Wordt Nederland als China?

 

In hoeverre moeten we de Chinese opkomst in Europa als een bedreiging zien? De expansiedrift van die machtige communistische staat is buitengewoon verontrustend.

Op alle fronten boekt het dictatoriale land met centraal geleide regering winst. Een geavanceerd leger, controle over hun bevolking, snelle economische groei, groeiende geopolitieke invloed, en misschien het meest verontrustend is de snelle groei in technologie waarin AI(Artificial Intelligence) is geïnfiltreerd in de samenleving met tirannieke bedoelingen. Kunstmatige Intelligentie neemt taken over van de mens. Daarmee lijkt de komst van het transhumanisme een feit.

Transhumanisme

Transhumanisme is een recente vorm van speculatieve filosofie die probeert om de door de natuur gestelde grenzen van het menselijke bestaan te doorbreken. Voor veel mensen nog een abstract begrip, niet beseffende dat we al een mooi eindje op weg zijn om te vormen naar een nieuwe soort mens. Met onze menselijke intelligentie zijn we in staat om AI te integreren in de informatie- en communicatietechnologie. Technologie met ingebouwde AI kan doorontwikkeld worden naar een hoger niveau dan het menselijk intellect. Zelfdenkende robots zijn als speelgoed geïntroduceerd in de Chinese en Japanse samenleving. Hoe lang zal het duren voordat technologie ons leven bestuurt en we worden geleid door nanotechnologie, biotechnologie en neurotechnologie. Zijn we op weg naar de supermens? Technologische vooruitgang zal nooit stil staan. De menselijke intelligentie is altijd op zoek naar een geleidelijke ontwikkeling van een volmaakt leven. Gaan we cyborgs worden, zo kunnen we ons afvragen: de fysieke samensmelting van mens en machine. We maken al slim gebruik van hulpmiddelen als een pacemaker, hoorapparaat en implantaten. Daarmee is de samensmelting van mens en medische technologie al ingezet. Het is hoog tijd voor een ethische discussie met als thema “de supermens.” In hoeverre zijn we bereid ons leven radicaal te veranderen.

Pandemie als testcase voor nieuw geldsysteem

Heel “toevallig” is er ten tijde van een virusuitbraak slim gebruik gemaakt van de vele controlemiddelen die Big Tech ons ter beschikking stelt. Nu het merendeel van de bevolking gebruik maakt van internet en met een slimme telefoon op zak loopt. Iedereen kijkt reikhalzend uit naar wat Silicon Valley en China nog meer voor ons in petto hebben. Er worden steeds meer bedenkingen geuit tegen de manier waarop een gezondheidscrisis wordt gebruikt om ons te controleren op de gesteldheid van onze gezondheid, zoals vaccinatie. De invoering van het CTB(corona toegangsbewijs) stuit op verzet bij mensen die bang zijn dat dit controlemiddel een opstap is naar meer. Nu mensen eenmaal bang zijn (gemaakt) voor een virus is het vrij eenvoudig om te wijzen op nieuwe gevaren die ons bedreigen. Zo is er al een tijdje een gerede angst dat ons fiduciair geldsysteem op instorten staat door de recordhoge schuldenberg. Er wordt al openbaar gesproken over de invoer van een nieuw systeem dat door Centrale Banken zou worden uitgerold en beheerd: de CBDC(Central Bank Digital Currency). Niet voor niets is de cryptovaluta een nieuw fenomeen geworden onder beleggers en gebruikers van deze digitale geldvorm. Ze hebben geen vertrouwen meer in het fiduciair geldstelsel. Het is niet de vraag of het huidige geldsysteem crasht maar wanneer. Monetaristen waarschuwen al lang voor het failliet van ons betalingssysteem. Digitale valuta past beter in een digitaal tijdperk en cashgeld verdwijnt zienderogen.

China vernietigt winkelbestand

Let wel, het gaat niet om digitaal internetbankieren maar om een totaal nieuw geldsysteem. Binnen de eurozonelanden centraal geleid door de ECB en vanwege de globalisering ook door centrale banken in andere werelddelen. De ECB zal spoedig bekend maken hoe het systeem ingevoerd gaat worden. Er zal een overlap zijn i.v.m. het cashgeld dat nog wordt gebruikt door de senioren. Jongeren groeien digitaal op. Maar let op China, want dit land ligt voor op Europa op het gebied van ICT. In veel  landen investeren Chinese bedrijven om daar voet aan wal te krijgen met hun overwicht aan e-commerce. Onlangs heeft het Chinese JD.com twee volledig geautomatiseerde winkels geopend in Nederland en er staan meer op de planning. Een volledig geautomatiseerd magazijn zorgt vervolgens voor het bijeenzoeken van de bestelde producten die via een lopende band aan de klant worden afgeleverd. Die hoeft niet meer te betalen, dat is via de app al gedaan. Hier zien we het begin van het einde van onze detailhandel. Winkels zonder personeel, alleen bevoorrading aan de achterkant. Wat wordt de volgende stap? Ik geef een opzetje. De horeca wordt geplaagd door ‘tijdelijke’ sluiting en ziet hun personeel weglopen. Binnen afzienbare tijd zitten we op geautomatiseerd terras met een robotober. Met uw mobiel scant u de QR-code op de drankenkaart en betaalt met uw digitale wallet. Hoe gezellig is dat?

Leven zonder mobiel

Heeft de transhumane mens nog belang bij gezelligheid? Via lockdown en diverse maatregelen aangaande onze gezondheid(?) moeten we langzaam wennen aan een het nieuwe normaal. Regeringsleiders waarschuwen al dat het oude normaal niet zal terug keren. Tijden veranderen nu eenmaal. Zal het Chinese credit systeem ook in Europa ingevoerd worden? Met een centraal geleide economie en centraal geleid betalingssysteem moeten ook wij, als gebruikers van de technologie, centraal aangestuurd worden. De ontwikkelingen gaan wel erg snel. Ik ben in het bezit van een smartphone en gebruik googlemaps om snel te kunnen navigeren en internetbankieren om snel van mijn geld af te komen. Daar houdt het op voor mij. Ik installeer geen coronacheck-app op mijn mobiel omdat mijn gezondheidsstatus(vaccinatie etc.) de kroegbaas en winkelier geen zak aangaan. Ik installeer geen apps die mijn financiën controleren op “foute uitgaven” en ik installeer geen apps met gezichtsherkenning(die app zal ontploffen). Ik verwijder googlemaps en laat mijn medepassagiers weer ouderwets de kaart uitvouwen of volg de borden. Buienradar wil graag mijn locatie weten. Hoezo? Ik kan aan de donkere wolken ook inschatten dat er regen komt. Ik wacht op de adviezen van anderen die op mij voor liggen wat betreft onttrekken aan het controlesysteem. Kan ik nog naar buiten zonder smartphone op zak?

GW

15 reacties

 1. Ik begin een pokkenhekel te krijgen aan mijn mobiel. Een mobiel was zo mooi, je kon er mee bellen, foto’s maken, appen, facetimen, spelletjes spelen en noem maar op. Je zou ‘m niet meer willen missen. In deze “nieuwe tijd” wordt ie ook gebruikt voor spionage: https://www.rtlnieuws.nl/sport/artikel/5280349/china-noemt-vrees-voor-cyberspionage-bij-spelen-ongegrond en als controlemiddel door overheden die burgers kunnen volgen en controleren.

  In tijden van een pandemie regeert de angst en zijn burgers vatbaar voor de overheidspropaganda en gehoorzaam aan de maatregelen om zich veilig te voelen. De groene vinkjes op de mobiel maken ons een betere mens. Rode kruisjes staan symbool voor de slechte mens. Lang leve Apple, Samsung, en de Chinese spionnen Huawei, Xiaomi, Meizu, Ulefone, en OnePlus.

  1. Beste Gerrit wellicht weet je het niet maar er zijn nu al op de markt speciale tasjes te koop voor de smartphone. Deze werken volgens principe van kooi van Faraday. Dat houdt in zodra jij je smart telefoon in dit tasje stopt gaat je telefoon
   de gevangenis en staat ie letterlijk uit en kan ie niets meer communiceren. Perfekt want als je hem echt nodig hebt dan haal je de smart telefoon weer uit het tasje. Vreemd is wel ook al staat ie uit de tel wordt warm want staat krampachtig te communiceren. Kwestie van dat we de smart telefoon dwingen om zich aan te passen aan ons.

 2. Wat de volgende stap wordt? ‘Iemand’ die uit zelfverdediging de stekker uit het stopcontact trekt. Dat is pas een ‘reset’! Geen KI die voor ons werkt en ‘denkt’, geen virtuele flauwekul meer in een digitale ballenbak, maar weer keihard werken en zweten voor ons dagelijks brood. By candlelight!

 3. Beste Gerrit, Goed gezien en verwoord. Terug naar toen.
  Mijn smartphone is buiten gebruik en ligt in de onderste lade en mijn prepaid telefoontje is weer in gebruik. Net als de ouderwetse landkaart.
  Built back better, maar dan op mijn manier.
  Weg met die machtgeile psychopaten die de mensheid denken te kunnen hersenspoelen en denken te kunnen manipuleren.

  1. Leiderschap binnen eigen gelederen dan graag. Geen WEF/VN/WHO/IMF etc. die aan de touwtjes trekken. Nieuwe kabinet Rutte 4 is ook een marionettenkabinet en Mark zal de nieuwe ministers aanmelden bij het WEF voor het ontvangen van instructies.

   Ik kreeg het pdf-bestand(110 blz) met het boekje van Claus Schwab al meerdere malen toegezonden met verzoek te lezen en te becommentariëren. Daar had ik geen zin in, de inhoud valt makkelijk te raden. Er zijn auteurs en analisten die het onzinnige boekje hebben gelezen. Deze auteur geeft een uitputtende recensie: https://universityofme.nl/blog/boekrecensie-covid-19-the-great-reset/

   Mijn korte commentaar: Professor Schwab gelooft in sprookjes. De beste man is 83 en wordt seniel. Heeft in zijn elitaire jeugd en levenswandel nooit contact gehad met de harde wereld van overleven en bestaansonzekerheid. Wordt tijd dat onze regering de bedoelingen van Claus en z’n naïeve WEF-clubje inzien en de Agenda 2030 verruilen voor de politieke agenda van het eigen landsbestuur waar de Tweede Kamer als controlerende volksvertegenwoordiging nauwelijks inbreng heeft vanwege de “tijdelijke” Noodwet. Ongemerkt zijn we er massaal ingetrapt, wordt dringend tijd dat de meute ontwaakt.

   1. Had je de grote wereldproblemen van deze tijd ‘binnen eigen gelederen’ willen oplossen? Waar is dan dat leiderschap? Via de achterkamertjes van Markje en Wopke soms? Of – ten paleize- een puissant rijk staatshoofd ‘bij de gratie Gods’ en erfopvolging?

    Zat 80-plussers (die toevallig nog net niet seniel zijn!) hebben het meegemaakt: de Grote Leiders ontvluchtten hun land met hun bezit, nog voordat de vijand was binnengevallen. En een ‘volk’ dat – hier en Overzee – gewillig door de knieën ging voor het fascisme.

    De litanie van Schwab is het schijnheilige credo van de globale geldduivel die we met z’n allen de afgelopen generaties vlijtig hebben aanbeden. Of niet?

 4. Gaarne wilde ik even een linkje naar een artikel uit de LA Times hier wegplempen, met uw aller welbevinden natuurlijk.

  De (koshere) journalist die het schreef moest het met zijn ontslag bij de betreffende krant bekopen.

  Niet dat hij onzin had uitgekraamd, neen-neen, integendeel : hij had gewoon iets te veel uit de Schule geklappt heheh :

  https://www.latimes.com/archives/la-xpm-2008-dec-19-oe-stein19-story.html

  Kom er maar in, Ivo 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: