World Gold Council: Grootste studie ooit over de particuliere goudbezitter

0

Maar liefst 18.000 bezitters van goud in de VS, Rusland, India, China, Duitsland en Canada werden ondervraagd. De wereldomvattende survey vanwege de World Gold Council gaat na waarom de particulier het gele edelmetaal verwerft en waar. Hoe hij er tegenover staat. Wat zijn drijfveren zijn en waar de interesse vandaan komt. Het ‘what, how, why and where people buy gold.’ 

‘Gold retail market insight’

‘Globally, there are clear perceptions of gold as a safe, durable, traditional store of value. As an investment, it plays to these strengths – retail investors buy it to protect wealth and create long term returns. Jewellery buyers treasure it for sentimental reasons and as a reward for success. Goud is an sich ook mainstream, stelt de studie. Extrapolerend dan concludeert zij dat bijna de helft van de wereldbevolking ooit wel eens goud gekocht heeft. Zij het als investering of in de vorm van juwelen.

Investering

Klikt u vooral op volgende link zo u wilt. Daar vindt u een magnifieke waaier van alle verschillende mogelijkheden om in goud te investeren. Heel verrijkende info en er zitten vast een of meer mogelijkheden tussen waar u nog niet bekend mee bent. Ondergetekende toch alvast niet. Ook al omdat sommige vehikels strikt landgebonden zijn. Slechts in India of China mogelijk zijn. En wie wist dat cryptocurrencies bijna 20 procent van deze waaier van opportuniteiten uitmaken?! Wie in het gele edelmetaal geïnteresseerd is en er nog geen of te weinig blootstelling aan heeft? Die zal hier wel inspiratie genoeg krijgen, dunkt ons…

Vertrouwen

Natuurlijk, daar gaat het àltijd om. In het leven in het algemeen, en zeker wanneer het om ping ping gaat, pecunia, money, geld. Alles is afspraak, en vertrouwen. Waarvan wel eens gezegd wordt dat het komt te voet, maar gaat te paard. Je verwerft het slechts mondjesmaat, en kunt het in een oogwenk weer verliezen. M.a.w. eens het vertrouwen, het geloof in, de trust weg, dan brokkelt àlles af. Stel je dit voor bij een z.n. bankrun. Wanneer iedereen tegelijk zijn geld bij de banken weghaalt, gaan deze in no time failliet. Gebeurt niet, kan niet, vond nog nooit plaats? Think again!

Echte kennis en tal van weetjes

Die vinden we absoluut in genoemde survey. Zo vertrouwt 75 procent van de Indiërs meer op goud dan op de nationale munt. In China is dit 69 procent. Allemaal ontzettend hoog, nietwaar? En wat dacht u van 60 procent in de VS?! Ook blijkt de houding tegenover goud ongeveer hetzelfde te zijn over de generaties heen. Ook wel opvallend en ongewoon, dunkt ons. Ja, deze studie moet u beslist eens doornemen. Als eigenaar van het gele edelmetaal, om uw algemene kennis omtrent beleggen te verrijken. En als wannabe goudkever natuurlijk. Doén!