset” heb ik de Agenda 2030 van het WEF regelmatig aangehaald in mijn columns. De voorzitter van die elitaire club, Klaus Schwab, heeft in zijn boek “COVID-19: The Great Reset” voorgesteld om de coronapandemie aan te grijpen voor hervorming van de mondiale economie. Spreekt hier een vertegenwoordiger van de Nieuwe Wereld Orde?

WEF

Klaus Schwab is 83 dus zal iemand anders zich moeten opwerpen als redder van de wereld en zijn bevolking. Het gaat niet alleen om het welzijn van de mens maar toevallig staat ook het klimaat centraal vanwege de opwarming van onze aardkloot. Grote stukken land verdwijnen onder water als niet snel wordt ingegrepen. Ook zal de samenleving uitgedund worden als geen strenge maatregelen worden genomen om ‘corona’ onder controle te krijgen. Het WEF vindt het van groot belang dat Big Tech de controle wereldwijd coördineert en dat Big Brother de regie ter hand neemt. Dit is zo ongeveer de denkwijze van het WEF-clubje dat wordt gevormd door de machtigen der aarde. Op de jaarlijkse bijeenkomsten in Davos komen de CEO’s van de grootste bedrijven ter wereld, internationale politici (presidenten, ministers-presidenten e.a.), intellectuelen en journalisten bijeen.

Nieuwe Wereld Orde

Goed beschouwd zien we hier de structuur van een overkoepelende wereldregering. Door de jarenlange globalisering, en opening van landsgrenzen, zijn grote nationale bedrijven uitgegroeid tot machtige, internationaal opererende, multinationals. Om mondiale grootschaligheid extra kracht bij te zetten zijn er overkoepelende gouvernementele en supranationale organisaties opgericht. Bestuurders worden geworven uit de kringen van (ex) CEO’s van multinationale bedrijven en de politiek. Eminente lobbyisten die niet democratisch worden gekozen maar benaderd worden om deel te nemen aan de vergaderingen van het WEF, de mogelijke voorloper van de NWO. Zie hier de vorming van een elitaire wereldregering die zich verheven voelt boven de (democratische) regeringen van de landen die zijn aangesloten bij de VN, de intergouvernementele organisatie die samenwerkt op het gebied van mensenrechten, internationaal recht, mondiale veiligheid, ontwikkeling van de wereldeconomie en wetenschappelijk onderzoek doet naar maatschappelijke ontwikkelingen. De VN is nauw verbonden met het WEF en vormen samen een netwerk met schatrijke personen die vaak eigenaar zijn van multinationale bedrijven. Zie de machtige positie van Big Tech, Big Financials, Big Farma, Big Media(persbureau Reuters e.a.). Kijk ook naar de rol van het IMF en de centrale banken die gecoördineerd opereren op monetair gebied. Met zoveel overkoepelende ‘wereldmacht’ hebben democratische landen nog weinig in de melk te brokkelen. De zogenaamde drijfveer van de NWO is de opwarming van het klimaat en de coronapandemie die moet worden bestreden vanaf hoog niveau. De wil van het volk zou een storende factor kunnen zijn en daarom eisen de machtigen der aarde de alleenheerschappij op. Hun motto: redding van de aarde en de mensheid.

Structuur van mondiale dictatuur

Er ontwikkelt zich een structuur van mondiale dictatuur. De pandemie kwam goed uit. Een angstige bevolking luistert gewillig naar hun leider(s). Bevreesd voor de vernietiging van moeder aarde en de mens. Dit angstbeeld wordt door de mainstream sterk uitvergroot. Via alternatieve (online) mediakanalen horen we tegenstrijdige geluiden die mensen aan het denken zetten. Sommige economen zien de globalisering en vorming van een NWO als een gevaar voor de democratie. De invloed van supranationale organisaties en multinationals is te groot geworden. Ze zuigen het kapitaal via de financiële markten op met hulp van Blackrock en Vanguard. Deze machtige vermogensbeheerders beheren tientallen biljoenen dollars van de elite en via de beurzen vermenigvuldigen ze hun kapitaal. Als de WEF-leden schatrijk zijn en afspraken maken met landelijke politici dan is sprake van belangenverstrengeling. Dienen de aangesloten politici nog wel het volk of volgen ze de instructies van het WEF/VN en andere elitaire clubjes. De democratie is verder weg dan ooit. Er is een surveillancemaatschappij op gang gebracht via de coronatoegangspas. Wat volgt?

Belangenverstrengeling

Door de repressieve coronamaatregelen worden wat mensen wakker. Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen deed onderzoek naar de contacten van Nederlandse politici met het WEF. Is er sprake van belangenverstrengeling? Van Houwelingen stelde schriftelijke vragen en kreeg dit antwoord dat hij via twitter en omroep ON deelde met de NL-bevolking. Hij maakte meer documenten openbaar die stof doen opwaaien. Nu blijkt dat er flinke bedragen uit de Staatskas naar het WEF vloeien. Wil ik even fijntjes wijzen op de stichting SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) die door het WEF is opgericht en gefinancierd wordt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Omdat het idealistisch moet lijken is door de Belastingdienst zelfs een ANBI-status toegekend. Waarom is een stichting van het WEF een Algemeen Nut Beogende Instelling? Via een zijspoor wordt het WEF gefinancierd met Nederlands belastinggeld. Hoe kan het bestaan dat het WEF behalve door het Ministerie van BZ ook indirect via de Belastingdienst wordt gefinancierd. Donateurs van een ANBI mogen giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Misschien een onderzoekje waard voor het onderzoeksteam van Follow The Money. Er worden CEO’s van Nederlandse bedrijven uitgenodigd op de WEF-bijeenkomsten. Naar mijn gevoel voldoet de stichting SDG’s als onderdeel van het WEF niet aan de ANBI-voorwaarden die de Nederlandse Belastingdienst hanteert. Maar ja, mijn gevoel is lichtelijk anders dan de gevoelens van de elitaire regenten. Hoe zou dat komen?

GW

Eén reactie

  1. “Hoe zou dat komen?” Misschien omdat je blijkbaar nog steeds niet weet (of probeert te negeren) dat ‘kikkerland’ een zeer belangrijke draaischijf is voor internationale geldstromen en het faciliteren van belastingomtwijking?

    https://nos.nl/artikel/2410678-pfizer-sluist-15-miljard-dollar-door-nederland-ook-vaccinwinsten

    https://www.nrc.nl/nieuws/2021/09/08/nederlands-ultieme-fiscale-lokkertje-is-niet-meer-maar-fiscalisten-werken-volop-aan-alternatieven-a4057583

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: