Wordt EU-Greendeal de splijtzwam voor Europese Unie?

Op 14 juli 2021 presenteerde de Europese Commissie een enorm pakket aan maatregelen  met de frisse naam ‘Fit for 55’. Niet dat ik overal wat achter zoek, maar de presentatie viel wel op een “goed” moment. Toevallig had het langdurig geregend in een groot heuvelachtig gebied in een aantal EU-lidstaten. Een record hoeveelheid hemelwater baande zich een verwoestende weg langs de heuvels op zoek naar de lage landen. De materiële schade is ongekend groot en het verlies aan mensenlevens is onbeschrijflijk. Als op zo’n moment de lang verwachte klimaatplannen van de EU worden gepresenteerd dan wordt deze ramp direct gelinkt aan de opwarming van het klimaat, met de mens als grote schuldige.

Klimaatlobby

14 Juli was toevallig ook de Franse nationale feestdag. Ze vierden de bestorming van de Bastille waarmee in 1789 de Franse Revolutie begon. Zal de datum 14 juli bewust zijn gekozen door onze Frans Timmermans en zijn kabinetschef Diederik Samson? Zodat de feestvierende Fransen zich niet direct massaal storten op de financieel desastreuze klimaatplannen. Desastreus voor de economie, voor de gele hesjes en de rest van de massale onderlaag van de Franse bevolking. ‘Fit for 55’ moet de redding betekenen van onze planeet, althans zo is de gedachte van klimaatidealisten op onze aardkloot, zeg ik dan weer oneerbiedig. We zijn het toch zelf die de leefbaarheid op aarde hebben verkloot? Zo roepen tenminste de klimaatalarmisten met de wetenschappelijke rapporten in hun hand. Nu ben ik van oorsprong nogal kritisch, vooral wanneer hoog opgeleide geleerden hun theorieën weten te implementeren in repressieve wetgeving. Wetenschappelijke studies worden meestal gefinancierd door de opdrachtgevers en dat is vaak de overheid met hun lobbyisten.

Frans en Diederik

Gelukkig bestaan er ook studies die worden verricht door onafhankelijke wetenschappers. Hun bevindingen wijken vaak af van de gepresenteerde modellen van de gevestigde wetenschap. Om die reden worden de alternatieve theorieën van ongebonden wetenschappers vaak afgedaan als onjuist. Klein duimpje tegenover de reus. Als je de publicaties leest op bijvoorbeeld Climategate.nl krijg je nogal andere gevoelens die in strijd zijn met het mainstream klimaatdenken. Als onafhankelijke burger op gevorderde leeftijd heb ik geleerd om ook het tegengeluid aan te horen, met enige scepsis tegenover de gevestigde theorieën. Heb mezelf nooit verbonden aan politieke partijen vanwege de intriges en constante dwalingen die er achter de coulissen plaatsvinden. Heb sinds de opkomst van het globalisme behoorlijke twijfel gekregen in de oprechtheid van onze (vaderlandse) politici die graag een stapje hogerop willen sinds we deel uitmaken van de EU. Frans T. en knecht Diederik S. zijn een mooi voorbeeld. Ondersteund door een koor aan hoog opgeleide ambtenaren die voor hun de juridische kastanjes uit het vuur halen. Allen gesteund door hetzelfde ideaal, de wereld verbeteren en te beginnen bij onszelf. Met dit statement proberen Frans en Diederik hun dure klimaatplannen er bij de Europese burgers door te krijgen.

Groen en ‘vrij van zonde’

Echter wordt vergeten dat de oorspronkelijke gedachte van het gezegde “verbeter de wereld en begin bij jezelf,” betrekking heeft op het innerlijk van de mens, dus niet op het materiële denkniveau. Om zelf ‘vrij van zonde’ te zijn betekent m.i. dat je puur je eigen geest moet reinigen van zonde en niet dat je afstand moet doen van persoonlijke bezittingen. Dit gezegde wordt te pas en te onpas gebezigd door groene politici om de klimaatagenda er door te drukken. Alsof we als mens in de westerse samenleving, die we na vele jaren hard werken hebben opgebouwd, niet deugen. De kostbare plannen van Frans en Diederik zijn een regelrechte aanslag op de portemonnee van hardwerkende burgers, en gepensioneerden die momenteel interen op hun pensioenen die al 11 jaren achter blijven bij de loonontwikkeling. Pensioenfondsen zijn onder politieke druk groen gaan beleggen en nemen dus genoegen met een lager rendement.

Heftige weerstand

Het zal duidelijk zijn dat mijn betoog enige bezorgdheid oproept over de toekomst van onze natie die zoals gewoonlijk in de Europese politiek voorop loopt bij het verbeteren van de wereld. Een wereld waarop 7,7 miljard mensen bivakkeren, waarvan de meesten in landen die zich minder druk maken om hun CO2 uitstoot. In een eerder commentaartje hier op Biflatie.nl heb ik mij afgevraagd of EU-commissaris Frans Timmermans ook de landen met de grootste uitstoot heeft benaderd om gelijk op met de Europese klimaatplannen mee te doen? Waarom zou Europa als eerste z’n economie moeten vernietigen en daarmee China en India in de kaart spelen. Ben ook zeer benieuwd hoe de klimaatplannen worden ontvangen door de verschillende EU-lidstaten. De eerste berichten duiden op behoorlijke weerstand. Zou de Greendeal dan toch de EU uit elkaar drijven? De lezersreacties in de media zijn heftiger dan ooit. Dit gaat nog een dingetje worden. Als verontruste burger ben ik  benieuwd naar het tegengeluid.

WEF en VN

Jammer dat de kritiek van onafhankelijke wetenschappers op sociale media en diverse Youtubekanalen zomaar worden verwijderd door de private eigenaren. De publicaties komen dan niet overeen met hun richtlijnen. Het vrije woord op internet wordt gecensureerd. Jammer dat Big Tech eigenaar is van alle sociale media. Jammer dat de meeste eigenaren van Big Tech lid zijn van de club van Klaus Schwab. Jammer dat veel politici ook aanhangers zijn van diezelfde club. Jammer dat ik telkens weer eindig in mijn columns bij het elite clubje van het WEF en VN. Komt door mijn manier van denken. Niet al te goed gelovig en een gezond wantrouwen t.o.v. beleidsmakers die zich graag associëren met elitaire globalisten.

Retour afzender

De globalisten die onze globe hebben veranderd in een opgejaagd proces van wereldwijde economische en politieke integratie, waarbij productielijnen over de wereld werden gespreid door de informatie- en communicatietechnologie en door internationale handel. Waarbij lage-lonen-landen met primitieve kolencentrales met de grootste CO2 uitstoot goedkoop leveren aan de westerse democratieën. O ja, wat zei Frans Timmermans nog meer? Dat de invoer uit China en India moet worden afgeremd met hogere importheffingen. Oké, de elitaire globalisten hebben dus verkeerd gehandeld dus niet wij onnozele burgers. Waarom wordt dan toch de rekening geadresseerd aan ons? Ik plak een sticker op mijn brievenbus met de tekst dat alle brieven in groene envelop retour afzender gaan. Ik vrees dat de postbode kleurenblind is want eenzelfde sticker met de tekst “geen blauwe brieven s.v.p.” wordt ook genegeerd.

GW

16 reacties

 1. Een paar puntjes die mij dwars zitten wil ik hier nog even noemen. Goed om daarmee een discussie op gang te brengen:

  1. Indien het aandeel van de mens in de opwarming van het klimaat minimaal is waarom dan deze grootse plannen?

  2. Als de meerderheid van de bevolking niet bereid is om een financieel offer te brengen en de meerderheid van de Tweede Kamer instemt met de EU-Greendeal dan wordt de democratie buitenspel gezet en vertoeven we in een technocratie. Correct?

  3. Voor de bestrijding van covid-19 is door het parlement een noodwet goed gekeurd en heeft men ingestemd met de lockdownmaatregelen. Is een klimaatlockdown denkbaar om de CO2 uitstoot te beperken?

  4. Zullen na Hongarije meer lidstaten volgen die de Greendeal afwijzen?

  1. @GW:

   1. Sinds VN Rio 1992 een gepasseerd station: “De internationale gemeenschap is verantwoordelijk” (door alle lidstaten, dus ook NL en België, ondertekend)

   2. NL kent een parlementaire democratie (net evenredige politieke vertegenwoordiging). Zonder directe inspraak van het volk.

   3. Waarom niet? Alles hangt met elkaar samen.

   4. Natuurlijk. Iedereen wil best een betere wereld, maar de prijs ervoor willen we niet betalen. Dat dragen we liever over aan toekomstige generaties.

   1. Punt 4. Klopt, alles heeft een prijs.

    De mensheid heeft economische groei nodig omdat mondiaal de bevolking groeit. Daarvoor hebben onze monetaire beleidsmakers het fiat geldsysteem ontworpen om op die manier geld, of beter gezegd krediet, via de banken te creëren. Daarmee wordt meer geld in de economie gepompt. De schuldenberg heeft inmiddels een gevaarlijke grens overschreden en zal weldra met donderend geraas veel huizen onder water zetten. De huidige overstromingsgolf is ook de prijs die we betalen door te bouwen op riskante plaatsen langs rivierbeddingen. We willen wonen op de mooiste plekjes. Door schade en schande worden we wijzer.

    De technologische ontwikkeling staat ook niet stil. Brandstofmotoren zijn bijvoorbeeld veel schoner en zuiniger dan 10 jaar geleden. Ook de milieumaatregelen werpen hun vruchten af. Het kost enige tijd en gaat volgens de weg van de geleidelijkheid. De mens zal altijd willen werken aan een betere wereld maar kan het tempo niet versnellen om puur economische redenen. Echter worden we nu geregeerd door globalisten die zich opwerpen als wereldverbeteraars. Machthebbers denken op een ander niveau dan de poppetjes in de straat en denken met repressieve maatregelen de globe te kunnen redden. Twee idealisten van de EC schieten te hulp met onuitvoerbare onbetaalbare plannen en geven daarmee aan ver boven de werkelijkheid in de samenleving te staan.

    De geschiedenis heeft telkens opnieuw aangetoond dat centrale macht te ver af staat van de bevolking. Hoe groter het rijk(EU), hoe bloediger de revolutie. Kortom, het globalisme is over de top. Het versneld uitvoeren van de Agenda 2030 zal tot paniek leiden onder de massa. Zie de toenemende protesten in Frankrijk en andere EU-lidstaten tegen de afdwingende vaccinatieprogramma’s. Straks demonstraties tegen de onbetaalbare klimaatplannen. De onvrede stapelt zich op. Als zo meteen een nieuwe krediet annex bankencrisis uitbreekt dan hebben we 3 crises tegelijk, een doemscenario dus. Een gezondheidscrisis, klimaatcrisis en economische crisis wordt ons teveel. Let op, onze generatie(wie zijn dat?) betaalt zo meteen de prijs van de vorige generatie. Zo geven we telkens het stokje door. De lange cyclus van economische groei loopt af.

    1. Eén ding staat als een paal boven water: schade en schande maken de mensheid beslist NIET wijzer.
     We voeren nog steeds dezelfde ‘schijndiscussie’ met dezelfde selectieve schijnargumenten als 30/40 jaar geleden.
     De stand tussen WELLES en NIETES is na eindeloze verlengingen nog steeds onbeslist, maar de bal is intussen een molensteen geworden, waarmee met de beste wil geen beslissende strafschoppenserie meer kan worden genomen. Zullen we dan maar tossen en verder Gods water over Gods akkers laten stromen?

 2. Het zou mij bijzonder verbazen als dit tot een splijtzwam gaat leiden. Aan het plan is jarenlang gewerkt en achter de schermen is e.e.a. reeds lang geregeld. Er zal her en der voor de bühne wat tegengas worden gegeven, the show must go on, de maatregelen worden afgezwakt, dit wordt gezien als een overwinning door de tegenstanders, en de Green controle Hell zal een feit worden. Als je al ziet hoever de predator class heeft kunnen gaan met de corona maatregelen; dit wordt een makkie vrees ik.

  1. Dat de massa de coronamaatregelen heeft geaccepteerd is dat ze er op wat ongemakken na niet echt heeft geleden dankzij alle steunpakketten. Als die er niet waren geweest en de bevolking zou die maatregelen echt in zijn portemonnee of maag voelen dan zou het heel anders liggen. Aan de avondklokrellen is te zien dat er een limiet is wat de bevolking verdraagt.

   We hebben de rekening van de coronamaatregelen nog niet echt gevoeld, die wordt doorgeschoven naar de toekomst. De klimaatmaatregelen zullen in dezelfde toekomst moeten worden opgehoest. Aangezien de klimaatmaatregelen 30 zullen moeten duren, komt er een punt dat alle puinhopen ineens bij elkaar komen waardoor het niet houdbaar zal zijn om de illusie vol te houden dat alles goed gaat. Dat zal het moment zijn dat de burger de rekening gepresenteerd krijgt, alles kwijt raakt, en naar mijn verwachting in opstand komt. De Russen hebben ook decennia lang het communisme geaccepteerd, maar eens kwam hun Minsky moment en donderde alles in elkaar. Bij ons zal het niet anders zijn. Toch wel jammer dat de mesnheid weigert van de geschiedenis te leren.

   1. ” Aangezien de klimaatmaatregelen 30 zullen moeten duren” moet: ” Aangezien de klimaatmaatregelen 30 JAAR zullen moeten duren” zijn.

 3. De klimaattrein dendert door en is niet meer te stoppen. Daar zorgt de elite wel voor en zij zitten zelf op financiële rozen. Het EU- gepeupel betaalt zelf geen belasting, maar blijft gewoon incasseren. Dus zolang het klootjesvolk niet echt in actie komt, gaat alles crescendo!

 4. Deze klimaat plannen ze gaan een vermogen kosten en het ergste is nog
  al die zgn groene energie is echt totaal niet groen. De zgn energie transitie willen ze gaan doen maar de incompetenten hebben geen idee hoeveel olie, gas en kolen ervoor nodig zijn. Waar het om draait is de energie dichtheid. Het was altijd zo dat door de eeuwen heen de technologische vooruitgang ontstond door efficientere energie dus hout, kolen, olie, gas naar uranium. Wind en zonne energie zijn totaal niet energie efficient. Ze hebben er totaal niet over nagedacht hun plannen betekenen verschrikkelijk veel geld voor kleine groep insiders en de massa gaat er straat arm van worden. Echt er zijn niet eens voldoende materialen om enkel Engeland electrisch te laten rijden.
  Dit artikel laat zien dat de klimaat plannen zijn een fantasie dat gaat nooit lukken maar wat een geld wordt er wederom verkwist door de EU SSR. Nooit een overheid zoveel macht geven om andermans geld uit te geven dat is vragen om problemen.

  https://investorintel.com/markets/technology-metals/technology-metals-intel/lithium-by-the-numbers-is-there-enough-to-deal-with-battery-powered-electric-vehicle-demand/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=lithium-by-the-numbers-is-there-enough-to-deal-with-battery-powered-electric-vehicle-demand

 5. Reactie op Pieter:

  Exact! Wanneer de vraag naar schaarse grondstoffen toeneemt zal de prijs in versterkend tempo toenemen. Citaat uit gedeelde artikel van Pieter: “Het verplaatsen van één of twee ton staal tot 500 km voordat de krachtbron moet worden ververst, vereist een onherleidbaar minimum aan schaarse grondstoffen.”

  Kortom, elektrisch rijden gaat nog veel duurder worden en is daarom onbereikbaar voor de massa met krap budget. Subsidie lost niets op, is sigaar uit eigen doos want belastingen zullen moeten worden verhoogd. Tevens zal een vervanger voor kobalt moeten worden gezocht. Wordt gewonnen m.b.v. kinderarbeid in Afrikaanse kobaltmijnen.

  De roep om kernenergie zal groter worden, echter duurt de bouw van kerncentrales een flink aantal jaren. De komende jaren moet blijken in welk lastig pakket het EU-oppergezag de EU-onderdanen brengt.

 6. Timmermans is van nature geen milieuhippie, maar een ijdele egotripper. Beetje naïef om te denken dat twee ‘blinde idealisten’ in hun uppie draconische klimaatmaatregelen lanceren.
  De commissie is de dagelijkse leiding van de EU die het door de belangrijkste regeringsleiders afgesproken beleid gestalte moet geven.
  Tegenstand is ingecalculeerd; dat is niets bijzonders in EU-verband, net zoals het uiteindelijke (politieke) compromis.
  De machtige autolobby heeft in iedere geval al onverwacht mild op het ‘raamwerk’ gereageerd.
  En de burger? Hij twijfelt, omdat hij de toenemende wanorde niet meer kan overzien, maar uiteindelijk toch weer in grote meerderheid beschikbaar zal zijn voor de volgende ‘vaccinatieronde’.

  1. Citaat: “En de burger? Hij twijfelt, omdat hij de toenemende wanorde niet meer kan overzien.”
   Wat te denken van al diegenen die van plan waren hun olie gestookte bakkie in te ruilen voor een nieuwe. Velen gaan twijfelen. Voor een accubak is de overbrugging te groot. Daarnaast zal de brandstof flink duurder worden zoals is beloofd door Frans en Diederik. Twijfel en verwarring zijn slecht voor de autohandel en economie. Beurzen vandaag al dik in de min. Er spelen iets teveel zaken op de achtergrond…

   1. Alle geldkranen staan toch al open, daar kan de subsdiekraan nog wel bij, als sigaar uit eigen doos, zeker nu Brussel zelf beschikt over de nodige kapitaalmoddelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: