Wordt 2022 het jaar van desinformatie en sociale onrust?

fake news
 

Wij Nederlanders staan bekend als mopperkonten, althans zo wordt vaak gezegd. Zijn we echt zo kritisch of zit het in de natuur van nuchtere lagelanders die observerend om zich heen kijken om te weten waar de dijken gerepareerd moeten worden. We hebben geleerd om te vechten tegen het water. We zijn beroemd om de Afsluitdijk, de Deltawerken, het inpolderen en ons polderoverlegmodel tussen overheid en werknemers- en werkgeversorganisaties. Dat was de tijd dat we als autonoom polderlandje geheel zelfstandig onze beslissingen namen. Het sociaal overleg tussen maatschappelijke organisaties heeft Nederland geen windeieren gelegd want er zijn humane sociale contracten afgesloten in vorige decennia. Op de wereldranglijst van welvarende landen deden we goed mee.

Bevolking is ondergeschikt

Helaas zien we de laatste jaren een andere beweging op gang komen die afleid van de binnenlandse aangelegenheden en alles te maken heeft met de globalisering. Het nationale polderoverlegmodel wordt overschaduwd door de overkoepelende besluitvorming van intergouvernementele organisaties zoals de VN, WEF, WHO, IMF, EC, ECB, hier op Biflatie.nl al wel bekend. De samenwerkingsverbanden van nationale regeringen waarbij regeringsleiders en ministers graag ingaan op de uitnodigingen van de grote regisseur het WEF. Gezellig keuvelen met de wereldtop. Kritiekloze volksvertegenwoordigers vergelijken deze bijeenkomsten met een gezellig praatclubje. Intussen worden via mailwisseling en zoomvergaderingen belangrijke afspraken gemaakt tussen het WEF en de nationale departementen. Topambtenaren worden ingeschakeld om de adviezen van het WEF uit te werken tot nota’s van aanbevelingen. Die worden op de vergaderagenda van de Tweede Kamer afgehandeld als zouden ze van levensbelang zijn om de wereld en de volksgezondheid van de ondergang te redden. Het nationaal belang en de lokale bevolking worden ondergeschikt gemaakt aan het globale belang.

Falend management

Ineens staan er urgente zaken van wereldbelang, een klimaatcrisis, een mondiale gezondheidscrisis, een economische crisis in wording en geopolitieke spanningen op de agenda. Het landsbelang krijgt geen aandacht. Wij lagelanders moeten daar begrip voor hebben want klimaat en volksgezondheid zijn van levensbelang. We gaan straks naar de stembus om onze gemeenteraadsleden te kiezen maar we zouden ons moeten afvragen of de Tweede Kamerverkiezingen er nog toe doen. Kamerleden van coalitiepartijen stemmen kritiekloos in met de voorgekookte plannen van dictatoriale regenten die zijn geïndoctrineerd door de globalisering en angstig roepen dat we niet mogen mopperen. We moeten zien te overleven onder regie van de “hoogste legerleiding.” De angst regeert terwijl de regering corrumpeert. Een bekend verschijnsel bij de vorming van grootmachten die slechts één doel nastreven, de absolute macht. Echter zijn er wat dwarse denkers in de westerse samenleving die al 77 jaar niet gewend zijn om in beperking te leven. Nu er coronaversoepelingen aankomen wordt terug gekeken op 2 jaren leven met beperkingen. Was het allemaal nodig? Het managen van een gezondheidscrisis lijkt op velerlei gebied te hebben gefaald.

Desinformatie

De vaccinatiebereidheid nam zienderogen af toen bleek dat vaccinatie tegen het coronavirus veel minder bescherming gaf dan oorspronkelijk was toegezegd. Vaccinatie voorkomt hooguit opname op de IC maar voorkomt geen besmettingen. Door deze desinformatie komt er verzet op gang tegen de aanhoudende vaccinatiedrang van de Minister van VWS die het CTB als gereedschap achter de hand wil houden terwijl vrijwel niemand meer begrijpt op welke manier het CTB de volksgezondheid dient. Ook de Noodwet blijft van kracht terwijl van een pandemie geen sprake is. Intussen rijzen er vragen over de toenemende oversterfte die parallel loopt met het vaccinatieprogramma. Ook de meldingen over de (lange termijn) bijwerkingen van vaccins krijgen geen aandacht in de media terwijl het daarover gonst van de geruchten op sociale media. Merkwaardig dat hardnekkige geruchten door de mainstream media worden afgedaan als desinformatie. Alsof de msm heilig is verklaard. Vooral nu de verzamelde media ‘Big Media’ wordt genoemd en aanschurkt tegen de eliteclub die de wereld gaat verbeteren. De informatie die kritische burgers via onafhankelijke media uitwisselen wordt gecensureerd als zijnde desinformatie. Een kreet die we vaker horen in dit tijdperk van desinformatie waarin de wetten worden voorgeschreven door globalistische organisaties.

Kantelpunt nadert

Oppositie tegen het gezag past niet in een tijd waarin opeenvolgende rampen de noodzaak van een sterk regime rechtvaardigen. In tijden van nood moeten we niet protesteren maar luisteren naar de commando’s van de opperste legerleiding. Die gedachte leeft bij veel mensen die bang zijn geworden door de aanhoudende overheidspropaganda en de opgelegde restricties na leven om erger te voorkomen. We zijn aanbeland in een nieuw tijdperk waarin technologische middelen worden ingezet om de kudde onder controle te houden. De wereldbevolking is hard gegroeid en dat vereist een strakke controle. Hiermee bereikt de globalisering een kantelpunt. De tijd van vrijheid en wetteloosheid van de westerse samenleving is voorbij. Het sociale credit systeem moet z.s.m. worden uitgerold want er wachten spannende tijden.

De twijfel rijst

Kijk naar het fiduciair geldsysteem dat zucht onder een enorme schuldenberg. Zie de spanningen op de financiële markten die een recessie dreigen in te luiden. En zie de spanningen tussen Oost en West waarbij een oorlog onvermijdelijk lijkt. En zie de aangekondigde beperkingen vanwege “ons klimaat.” Is het wel ons klimaat of is het klimaat van een andere wereldorde? Kortom, veel vragen in een tijd van grote verwarring. Verwarring door desinformatie. Laten we daar eens nuchter over nadenken. Waarom mogen ‘vrije’ burgers geen kritiek hebben op beteugelende en niet werkende maatregelen? Waarom mogen de conclusies van onafhankelijke onderzoekers niet als betrouwbaar worden gezien? Het wordt langzaam duidelijk dat er twijfel rijst over de machtsverhoudingen in een verdeelde samenleving. Dat zijn slechte ingrediënten voor een vreedzaam tijdperk die zijn langste tijd heeft gehad.

GW

13 reacties

 1. Waarschijnlijk vooral het jaar van de ontmaskering en de daaruit ontstane chaos. Politiek, economisch, sociaal, ecologisch.
  De leugens en zeepbellen zullen één voor één worden doorgeprikt, net zoals de roze welvaartswolk, waarin velen zich nog veilig voelen.
  Wat is een digitale rush waard, als blijkt dat je elektrische tandenborstel niet werkt zonder stroom?

 2. Gerrit ziet de bui al hangen.

  Het Grote Naderende Onheil druipt er inderdaad overal vanaf.
  Ik kan er ook niks anders van maken, helaas.

  “These are wicked times”, zou ene Shakespeare zeggen …

 3. Maar een supergoed artikel, absoluut.

  De heer Welbergen heeft inmiddels de buitenste 5 of 10 draden van het Wereldwijde Spinnenweb opgemerkt en benoemd.
  Waarmee hij RUIMschoots de Gemiddelde Nederlander overtreft.

  Alleen jammer voor hem dat dit Spinnenweb zo groot is 😉

 4. (ook) Absoluut een nederlandstalig artikel van vandaag dat de moeite van het lezen waard is :

  https://www.xandernieuws.net/algemeen/gaat-het-president-volodymyr-zelensky-lukken-om-alsnog-wo-3-te-veroorzaken/

  Alleen wordt er in gesproken over de “twee volksrepubliekJES Donetsk en Luhansk”, terwijl ieder van deze grondgebieden best wel eens even groot als Nederland zouden kunnen zijn.

  Voor de rest ziet Sander Meijer (=Xandernieuws) net als Gerrit NIET in, dat àchter Poetin, Biden of Trump, Zelenski of Rutte, Macron en de chinese leider (naam even kwijt) enz-enz, er maar één (!) SUPER-Cartel zit. Of Kabbaal, zo gij wilt. (een term die ik persoonlijk prefereer)

  En voor de rest NIET om uw hersenen/voorstellingsvermogen te overbelasten, maar die staatsleiders hoeven dat zelfs zèlf niet te beseffen.
  In tegendeel, het maakt hen er geloofwaardiger door voor de microfoons en de camera’s ; je ziét gewoon dat ze overtuigd zijn van “de Waarheid van “hun” argumenten” die ze naar voren brengen.

  ” l’Art Royal ” oftewel “de Koninklijke Kunst” zoals de Vrijmetselarij dit zo trèffend noemt.
  De Vrijmetselarij ; gebouwd op wèrkelijk waar een py-ra-mi-de van leugens en drogbeelden.
  menselijke utopieën.

  Alleen “de Onzichtbare Top” is slechts “totaal ingewijd in het Grote Spel” hè ?

  Dènkt die “Top” dan, want ook ZIJ wordt op haar beurt ook weer misleid !

  In 1933 kwamen er drie belangrijke nieuwe leiders aan de macht op verschillende continenten : Roosevelt, Churchill en Stalin.
  Twee van hen waren 33e graads vrijmetselaar en ééntje 30e graad, wie wèlke graad had weet ik niet meer zeker maar dat doet er gewoon geen ene HOL toe.

  U moet weten dat de 33e graad de allerhoogste is en waarvan er (momenteel) door de BANK genomen (HOE toepasselijk !) zo’n acht- tot negenduizend van zijn wereldwijd.

 5. Moet u zich voorstellen ; “Israël” heeft Iran nog niet eens aangevallen en China heeft Taïwan (50% wereldwijde chipproductie) nog niet ingelijfd :

  http://theeconomiccollapseblog.com/the-global-energy-crisis-just-escalated-to-an-entirely-new-level-and-this-is-just-the-beginning/

  Afijn, Lenin heeft “Het Wereldwijde Communistische Programma” (gedeeltelijk) verklapt door te zeggen dat “de middenklasse eenvoudig vernietigd kan worden door het aambeeld van de inflatie en de hamer van de belastingen”.

  Ik vrees dat we inmiddels in dat stadium zijn aangekomen.

  Maar goed, Lenin had dan ook “wat” voorkennis hè ?

 6. Let op de financiële markten. Wat mogen we verwachten als beleggers massaal hun stukken verkopen? Beurzen in Europa dalen gemiddeld 3 tot 4 procent kort na opening. Olie- en gasprijzen staan al 6 procent hoger, de edele metalen gaan ook omhoog. Bitcoin daalt met 6 procent. Spannende tijden!

  O ja, Ursula, de powervrouw van de EC, spreekt harde taal. Rusland wordt afgesneden van de financiële markten en geïsoleerd van het Europees betalingsverkeer. Zien we hier een begin van totale chaos?

  Wanneer volgen de cyberaanvallen op onze banken?

 7. Gerrit, misschien ben je nu wel een beetje wakker, maar nog niet helemaal. Dit is geen video game. Het gaat om mensen van vlees en bloed, niet om ‘markten’ of ‘beleggers’. Die hebben hun tijd gehad. Kijken of je het nog steeds ‘spannend’ vindt als ook wij ze zien ‘vliegen’. Want de oorlog blijft beslist niet beperkt tot ‘onze achtertuin’.

 8. Rusland staat er gewoon erg goed voor itt het zgn niet zo vrije westen, de bankruns in Canada gaan gewoon door, in Europa geloven de mensen dat het zo,n vaart niet zal lopen.

  The Russians have positioned themselves grandiosely and are barely holding U.S. bonds.
  https://ticdata.treasury.gov/Publish/mfh.txt

  https://www.statista.com/statistics/1226054/value-of-united-states-treasury-securities-held-by-russia/

  In total, the Russians reportedly still hold $3.9 billion in fixed-income U.S. government securities. That’s nothing. Japan, the largest creditor, holds $1,304 billion in these securities.

  So, if the Americans finally and officially go broke, the Russians are fine. Probably the Russians have even invested the largest gold and silver stocks worldwide. Where else would the money that could have been invested in U.S. bonds be?

  It’s even more ingenious because the Russians are using it to circumvent any global currency reform. In the best case they make their “gold ruble/silver ruble” themselves. And the Americans are then the poorest people in the world.

  No more US bonds, no more US dollar either. It’s as simple as that.

  And the Russians are really smart, nobody noticed and now they are in an optimal position. Vladimir Putin and his people have got it.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: