Wordt Ethereum (ETH) de nieuwe bitcoin?/´Beste munten voor 2021´

Er bestaat een theorie dat wanneer alle bitcoins ´op´ zijn, verkocht aan onwaarschijnlijke koersen, beleggers zich wel eens tot de nummer twee kunnen richten. Dat is dan Ethereum, ETH als trading symbool en ether is de feitelijke maar weinig gebruikte naam van de munt. De Ethereum blockchain is waar de overgrote meerderheid van smart contracts en d´apps op gebouwd wordt. Gedecentraliseerde applicaties, zonder centrale autoriteit dus of censuur. De munt behaalde trouwens net een nieuw all time hoogtepunt van 1400 dollar. Het netwerk kreeg een belangrijke upgrade einde 2020, waardoor het aanzienlijk sneller en veiliger werd. Volgens de TA, technische analyse van Fibonacci, liggen naar de upside 1477 en vervolgens 1633 dollar in het verschiet. ´Naar beneden is er steun aan 1350 dollar.´ Maar dat was eergisteren, 19 januari 2021. Twee dagen later is de hele cryptomarkt alweer bezig aan een flinke correctie. 

Nog weinig ethereum te koop

Interessant om weten is echter dat er nog slecht 22 procent aan ETH in de markt staat! De rest is naar private wallets gehaald, ontoegankelijk wegens verloren paswoorden en sleutels, zit vast in DeFi projecten of wordt gewoon niet meer verkocht. Hodlers, zij die kopen-en-houden, weet u wel. Men spreekt nu al over een Ethereum liquidity crisis. We schrijven 21 januari 2021 en alle koersen kleuren nu rood. Nochtans is de mate van greed, hebzucht in de markt wat bitcoin – nog vaak de Gids – betreft nog steeds hoog. Niet meer extreem zoals de laatste dagen en weken, maar toch. Om bij te kopen ziet ondergetekende liever wat meer pessimisme in de markt:

´Historical Values

Now Greed 75
Yesterday Extreme Greed 78
Last week Extreme Greed 83
Last month Extreme Greed 88´

Beste risico versus beloning

Adviseur in digitale waarden en blockchain Fundstrat Global Advisors LLC. geeft een koersdoel voor ETH af van – houd u vast – 10.500 dollar! Dat is de huidige koers nog eens meer dan maal 8. We vernemen het van´asset strategist of Fundstrat, David Grider, who wrote, Ether is “the best risk/reward investment play in crypto.”´
 

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.