Wordt de dollar weer aan goud gekoppeld ?

goud dollarAfgelopen week werd er in de Amerikaanse politiek opeens weer gesproken over de goudstandaard. De Republikeinen praten tijdens een conventie in Tampa, die volgende week zal plaatsvinden, over het opzetten van een goudcommissie. Deze commissie moet gaan onderzoeken of het haalbaar is om de goudstandaard wederom in te voeren. In dat geval zal er een koppeling komen tussen de Amerikaanse dollar en goud. De waarde van de dollar zal dan afhankelijk zijn van de goudvoorraad.

Lees verder en bekijk de video op Goudvergelijken.nl

10 reacties

 1. Als de Chinezen hun munt aan goud koppelen, zullen de Amerikanen wel moeten. De Chinezen kopen veel goud, en de Chinese mijnbouw levert ook veel goud. De officiele cijfers zijn onbetrouwbaar, zoals nagenoeg alle officiele cijfers uit China. De dollar als wereldreservemunt verliest terrein. Ook wordt de dollar in rap tempo minder waard. Zodra de dollar als reservemunt wordt gedumpt omdat er een beter (op goudstandaard gebaseerd) alternatief is, komen al die dollars thuis, en klapt de VS.

  Aan de andere kant, het goud is geleast aan banken en die hebben dat doorverkocht. De fysieke variant komt nooit meer terug bij de FED. En de laatste audit was geloof ik 40 jaar geleden.

  En een fiat munt gebaseerd op een fictieve goudvoorraad….

  Ach laat maar.

 2. Dit zullen de politici nooit uit zichzelf doorvoeren. Zij zijn veel te veel verslaafd aan het makkelijke geld om hun leuke projectjes te financieren. De Americanen hebben deze kans verkeken door niet op Ron Paul te stemmen. In Nederland hebben we ook een echte partij die opkomt voor de vrijheid van de mens. De libertarische partij.

 3. @houtskool : de laatste serieuze Fed-audit geschiedde volgens Daniel Norcini onder Eisenhouwer, dus zelfs nog langer dan je ’40 jaar geleden’ …

  http://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2012/8/25_Absolutely_Stunning_Development_In_The_Gold_%26_Silver_Markets.html

  En de VS koppelden hun dollar los van het goud op 15 aug 1971, onder Nixon.
  Het ging om een ’tijdelijke’ loskoppeling zo beweerde die K-marionet.
  Feitelijk moesten er gigantische hoeveelheden dollars worden bijgecreëerd om de Viëtnam-oorlog te kunnen blijven financieren.
  Afijn, ik stop hier, want anders blijf ik aan het typen-gn-gnnn…

  @rob : je mini-doc slaat de spijker op z’n kop …

 4. KTM: als ze nu de goudstandaard weer gaan invoeren in the States worden alle tegoeden gedecimeerd, oftewel, de komma schuift gewoon een plaatsje op. En wat China doet met het opkopen van goud is een economische oorlog die z’n weerga niet zal kennen. Er breken van alle kanten interessante maar ook bange tijden aan.

 5. @4 ktm, klopt. Het hele goud/zilver verhaaltje stinkt als een natte sok, overal. Fiat-vijand nummer 1 en 2. Niemand weet hoe of wanneer, maar de PM’s gaan m.i. weer een belangrijke plek opeisen.

  @5 cynicus, de Chinezen wachten op verdere ontwaarding van de dollar (voor zover dat nog mogelijk is 😮 ) en komen met een goudstandaard. En dat is wel een shtf momentje ja….

 6. @5&6 : Het èchte enge is dat China sinds 4 jaar goudproducent nr 1 wereldwijd is, zodat ze maar hooguit 10 jaar of zo hoeven te delven (en niks te verkopen), om hun Rmnbi wereldwijd (en waarschijnlijk definitief) met goud te kunnen ‘backen’.

  De Chinezen zien dus duidelijk op korte termijn ‘iets’ aankomen.

  Een grootschalig militair konflikt bedoel ik natuurlijk.

  Er op of er onder dus.

  Want de overwinnaar neemt anders de exploitatie van de Chinese mijnen wel over, hè ?

  Lijkt me logisch.

 7. het is toch frappant as je op de chinese bankbiljetten kijkt wie prijkt daar nog altijd trots op ? Juist ja die massa moordenaar Mao.

  Maar het vreemdste vind ik nog altijd en niet te begrijpen, nou ja ik begrijp het wel uiteraard, dat onze westerse pers er nooit een woord aan vuil maakt of verontwaardigd is.

  Nu zouden de oosterburen op hun euro biljetje eens een foto van een lachende Adolf moeten plakken, nou dan heb je de poppen aan het dansen. Typische selectieve verontwaardiging van onze schijnheilige pers.

  Dan komen al die joodse platformen ineens in actie, ik bedoel maar het is zo hypocriet

 8. @cynicus (..!) :

  Ik wilde nog even een aanvulling geven, die slechts aan weinigen besteed is vrees ik.

  Kijk, je kunt naties of continenten veroveren via de militaire of de (centraal !) bancaire weg.

  Simpel.

  Wij, de ‘goy’ , is aangeleerd om naar de militaire versie te kijken. Daarom blijven we ook zo ongesgoold, hè ?
  Omdat we in door ‘hen’ afgeperkte kadertjes blijven denken.

  Zo niet ondergetekende.
  U weet wel, die autodidacte lastpost die alles beter dan de anderen denk te weten dus.
  ( vandaar dat arrogantie en sarcasme mijn slechtste eigenschappen zijn )

  Waar was ik ?
  O ja, wat ik dus wilde zeggen is dat :
  – Europa (uiterlijk in 1816 / overname BoE nèt na en [u]mbv[/u] ‘Waterloo’) ;
  – VS ( uiterlijk in 1913 / Fed-geboorte / 3e poging) ;
  – Rusland ( na 1917 )(na een eerste poging in 1905) :
  – en China in 1948

  ALLEN ROTHSCHILD-GECONTROLEERDE CB’s hebben gekregen, zodat, en nu komt het … tatàààà :
  àlle militaire conflicten sinds grofweg WO2 pùùr kunstmatig gecreërde, gecontroleerde en geplande ‘ tango’s ‘ waren die de Rotthen Truth, te weten dat er al lang één enkele leidende partij wereldwijd was, moest helpen te verbergen.

  … èn natuurlijk de steeds uitdijende wereldwijde hegemonie van Rotthen Child hielp te consolideren.

  ‘[u]Alles[/u]’ wat er sindsdien (WO2) aan [u]grootschalige conflicten is geweest[/u], is daarom een even vermijdbaar als dodelijk ’toneelstuk’ geweest, opgevoerd door één enkele Rotthen familie, en natuurlijk nog door enkele tientallen (vaak ingetrouwde) ‘satelliet-banken’ (families).

  Aan ons was, is en zal het zijn onze doden in de familie te herdenken en bloemen te leggen bij een monument.

  U ziet dat er ons toch nog [u]iets[/u] wordt gegund.

  Niet om ijdel te doen, maar ook bijvoorbeeld de ’top’ van de AIVD heeft dit totààl niet door, maar daartoe zijn het ook Zio-zwaffelaartjes, hè ? Precies : om maar druk bezig te blijven met het rondrennen op een aan hen (R-)toegeworpen stukje van ‘The Rotthen Puzzle’ , hè ?

  Ma-ra-thon-ne-tjes hebben ze er al op gelopen; eigenlijk vanf het moment dat ze door de OSS werden gesticht ; voor WO2 waren het namelijk eerder veredelde boswachters van Paleis het Loo hi-hi …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: