Wordt de vierde Amerikaanse Corona stimulus uitkering permanent?

De Amerikaanse Staat en samenleving, eeuwenlang het symbool van het Kapitalisme… Gaat net deze regering, van Democraten onder Joe Biden, haar burgers permanent financieel ondersteunen? Alles onder het vaan van de Economie recht te houden (of terug op het rechte pad te krijgen…)  Geen gezeik, iedereen rijk? Wel indien het afhangt van alvast 21 Amerikaanse senatoren.

´We, the People,…´

Volksvertegenwoordigers, zoals de term het zelf inhoudt, vertegenwoordigen het Volk (als alles goed zit en in de ideale wereld toch). Nu, dat Volk werd recent ondervraagd en wat blijkt? Cnbc.com

´A recent poll from Data for Progress found 65% of Americans are in favor of payments of $2,000 per month for the duration of the pandemic. Some political leaders agree.´

2000 Dollar per maand. Levenslang

Ik denk dat ik maar eens verhuis naar de States. Je leven lang 2000 dollar per maand, gratis en voor niks. Er links en rechts nog wat bij doen en je leidt een aardig leventje, dunkt me? Nou ja, indien de bevraging representatief was zoals dat hoort, denkt alvast 65 procent van alle Amerikanen dit ook. ´Je leven lang´ zeg ik wel, want die Corona/COVID-19 pandemie? Die gaat nooit meer weg. Corona 4EVER = Money 4EVER. Wat u?

Permanente uitkeringen

Even samenvatten wat een Amerikaanse burger ondertussen mocht ontvangen van zijn overheid: ´The U.S. government has issued three direct payments to Americans since the Covid-19 pandemic began. That included up to $1,200 per individual through the CARES Act authorized by Congress one year ago, followed by payments of $600 per person that were approved in December. Now, the government is in the process of sending out $1,400 payments.´ En nu vraagt een aantal senatoren, 21 in totaal zelfs, president Bidem om ´recurring direct payments´. Terugkerende directe betalingen aan alle burgers. Dat betekent permanente financiële uitkeringen. Leest u hun brief aan de president zelf, als u mij niet gelooft…

Blame it on Corona

De Amerikanen willen het, en de overheid eigenlijk ook! Misschien nog niet officieel, maar zeg nu zelf: dit is toch een prachtig excuus om te blijven verzonnen dollars in de economie te pompen? Wat zij sowieso al jaren doet, maar dan kan het onder de dekmantel: blame it on Corona, right? In 2000 schreef Biflatie het al: Corona kan wel eens het perfecte excuus worden. We dachten toen aan bedrijven, die alles wat tevoren onder de mat geveegd moest worden, helemaal schoon en wit en blank getoond kan worden. In de zin van ´jaja, maar dat komt door Corona, weet u´. Slechts bedrijfsresultaten, foute beslissingen bij het investeren, financiële tegevallers et al. Toen konden we nog niet vermoeden dat het tevens overheden de perfecte smoes kan verschaffen. Alle burgers permanent financieel gesteund (´onderhouden´) door de overheid. Stel u voor. We zien ´t er nog van komen! En dat in wat ooit het symbool van het Kapitalisme was. De Amerikaanse adelaar? ´t Is een mus geworden. Die leeft ook van wat de staat…pardon: straat haar biedt.

En het wordt nog gekker wanneer je weet dan ook alvast 159 economen het ermee eens zijn en zelfs voorstellen: iedereen permanent aan de staatshulp…!

5 reacties

 1. Antwoord kopvraag: YES! En niet alleen in Amerika. De laatste fase in het terminale (eind)stadium is aangebroken: helikoptergeld!

 2. Helemaal eens met PJ.
  Ach, wat maakt het toch uit. De PC is heel geduldig bij het onbeperkt creëren van dollars of pleuro,s. Schulden? Wat zijn dat? Die schuiven we gewoon voor ons uit en als de CBDC komt vanuit de FED / ECB dan laten ze die toch betalen door het volk.
  Welk volk?
  Oh ja, die 500.000.000 die als slaaf mogen werken voor een hap brood en water.
  Zo simpel is het toch.

 3. Kapitalisme en democratie is dood . Lang leve het technocratische Communisme. Allemaal totaal afhankelijk van de staat ! Iedereen een basisinkomen en You will own nothing and be Happy ! Of moet het zijn WE will Own you ! And you will be happy !!!

 4. Aan alles wat je van overheden krijgt hangt een prijskaartje. totale controle en afhankelijkheid.
  Achter ieder voorstel van de overheid wat gepromoot wordt als zijnde ‘goed, makkelijk. handig voor de burger, zitten grotere belangen en voordelen die daar vaak haaks op staan en helemaal niet zo prettig is voor de burger.
  Kijken we even terug in de tijd met het afschaffen van het loonzakje op het einde van de week.
  Iedereen moest ’n bankrekening hebben en de girobetaalkaart en betaalcheque kwam tevoorschijn.
  Daarna de de betaalpas en vervolgens de pinpas. En straks waarschijnlijk de crypto.
  Het is de lange weg naar het afschaffen van het contante geld.
  Uiteindelijk gaat het om controle over de burger.
  En de meesten vinden het allemaal prachtig.

  1. Ja precies ! Alles begint heel sneaky en wordt geleidelijk ingevoerd. Alles gaat stap voor stap. Kijk maar naar mondkapjes en avondklok. Alles wordt gekoppeld in de cloud en aan de cloud. Door crypto en dus digitale betalingen kunnen en weten ze alles van je ! Einde privacy !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: