Wordt Bitcoin (minstens) even belangrijk als goud?

0

Miljardair, professioneel belegger en zowat de succesvolste hefboomfonds manager Paul Tudor Jones denkt zelf dat het een makkie zal blijken. Biflatie schreef reeds over Jones toen deze in mei 2020 reveleerde in bitcoin te beleggen. Je ziet ze niet maar ze zijn er wel! De institutionelen die net als hij in crypto zijn gestapt. Deze markt moet wel vooral (nog) matuurder worden. Alvorens deze big shots in ernst kùnnen investeren. Zij die met miljarden goochelen (nou ja) zoals u en ik met biljetjes van 5 euro. Anders zouden ze in één klap de hele cryptomarkt kunnen corneren, beheersen. En aan wie moeten ze dan te zijner tijd met forse winsten verkopen?

“Want ik is klein en zij zijn groot…

…maar dat duurt niet lang meer”? Bitcoin is ‘slechts’ 180 miljard tegenwaarde in dollar groot. De totale marktkapitalisatie van alle bestaande coins en tokens is ‘maar’ 270 miljard. Bridgewater Associates van de bekende Ray Dalio is wel het grootste private hefboomfonds ter wereld. Met 160 miljard dollar onder beheer. Renaissance Technologies staat op twee met 68 miljard. Tezamen met het derde grootste, Man Group, 62 miljard, bezitten ze al meer dan de hele cryptomarkt. Dat is dan nog peanuts vergeleken met staatsinvesteringsfondsen:

‘Rankings by Total Assets

RankProfileTotal AssetsTypeRegion
1.Norway Government Pension Fund Global$1,186,670,000,000Sovereign Wealth FundEurope
2.China Investment Corporation$940,604,000,000Sovereign Wealth FundAsia
3.Abu Dhabi Investment Authority$579,621,120,000Sovereign Wealth FundMiddle East
4.Kuwait Investment Authority$533,650,000,000Sovereign Wealth FundMiddle East
5.Hong Kong Monetary Authority Investment Portfolio$528,054,000,000Sovereign Wealth FundAsia’

Nieuwe Grote Depressie

BlackRock is dan weer het grootste ‘algemene’ beleggingsfonds ter wereld met (slik) 7,4 biljoén dollar onder beheer. Dat is, inderdaad, 7.400 miljard dollar. Bijna in zijn eentje in staat om de hele goudmarkt op te kopen, van ongeveer 9 biljoen. Of ook: 26 keer alle bestaande cryptomunten. Neen, deze laatste markt is (nog) veel te klein voor de grootste institutionelen om er massaal in te stappen. Maar persoonlijk waren we wel onder de indruk van wat we u onlangs toonden. Robert Kiyosaki van Rich Man Poor Man die maar één remedie ziet voor de gewone burger om zich te wapenen tegen wat komt. Goud, zilver en, ja, ook crypto als defensie tegen de nieuwe Grote Depressie die er aankomt. Want wat de big shots niet echt kunnen net omdat ze te omvangrijk zijn, kunnen u en ondergetekende wel. Als Calimero’s. In een au fond nog Calimeromarkt.

Goud versus crypto

Reed lang geleden (jàren), toonden we u aan dat het niet of goud, of crypto is. Dat dit een nutteloze discussie of afweging is. Dat je integendeel (geen financieel advies!) én goud (en zilver), én digitale munten kunt bezitten. De twee zijn complementair, of tenminste staan ze aan dezelfde zijde. Als defensieve barrière tegen de vloedgolf van funny money, fiatmunten die als een tsunami zal doen overstromen. Deze Atlantikwall zal, in tegenstelling tot de Duitse uit de geschiedenis, vast wel standhouden. Maar of de cryptomarkt dan ook die van de edelmetalen zal overtreffen? Ruwe berekening leert ons dat de hele cryptomarkt (270 miljard dollar tegenwaarde) anno 2020 nog 30 keer kleiner in omvang is. (Tegenover 9.000 miljard). Bitcoin op zichzelf behelst zoals reeds gezegd een tegenwaarde van 180 miljard dollar. Dit betekent dat alleen al BTC maal 50 zou moeten, om de 9 biljoen grote goudmarkt te evenaren. Laat staan overtreffen. Aan afgerond $10.000 op maandag 18 mei 2020 zou bitcoin dan aan $500.000 noteren. Het lijkt een illusie, iets werkelijk onmogelijks en helemaal uitgesloten. O.i., en daarmee treden we Jim Rogers toch bij, zal bitcoin reeds lang daarvoor verboden worden. Wegens té belangrijk, té bedreigend. Voor the powers that be. Tenzij…tenzij die ‘powers’ het veel te druk hebben met de gigantische crisis, superrecessie of nieuwe depressie proberen te counteren?

BTC aan $500.000

Bitcoin aan een half miljoen dollar? Technisch gezien is het helemaal geen onmogelijkheid. Hoe ongelofelijk het ook lijkt. Daarvoor hebben we PlanB tot gids. PlanB, want plan A, dat van overheden alom heeft gefaald. Ieder weldenkend, vooral voorzichzelfdenkend mens zal het daarmee wel eens zijn? Honderdduizend dollar voor één bitcoin in 2021. En dan in latere jaren oplopend tot zelfs een miljoén dollar? PlanB en vele duizenden anderen controleren de prognose rigoureus. Met nog niemand die erin geslaagd is er een speld tussen te krijgen. Techneuten, wiskundigen (zoals PlanB zelf er één is); het is van alle kanten bekeken en bestudeerd, gecontroleerd. En alles ervan lijkt perfect te kloppen. Zelfs de crash van maart 2020 blijkt ingecalculeerd, de koersrichting niet te verstoren…

Current S2F model. Medium.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.