Wordt nieuwe immigrantencrisis splijtzwam voor EU?

De gezondheidscrisis sluimert voort en houdt de gemoederen flink bezig. In afwachting op nieuwe maatregelen is de maatschappelijke discussie weer in alle hevigheid los gebarsten over het nut daarvan. Experts wijzen naar landen waar corona onder controle is zonder dat beklemmende maatregelen onrust en tweedeling hebben veroorzaakt. Kwestie van inzichtelijk beleid en niet de oren laten hangen naar dwangmatige adviezen van internationale organisaties zoals de WHO, VN, WEF en cs. Landen zijn ongelijk wat betreft bevolkingssamenstelling en -dichtheid, geografische ligging, inrichting nationale gezondheidszorg, enzovoort. Landen zoals Zweden waar bestuurders een eigen beleid uitrollen en de bevolking vriendelijk verzoeken zich aan gedragsregels te houden, zonder het opleggen van dictaten via een noodwet, zijn beter af dan de landen waar lockdowns zijn afgekondigd met een avondklok. Het opvolgen van bevelen(adviezen?) van de WHO, en in Europa van de EU, kunnen schadelijke effecten hebben die onderling behoorlijk verschillen wat betreft binnenlandse politiek, sociaal ‘klimaat’ en bevolkingssamenstelling en -dichtheid. Zodoende laait de coronacrisis in NL in alle hevigheid weer op.

Loekasjenko en Erdogan

Een crisis komt nooit alleen, intussen tekent zich een nieuwe migratiecrisis af aan de Europese buitengrens. Eentje die met de dag in omvang toeneemt en tot geopolitieke spanningen leidt. Met landen die bommenwerpers als dreiging inzetten. Er staan duizenden vluchtelingen aan de grens van Polen met Wit Rusland. Heen gereden met militaire transporten in opdracht van dictator Loekasjenko. Prikkeldraad en militairen blokkeren ze tegen waardoor een humanitaire ramp wordt gecreëerd door een brute dictator. Hetzelfde spelletje als in 2015 toen West Europese landen werden overspoeld met immigranten die via Turkije een corridor hadden gevonden naar de EU. Dictator Erdogan had er flink mee gewonnen door jaarlijks miljarden steun te ontvangen van de EU om de resterende 3 miljoen vluchtelingen zelf te voeden in vluchtelingenkampen. Als de EU de betalingen naar Erdogan sanctioneert dan ontvangen we gewoon 3 miljoen immigranten. De verdeelsleutel ligt in Brussel. Nu wordt het spelletje herhaald door Loekasjenko die de handelsboycot tegen Wit Rusland van tafel wil krijgen. Wat Erdogan kan, kan Loekas ook. Vooral als grote vriend Putin over kernwapens beschikt. Grote vraag nu is hoe deze crisis zich verder ontwikkelt. Hoe sterk zijn “onze” Europese leiders. Wordt er toegegeven onder druk van Rusland ter voorkoming van meer mensonterende toestanden aan de grens?

Loekasjenko tegen Ursula

In een verenigd Europa is altijd plaats voor oorlogsvluchtelingen, daarvoor moeten de lidstaten zelf de status van de vluchtelingen uitzoeken. Ben je vluchteling of (economische) immigrant. Vergeten wordt dat de aangesloten lidstaten soevereine staten zijn met een eigen regering en parlement. De vraag is of het eigen volk op democratische wijze een snelle oplossing van de vluchtelingencrisis kan bewerkstelligen. Er heerst in NL nog een woningcrisis. Wanneer de vijand een dictator is dan kunnen we een democratische oplossing vergeten. Een dictator laat zich niet adviseren door een democratisch parlement en met de bommenwerpers van Putin achter de hand voelt Loekasjenko zich sterker dan de mevrouwtje Ursula van der Leyden. Ursula kan steunen op de krachtige woorden van Rutte en Macron (en Merkel?) die de Poolse president vragen niet toe te geven aan een dictator. Komt goed uit dat die duizenden eerst nog voor de Poolse grens staan en niet al massaal het AZC in ter Apel overlopen. Kwestie van tijd en dekentjes verstrekken tegen de vrieskou.

Opvang overvol

Nederland is vol en huizen zijn onbetaalbaar geworden voor jongeren. Een wooncrisis weerhoudt onze jongeren een gezinnetje te stichten. Juist nu broodnodig om de vergrijzing te lijf te gaan. Een crisis komt zelden alleen. Gezondheid-, huizen-, energie-, stikstof- en klimaatcrisis, maar nog geen beurscrisis. En gelukkig nog geen schulden- en bankencrisis. Het rijtje wordt vanzelf langer. Probleem is alleen dat er geen uitzicht is op een oplossing van de verschillende crises. De EU is tot op het bot verdeeld om tot een eensluidend standpunt te komen. Humanitair gezien moet er met de winter in aantocht snel een einde komen aan het gezeul met mensen. Echter zitten de opvangcentra in NL overvol. Lege kantoorpanden, hotels en cruiseschepen worden ingezet voor opvang terwijl uitgewezen asielzoekers massaal de illegaliteit opzoeken en rondhangen in straten en winkelcentra. Hoe vreemd is het dan dat bezorgde medelanders de aloude noodkreet slaken van “vol is vol.” Hoe vreemd is het dan om je af te vragen waarom westerse landen hun troepen terug trekken uit Verweggistan en de zandbakken in het Midden-Oosten?

Weg van de minste weerstand

Waarom lukt het de VN niet om als politieagent van de wereldvrede op te treden en onderdrukte volkeren te beschermen tegen hun dictators om daarmee een leefbare en veilige woonomgeving te creëren met gebruikmaking van moderne technologie ter verbetering van landbouw en voedselvoorziening. Het is vragen naar de bekende weg, waarop ik het antwoord al weet. Het is de politiek van het globalisme die uit is op zelfverrijking van de machtigen der aarde. Macht en rijkdom corrumperen. Niet heel toevallig zijn de afgevaardigden van de superrijke elite verenigd in al die supranationale organisaties die totale controle uitoefenen op landen waar een duidelijke politieke en infrastructuur aanwezig is. Daar waar controlemiddelen adequaat kunnen worden ingezet. Daarom beter Europa vol proppen dan de zandbakken veiliger maken waar men elkaar bezig houdt met oorlogje voeren. De makkelijkste weg is die van de minste weerstand. Dat er toevallig een paar dictators op de achtergrond bijna vanzelf meewerken hebben wij argeloze burgers niet in de gaten. Misschien heb ik het mis en is er geen complot maar is mijn denkwijze de op hol geslagen fantasie van een kritisch columnist die zo nodig een bladzijde moet vullen. We gaan het zien, blijft spannend!

GW

26 reacties

 1. Beste Gerrit,

  Dank voor het goede artikel. Ook de vorige met het BSN (Burger Slaven Nummer) is uitstekend.

  Mij is de uiterst tendentieuze media al heel lang een doorn in het oog. Zij zitten op schoot bij de politiek en het bedrijfsleven.

  Ik zou je willen tippen om eens te kijken op de site van het WEF.
  Waar zij voor staan, wie er achter zitten en wat ze van plan zijn. De onderwerpen die zeg vanaf 2010 aan bod zijn geweest.

  En scroll de gastenlijsten eens door. Oa Rutte, Kaag, Macron.
  Allemaal mensen die verbonden zijn aan de waanzin waarin we vandaag zitten en er in mijn optiek op uit zijn naar een totale controle en heerschappij over de mensen.

  Ook in relatie met de Bilderberg conferenties.

  Kijk ook eens bij “de nieuwe wereldorde”.

  En lees de protocollen van Sion is door.

  https://www.wimjongman.nl/artikelen/protocollen.pdf

  En bedenk hoeveel er nu wordt ingezet op artificiële intelligentie in EU verband.

  Ik kijk uit naar je volgend artikel en hoop vanuit het diepst van mijn hart dat we over een paar jaar kunnen zeggen, “we zijn nog steeds vrij”.

  Dank voor je moed Gerrit!

  Met warme en verbindende groet,

  Herwin

  1. Herwin, dank voor de warme woorden.
   Het is inderdaad hoog tijd om nu te focussen op hoe artificiële intelligentie in EU verband wordt ingezet. Ivo Biesmans plaatste onder mijn vorige artikel deze 2 linkjes:

   https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_21_2663
   https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2017-13.html

   We lopen dus al behoorlijk achter wat betreft het informeren van de burger over het toekomstige social credit systeem

 2. Zouden Erdogan en Loekasjenko een verklaring hebben voor het feit dat migranten het verfoeide Europa verkiezen boven Turkije en Wit-Rusland? Waarschijnlijk kunnen ze zelf niet begrijpen waarom er geen asiel wordt gevraagd in hun land. Aan henzelf kan dat überhaupt toch niet liggen.

 3. Goed artikel beste Gerrit. Laten we realistisch zijn al deze vluchtelingen komen graag naar europa want alles is gratis en er hoeft niet gewerkt te worden. Waar halen ze het geld vandaan om even naar Minsk te vliegen. Nl is een overbevolkt land geworden. Het beste dat Nl en andere europese landen kunnen doen is de EU opheffen en uit de VN / WHO stappen het kost enkel een hoop geld en de extreme zwakke politiek dat ze voeren daar heeft toch iedereen nu onderhand wel het resultaat van gezien. Ik vrees dat de gem europeaan geen idee heeft wat er financieel boven zijn hoofd hangt. Kijk eens naar de balans van de ECB die gaat gewoon elke 4 jaar verdubbelen en daarmee gaat de koopkracht van de euro eraan.
  Target 2, green deal, ca 15 % zombie bedrijven in de EU, banken die op omvallen staan etc, etc, het ziet er gewoon niet goed uit.
  Balkanisering van NL en europa gaat steeds sneller en helaas is dat een enorm slechte ontwikkeling.

 4. Natuurlijk is het niet zo dat het rijke westen het leeuwendeel van de vluchtelingenbronnen, met name in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, zélf heeft gecreëerd door de thuislanden van miljoenen mensen terug te bombarderen naar het Stenen Tijdperk (?).

  Nee hoor, zo hebberig zijn wij niet. Het ging ons niet om de olie, andere grondstoffen en de (wapen) handel. Onze missies heetten niet voor niets ‘vredesmissies’, in dienst van democratische rechtvaardigheid naar beproefd westers model. Tégen dictators, geloofsfanatisme en terrorisme.

  Beetje cynisme ‘on topic’: mag wel, hè? Omdat wij zo snel ‘vergeten’.

  Onder leiding van de ‘grootste democratie ter wereld’ hebben wij exact het tegenovergestelde bereikt en zitten we zelf met de (voor-) gebakken peren.
  Poetin zei het al: geef die meneer in Minsk zijn zin en een zak vol euro’s; ’t is de enige oplossing.
  Of riskeren wij liever de –blijkbaar voorgeprogrammeerde- bommen in onze achtertuin?

 5. “To share is to care” hè ?
  ■ Safe (placebo) vaccins for Israël ? :
  https://christiansfortruth.com/more-evidence-israelis-are-using-placebo-covid-vaccines-and-have-changed-pcr-test-to-prove-vaccines-are-working/
  ■ Covid-19 / Paul Craig Roberts : “The Vaccine Is Killing More People than Covid” :
  https://www.paulcraigroberts.org/2021/11/10/the-vaccine-is-killing-more-people-than-covid/
  ■ Rabbi Yosef Mirachi : “6 billion people don’t deserve to live” :
  https://www.bitchute.com/video/THF7YvumElPU/
  ■ Covid-19 / British Medical Journal bevestigt : geen pandemie van ongevaccineerden, maar van vaxxers :
  https://www.xandernieuws.net/algemeen/british-medical-journal-bevestigt-geen-pandemie-van-ongevaccineerden-maar-van-vaxxers/

 6. O ja, zegt de naam Mordechaï Levi u iets ?
  Nee ?
  Hint : hij was van beide kanten een kleinkind van een rabbi !
  Zegt z’n naam u nog steeds hélemaal niets ?
  Goh…

  Maar natuurlijk heeft iedereen wèl eens van Kareltje Marx gehoord hè ?
  Ik bedoel, zèlfs in Nederland ! Toch ?

  Oké, er ging zojuist een belletje af mag ik hopen ?!

  En als ik u nou eens zeg dat het om één en dezelfde persoon gaat ?
  Tik anders z’n naam maar eens in op wikipedia hihi

  Maar ik stop er nu mee.
  Iets met “water en zee”, u kent ’t spreekwoord vàst wel.

 7. Beste lezers, een korte mededeling. Deze jongeheer is geveld door corona. Hoofdpijn, koorts en hoestbuien houden mij weg van het toetsenbord. Om online besmettingen te voorkomen de komende dagen even geen column van mijn hand. Tot spoedig weerziens.

  Groet van Gerrit

 8. Echte sancties zijn er niet. Aleen voor jou en mij, maar niet voor big corporate. De varkenshouder en perenboer zijn gesanctioneerd om handel met Rusland te drijven. Ondertussen schreeuwen we om Russisch gas en importeren we ook hout, uranium ! en olie uit Rusland. Zodra grote bedrijven als Shell, Gasterra en kernreactoren last hebben van sancties gaan ze meteen van tafel. Dat is maar goed ook, want anders zou onze gasrekening meer bedragen dan die maandelijkse 100 euro. Het is dus net als al het andere symboolpolitiek. Hoeveel allochtone mensen zijn er op dit moment minister in ons kabinet???

 9. Beste Gerrit,

  Zorg dat je Ivermectine krijgt. Binnen een paar dagen is de koorts weg en binnen een week is het grotendeels over..

 10. Beste Gerrit,

  Goede beterschap, ge weet het veel vitamine C, wat zink en paar andere middeltjes en vooral denk eraan het is vrij normaal griep rondom deze tijd.

  Corona is prachtig onzichtbaar rookgordijn waar van onder het mom van wordt uitgevoerd. Wie gelooft nu nog in het corona sprookje na 2jr? Het is een globale agenda 2030 die wordt uitgevoerd vooral in VS en eu want daar zal de bevolking het meest onteigend worden want daar valt het meeste te stelen.
  Of het ze gaat lukken is nog maar de vraag, verwacht het ergste want kommunisten gaan gewoon over tot genocide als hun propaganda niet meer werkt. Dat zullen we binnenkort wel merken. De gifspuit is een inventieve oplossing. Een zekere Jaques Attali heeft er zelfs een boek over geschreven. Bij intresse laat maar weten dan stuur ik de pdf link.

  1. Vermoedelijk kent @Gerrit nu het verschil tussen tussen
   ‘griep’ en ‘rookgordijn’. Zoals trouwens iedereen die in eigen persoon of directe omgeving met covid heeft mogen kennismaken. Hoop da het u niet overkomt.

   1. Vermoedelijk heb je nog nooit in afrika gewoond en gewerkt. Op de prioriteiten lijst van ziektes in afrika staat corona erg laag zelfs onbetekenend. Je hebt ziektes zoals malaria, dyfteria etc. al eeuwen miljoenen mensen die daar aan overlijden maar totaal niet belangrijk want het komt nooit in de westerse pers. Zoals bekend elke griep muteerd en de bekende corona bier griep is al lang velen malen gemuteerd. En sinds april 2020 al weg. We hebben het hier te maken met een kunstmatige massa hysterie voor een griepje. Als media stopt met promoten van deze onzin en de mensen stoppen met kijken is het morgen voorbij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: